bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Tajné svety: Cestovná agentúra 1

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Séria:Tajné svety: Cestovná agentúra (1.diel z 3)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:384
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Lepšia cena: 12,52 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,81 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,90 €
Ušetríte: 2,09 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,40 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Tajné svety: Cestovná agentúra 1

MATEJ LANDL číta z knihy TAJNÉ SVETY:

Zbaľte si veci, vyrážame za magickým dobrodružstvom!

Vitajte v cestovnej agentúre Tajné svety, odkiaľ vás každý kufor prepraví do iného sveta. Stačí vkročiť dnu...
Keď dvanásťročná Flick Hudsonová dostane návrh, aby vstúpila do Tajnosvetského spolku, je od radosti celá bez seba. Rýchlo však zistí, že s magickým multiverzom niečo nie je v poriadku. Uprostred leta prichádzajú snehové búrky, miznú celé ulice a jeden kufor ju zavedie do sveta, ktorý zostal celkom opustený.

Flick čoskoro poruší všemožné spoločenské pravidlá a posunie hranice mágie, aby prišla na to, čo sa vlastne deje. Dokáže však dať všetko do poriadku, skôr než všetky svety – vrátane jej vlastného – navždy zmiznú?

L. D. Lapinski žije s rodinou na okraji Sherwoodskeho lesa, má veľa kníh a kocúra Hectora. Keď L. D. práve nepíše, venuje sa cosplayingu, popíja kolu s čerešňovou príchuťou alebo sa stará o svoju džungľu sukulentov. Cestovná agentúra Tajné svety je jej prvá kniha.

Z anglického originálu preložil Martin Štulrajter.

Detaily o knihe

Názov: Tajné svety: Cestovná agentúra 1

Originálny názov: The Strangeworlds Travel Agency (1)

Objednávací kód NA204637

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Skvelý začiatok série... (Adriána Viktorínová, 29.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Skvelý uvod do série... Dobrý nápad s kufrom, séria vhodná pre mladšiu vekovú kategóriu, tomu je prispôsobený celý štýl písania, ale pre mňa ako dospeláka to bola super oddychová... Knihu som kupovala pre syna, a nakoniec sa nám vďaka tomuto nákupu podarilo vyhrať v súťaží, ktorá bola propagáciou tejto série... Za mňa veľké ďakujem...

Fantasy s jemnými črtami dievčenského románá (Mirka WONDERSOFBOOKS, 5.5.2021) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľmi sa mi páči autorkin štýl. Je priamočiary a trefný. Svety vykresľuje niekoľkými charakteristikami, ale nepreháňa to s opismi, čo je podľa mňa v literatúre pre deti veľmi vítané. Je zjavné, že autorka sama v sebe ešte stále skrýva bohatú fantáziu dieťaťa, čo v spojení s jazykovým prejavom dospelej osoby vytvára dokonalé a pritom veľmi svieže a neúnavné vystavanie deja tohto príbehu.

Odporúčam! (Dominik, 2.4.2021) Odpovedať

vrelo odporúčam
Prvú časť série Iné svety považujem za výborný štart ságy, ktorá môže ešte poriadne prekvapiť. Aj napriek tomu, že je kniha primárne určená deťom, som si jej čítanie užil – hoci dieťaťom už dávno nie som. Pri románe som na chvíľu zabudol na všetky starosti a povinnosti. Ak máte radi mágiu a príbehy s jednoduchou zápletkou, Tajné svety budú určite výbornou voľbou.

Tajné svety 1 (Libusa durcovicova, 23.3.2021) Odpovedať

Príjemné čítanie nielen pre deti.

Teším sa na pokračovanie! (Kristína Drážovská, 17.3.2021) Odpovedať

príjemné čítanie
Toto bolo skvelé! Detské príbehy niekedy vedia veľmi dobre sadnúť a učarovať a toto bol presne ten prípad. Od knihy som ani nemala nejaké určité očakávania a nakoniec som bola len od začiatku milo prekvapená a užívala si každý jeden aspekt nového sveta a dobrodružstviev, ktoré sa v ňom odohrávajú. Veľmi sa mi páči nápad s cestovaním do iných svetov vďaka kufríkom a to isté platí pre cestovnú agentúru a samotné postavy. Veľmi som si užila túto novú a najmä osviežujúcu sériu pri ktorej sa už skutočne teším na ďalší diel :)!

Skvelý úvod do fantasy série (Veronika Voľanská, 16.3.2021) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kto by nechcel v súčasnej situácii aspoň na chvíľu opustiť "náš" svet a navštíviť nový, nevídaný a čarovný. Mne sa to uplynulý týždeň podarilo prostredníctvom novej fantasy série Tajné svety, ktorú napísala veľmi milá autorka @ldlapinski ❤️ Aj keď je kniha primárne asi viac určená deťom, určite zaujme aj dospelého, ktorý v sebe ukrýva kus dieťaťa a rovnako ako aj ja, si rád oddýchne pri fantasy svetoch. Hlavnou postavou je Johnatan, majiteľ cestovnej agentúry a Flick, veľmi milé a skromné 12 ročné dievča, ktorá vstúpi do Tajnosvetského spolku a začne cestovať medzi tajnými svetmi. Tu musím vyzdvihnúť autorkinu predstavivosť, ktorá vymyslela originálny nápad ako cestovať medzi tajnými svetmi a to prostredníctvom kufrov. Vlastne celá kniha je nápaditá, nenesie v sebe ošúchané námety a je príjemným osviežením knižnej scény. Je fresh, mladistvá a aj keď sa dej rozbueha pomaličky, určite nenudí. Flick je vykreslená na svoj vek vyspelo, ale zároveň zvedavo a vtipne ako dieťa, čo naopak Johnatan je vážny a zodpovedný a na mňa pôsobil smutno. Dej je jednoduchý , čo odpovedá vekovej skupine, ktorej je určená, čiže to neberiem vôbec ako mínus. Trošku viac by som sa možno zamerala na detaily jednotlivých svetov a viac by som sa povenovala ich opisom, to by sa mi páčilo viac. Musím však ako protiklad vyzdvihnúť originálne poukázanie na problém klimatických zmien, čo ma pri detskej knihe prekvapilo a zároveň nadchlo, keďže ide o čoraz viac aktuálnu tému a podľa môjho názoru k ochrane prírody treba viesť deti od útleho detstva a vštepovať im túto hodnotu a tento nenásilný, fantasy spôsob je úžasnou voľnou. Ako úvod do novej série bola táto kniha skvelá a už sa teším, kedy nám @buxsk @stonozka.sk prinesú pokračovanie a objavenie tajných svetov, do ktorých sa veľmi rada opäť utiahnem.

Príjemné čítanie (Neliss, 11.3.2021) Odpovedať

príjemné čítanie
Tajné svety sa môžu pochváliť nápaditými (občas očarujúcimi a občas trošku desivými) novými svetmi. Okrem toho v príbehu vystupujú skvelé hlavné postavy a ich cesta za priateľstvom je sama o sebe vydareným dobrodružstvom. Nechýbajú ani vtipné dialógy či typicky súčasné narážky vytvárajúce zaujímavý kontrast so všetkým magickým. Samotný dej je skôr jednoduchší a rozbieha sa pomaly, no vďaka ostatným aspektom a príjemnému štýlu písania stránky napriek tomu rýchlo ubiehajú. Celkovo ide o solídny úvod do série s množstvom potenciálu. Knihu jednoznačne odporúčam ako cieľovej skupine, tak aj starším čitateľom, ktorí si radi oddýchnu pri dobre napísanej detskej fantasy.
Všetky komentáre (7)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko minút má hodina?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x