bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Strongmani

Vydavateľ: Naše vojsko (NAŠE VOJSKO, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:432
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 16.04.2024 03:01

Vaša cena: 7,- € (vrátane DPH)
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Strongmani

Ružena Scherhauferová vo svojej desiatej knihe prináša príbeh z prostredia silných mužov, ktorí prekonávajú nielen fyzické, ale aj psychické hranice svojho tela, aby sa tvrdým tréningom dostali k tým najvyšším métam. Tento šport je vysoko rizikový, ale napriek tomu sa v posledných rokov teší vysokej obľube. Slovenská asociácia silých mužov združuje svojich strongmanov na rôznych silových podujatiach a celoslovenských súťažiach, kde chlapci po absolútnom víťazstve majú možnosť postúpiť do medzinárodnej elity silákov.
Martin Mišík, Peter Kriška a Juraj Vašutka, traja kamaráti, priatelia, silní muži. Každý z nich je iný a zároveň jedinečný. Majú odlišný pohľad na vzdelanie, na život, na šport, ktorému podľahli, ale aj na lásku, rodinu a na silu, ktorú si musia denno-denne udržiavať a zvyšovať ju cvičením a posilňovaním. Príbeh Strongamov vám ukáže zaujímavý pohľad na ich súkromie, ktoré často zatláčajú do úzadia, len aby dosiahli aspoň čiastkové úspechy. Hľadajú si svoj spôsob tréningu a vlastnú cestu - často neľahkú. Boria sa s prekážkami, nepoznajú bolesť, idú až za hranice svojich možností.

Detaily o knihe

Názov: Strongmani

Objednávací kód PO620002

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Kniha Strongmani (Tatiana, 27.9.2020) Odpovedať

vrelo odporúčam
Prave som docitala knihu Strongmani a mozem vrelo odporucit. Zaspominala som si, nakolko moj manzel bol kedysi strongman. Dej bol velmi zaujimavy, uplne som si oddychla. Okrem sportoveho deja aj pribehy postav boli super zachytene. Dakujem za citatelsky zazitok.

Príbeh pre mužov i ženy (Kristy.Books, 10.8.2020) Odpovedať

príjemné čítanie
Strongmani síce na prvý pohľad vyzerajú ako čisto mužská kniha, ale nie je to tak. Priznávam, tiež som sa toho zo začiatku obávala, ale nakoniec ma príbeh veľmi zaujal. Áno, šport hrá prím, ale riešia sa tu aj osobné problémy, rodinné vzťahy, lásky. Nie som veľký športový fanúšik, ani rada nepozerám športové zápasy v telke, ale príbehy zo športového prostredia ma naozaj bavia. Autorka ešte k tomu píše príjemným štýlom, čo tiež knihe pridalo ďalšie plusové body. V príbehu sledujeme osudy troch mužov – Martina, Petra a Juraja. Cvičenie pre nich bolo zo začiatku len koníčkom, cvičili, kde sa len dalo, študovali rôzne materiály, ako správne cvičiť, aby si neublížili. Ani jeden z nich sa pôvodne nechcel venovať športu profesionálne, až kým sa neprišli pozrieť na jednu súťaž silných mužov, kde si ich tento šport získal. Tu sa aj spoznali a skamarátili. Každý z nich je iný a k svojej kariére si zvolili odlišný prístup – jeden sa snaží dosiahnuť úspech len tvrdým tréningom, druhý nemá problém využiť aj zakázané látky. Ich príbehy dostali v knihe rovnomerný priestor a postupne sa striedali. Páčilo sa mi, že dostatok priestoru dostal aj ich súkromný život, každý z nich sa musel vysporiadať s mnohými ťažkosťami, ktoré im osud nadelil. Dočkali sme sa aj romantiky, čo zasa potešilo moju romantickú dušu. Bolo vidieť, že autorka mala tento šport poriadne naštudovaný a všetko, od tréningov až po priebeh súťaží, detailne popísala. Taktiež poukázala na skutočnosť, ako snaha uspieť a byť najlepším vplýva nielen na fyzickú stránku, ale aj psychiku ľudí a ich súkromný život a rodinu. V závere len môžem povedať, že tento zaujímavý príbeh bol pre mňa príjemným prekvapením a som rada, že som si prečítala aj niečo mimo môjho obvyklého žánru.

Recenzia (Vincka Kupčíková, 18.2.2020) Odpovedať

Osobne som sa zúčastnila besedy so spisovateľkou Ruženou Scherhauferovovu, na ktorej prezentovala knihu Strongmani. Pôvodne som si myslela, že ma kniha zo športového prostredia nezaujme ale opak bol pravdou. Knihu som doslova hltala. Je obdivuhodné, ako autorka dokáže písať knihy z rôznych oblastí života a všetky príbehy sú vynikajúce. Zaujmú čitateľa a prenesú ho do deja. Autorke želám vela námetov na ďalšie knižky, ktoré si určite zakúpim aj nabudúce.

Strongmani (Dejvis, 6.1.2020) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knizku som si kupil nakolko tento sport som robil viac rokov. Musim povedat, ze knizka ma to co som ani neocakaval. Velmi zaujimavy pribeh, ktory je velmi realisticky. Autor urcite cerpal namet zo zivota tychto ludi. Je to tazky sport a kniha vydvihla prave uskalia tohto sportu, dokonca aj dopingu. Som rad, ze niekto nieco podobne napisal. Mozem len doporucit. Dakujem za spestrenie zimnych vecerov

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát štyri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x