bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Červený úsvit

Vydavateľ: Aktuell (JUDr. Juraj Ďurišin - AKTUELL)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:368
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 16.04.2024 03:01

Lepšia cena: 12,52 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,81 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,90 €
Ušetríte: 2,09 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Červený úsvit

Darrow je Červený; člen najnižšej kasty v spoločnosti rozdelenej podľa farieb. Rovnako ako ďalší Červení celé dni tvrdo pracuje v presvedčení, že on a jeho ľudia pripravujú povrch Marsu pre život budúcich generácií. Neprotestuje, pretože verí, že všetka krv a pot z tvrdej práce jedného dňa prinesú jeho deťom lepší život.
Ale Darrowa a jeho ľudí oklamali. Čoskoro zistí, že ľudstvo už na povrchu Marsu žije celé generácie. Po celej planéte sa rozprestierajú veľké mestá a rozsiahle parky. Darrow, ako aj všetci Červení nie sú ničím iným než otrokmi dekadentnej vládnucej triedy.
Vedený túžbou po pomste a spomienkou na stratenú lásku Darrow obetuje všetko, aby sa infiltroval do slávneho Inštitútu, na miesto, kde dominantná Zlatá kasta musí dokázať, že je hodná vládnutia, a kde budúce generácie ľudstva tvrdo bojujú o moc. Darrow bude musieť bojovať nielen o svoj život, ale aj o samotnú budúcnosť civilizácie, pričom súpermi mu budú najlepší a najbrutálnejší predstavitelia vládnucej triedy Spoločnosti. Nezastaví sa pred ničím, aby ich zničil, ani za cenu, že sa bude musieť stať jedným z nich.

„Príbeh o pomste, vojne a ceste za mocou... pripomínajúci Hry o život a Hru o tróny.“ Kirkus Reviews
„Pôsobivý, dobre napísaný príbeh, ktorý má spád – typ knihy, ktorú nepustíte z ruky. Už teraz sa neviem dočkať ďalšej časti.“ Terry Brooks, autor knihy Shannarov meč
„Veľmi ambiciózne dielo... zamilujú si ho všetci fanúšikovia Hier o život bez ohľadu na vek.“ Booklist
„Úžasný debut Piercea Browna o novom ľudskom impériu vybudovanom na vzdialených planétach.“ Scott Sigler, autor knihy Nocturnal
„Príbeh plný akcie a vzrušenia ako stvorený pre Hollywood.“ Publishers Weekly
„Kniha, od ktorej sa čitatelia nebudú vedieť odtrhnúť a dočkať sa pokračovania.“ Library Journal

Pierce Brown strávil detstvo stavaním opevnení a pascí pre svojich bratrancov a sesternice v lesoch šiestich amerických štátov a na púšťach v ďalších dvoch. Po promóciách v roku 2010 dúfal, že bude v štúdiu pokračovať na Rokfortskej čarodejníckej škole. Bohužiaľ nemal v sebe ani štipku nadprirodzených schopností. Popri písaní kníh pracoval ako manažér sociálnych sietí v začínajúcej technologickej spoločnosti, potil krv ako člen Disney tímu v produkčných štúdiách ABC, zúčastnil sa NBC programu a dal spánkovej deprivácii úplne nový význam po tom, čo pomáhal vo voľbách do amerického senátu. V súčasnosti žije v Los Angeles, kde tvorí príbehy plné vesmírnych lodí, čarodejníkov, vlkolakov a mnohých iných starodávnych či bizarných vecí.

Detaily o knihe

Názov: Červený úsvit

Objednávací kód NA620092

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Recenzia (Lívia, 5.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu som si kúpila kvôli recenziám ktoré som čítala. Veľa ľudí ma upozorňovalo že začiatok knihy bude celkom nudný a neskôr sa to rozbehne ale popravde aj keď sa začiatok trošku vlečie nieje to až take strašne. Knihu naozaj odporúčam. Niekedy mi kniha pripomínala Hry o život ale to pre mňa problém nieje pretože ich milujem a vyhľadávam knihy im podobné. Stále ma mrzí že ďalšie časti ešte niesu preložené no dúfam že sa toho dočkáme. Knihu naozaj odporúčam a verím že kúpu nikto neoľutuje.

Odporúčam (Slávka Beňáková, 22.7.2020) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľmi zaujímavá kniha typu sci-fi a fantasy odohravajúca sa na Marse. Na začiatlu knihy som bola trošku v pochybách čo mám od knihy očakávať a či sa mi bude páčiť, ale potom sa to skvelo rozbehlo. Autor má super fantáziu a pri opisoch si precvičite svoju predstavivosť. Postavy boli zaujímavo vykreslené. Celkový dej bol napínavý a pútavy. Som zvedava na ďalšiu časť ako to bude pokračovať.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri mínus tri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x