bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Izolovaní

Vydavateľ: Tatran (Vydavateľstvo TATRAN, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:288
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:50

Lepšia cena: 13,36 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 13,67 € (vrátane DPH)
Bežná cena:15,90 €
Ušetríte: 2,23 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,50 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Izolovaní

Ilustrátorka komiksov Linda sa utiahla na ostrov Helgoland v Severnom mori, aby unikla bývalému priateľovi, ktorý ju ustavične prenasleduje. Brat jej zabezpečil útočisko v priateľovom dome, ale Linda si je zrazu istá, že tam nie je sama. Vydesená vybehne von v ústrety blížiacemu sa orkánu, ktorý odrezal ostrov od pevniny. Na pláži objaví mŕtvolu. Mŕtvy muž má pri sebe pánsku tašku, ktorú Linda vezme so sebou. Zrazu v nej zazvoní mobil a keď ho Linda zdvihne, na druhej strane sa jej ozve Paul Herzfeld, súdny lekár a odborník na ťažké prípady. Herzfeld má pádny dôvod na tento telefonát. Pri obhliadke brutálne znetvoreného ženského tela našiel v lebke mŕtvoly meno svojej dcéry Hannah a číslo mobilu mŕtveho muža na Helgolande. Hannah uniesli, preto Herzfeld okamžite zavolá na nájdené číslo. Linda po dlhšom váhaní preberie hovor. Zúfalý súdny lekár prehovorí mladú ženu, aby urobila obhliadku a pitvu mŕtvoly, či nenájde ďalšie indície. Preňho je cesta na ostrov pre nepriaznivé počasie nemysliteľná. Začínajú sa preteky s časom, ide o každú minútu, aby otec stihol zachrániť život svojej dcéry.
Strhujúci psychotriler je prvým spoločným dielom autora bestsellerov Sebastiana Fitzeka a súdneho znalca Michaela Tsokosa. Treba povedať, že ich spolupráca sa mimoriadne vydarila – román je od začiatku napínavý, prináša nečakané prekvapenia a zvraty a je neuveriteľne dynamický. Už od zimomriavky naháňajúceho prológu je jasné, že pôjde do tuhého, aj keď si mnohé veci čitateľ uvedomí až dodatočne. Dvaja hlavní protagonisti, Linda a Paul, sa prejavia ako silní, vynaliezaví a bystrí ľudia, odhodlaní urobiť všetko preto, aby zastavili zvrátenú hru nebezpečného psychopata.

Detaily o knihe

Názov: Izolovaní

Objednávací kód NA619466

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

dokonalý psychotriler (Andrea Vojtech, 13.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Viete, čo sa stane, keď sa stretne vyštudovaný právnik a forenzný patológ? Napíšu ukážkový psychotriler plný napätia, strachu a desivých scén bez zbytočných spomalení. To, že je Fitzek vyštudovaný právnik pri tom asi nehrá žiadnu rolu, ale neodolala som tomuto úvodu a la kvalitne stereotypný začiatok vtipu. No vtipné to veru nie je ani náznakom. Dej je nabitý akciou, nedokázala som knihu pustiť z rúk, až kým som ju celú neprečítala. Takže opäť čítanie do štvrtej rána zaručené. Tsokos sa očividne riadi radou Stephena Kinga (žartujem, no zvolil rovnaký prístup k písaniu beletrie) - píšte o tom, čo vám je najbližšie, čomu najviac rozumiete. A je to veľmi dobrá rada. Z knihy naozaj cítiť odbornosť patológa, čo jej len pridáva na autentickosti a všetko pôsobí profesionálne a uveriteľne, no zároveň aj pútavo a nie nudne vďaka štýlu, ktorý sa číta sám. No a keďže ide o mŕtvoly a pitvy, je to miestami aj autenticky nechutné. Takže nič pre slabšie žalúdky. Príbeh okolo ilustrátorky Lindy bol od začiatku po koniec napínavý a miestami až strašidelný. Rozuzlenie a odhalenie páchateľa ma prekvapilo. Kniha je plná zvratov, každá kapitola končí ukážkovým cliffhangerom, takže ak nemáte pevnú vôľu, nepustí vás až do samého konca a knihu prečítate na jeden niekoľkohodinový šup.

Skvelá (Miriam Olšiaková, 3.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Fitzek (či ako samostatný autor alebo v spolupráci s iným) je majster zápletky a v jeho knihách nič nedopadne tak, ako to vyzerá. Aj táto kniha bola skvelá, nechcelo sa mi od nej odchádzať a určite ju odporúčam všetkým milovníkom krimi.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má holub?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x