bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Snehová sestra

Vydavateľ: Tatran (Vydavateľstvo TATRAN, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:192
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 16.04.2024 03:01

Lepšia cena: 13,36 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 13,67 € (vrátane DPH)
Bežná cena:15,90 €
Ušetríte: 2,23 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Snehová sestra

Štedrý večer sa blíži. Pre Juliana je to najkrajší deň v roku. Vôňa perníkov a mandarínok, praskanie ohňa v kozube a blikotavé svetlo sviečok. Tento rok je však všetko iné. Julianova rodina prežíva hlboký smútok. Julianova staršia sestra Juni ochorela a náhle odišla. Otec s matkou sú natoľko presiaknutí bolesťou, že na Vianoce nemajú ani pomyslenia. Zmenili sa na tiene niekdajších rodičov, stratili životnú radosť, fantáziu, družnosť a schopnosť počúvať.

Krátko pred Vianocami sa Julian zoznámi na plavárni s novou priateľkou Hedvigou. Červenovláska so zelenými očami je nesmierne zhovorčivá, priateľská a miluje Vianoce. Pozve Juliana na horúcu čokoládu do svojho vianočne vyzdobeného domu, kde každá izba dýcha nezabudnuteľnou žiarivou atmosférou umocnenou snehovými vločkami za oknom. Ale aj Hedviga skrýva ťaživé tajomstvo, ktoré musí Julian objaviť...

Kniha ako stvorená na predvianočný čas a prípravu na Vianoce. Snehová sestra je krehká ako snehová vločka, silná ako vianočné čaro, srdečná ako vrúcne priateľstvo, mystická ako plameň sviečky, jednoducho vyráža dych.

Detaily o knihe

Názov: Snehová sestra

Objednávací kód NA619465

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Snehová sestra (Denisa Jančichová, 26.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha si ma našla sama,dva dni pred Vianocami.Vo vianočnom zhone nebol čas čítat, o čom je obsah,nevedela som,ani že to je tzv.knižný adventný kalendár.Očaril ma krásny obal a nežné, smutné ilustrácie-chcela som knihu,ktorú by som čítala 5 ročnemu synovi cez Vianoce. Keď som si prečítala prebal,rozplakala som sa - bola to kniha presne o mne a našej rodine,ktorá len 3 mesiace pred Vianocami prišla o dcéru, a boli to prvé bolestivé sviatky bez nej,ktoré som chcela odignorovať...Prečítala a preplakala som si ju hneď v tú noc, a rozhodla sa,že to musia byť tie najkrajsie sviatky pre nášho syna. Pri čítaní so synom sa mi veľakrát zlomil hlas.Ďalšie Vianoce sme mali už túto knihu pod stromčekom,a spravili sme si vianočnú tradíciu čítať si túto knihu od 1.decembra každý rok. Ak sa Vám raz dostane táto kniha do rúk,nechcete aby takýto klenot opustil Vašu knižnicu a deti sa k nej vracali ,znova a znova.

Snehová sestra. (Knihomoľka Evka, 22.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Smútiš v týchto ťažkých časoch za súrodencom, dedkom, spolužiačkou, susedom, rodičom či kamarátkou? Je ti clivo a už nevieš ako ďalej? Chýba ti tvoja spriaznená duša? Máš pocit, že ťa nikto nechápe? Prečítaj si túto knižku. Ja som si z nej vzala vedomie, že ak sa budem usmievať od ucha k uchu nebudem smútiť menej. Taktiež, ak si oblečiem žltý sveter, tak to nebude znamenať, že už mi prestal chýbať niekto dôležitý. Skrátka a dobre, smúť toľko, koľko potrebuješ. Rob to, čo potrebuješ robiť, aby to bolo aspoň trochu znesiteľnejšie. Nos na sebe oblečenú trebárs aj červenú, pokiaľ ti to pomôže. Ak to nebude zrovna čierna, lebo tak to káže naša kultúra, to ešte neznamená, že žiališ menej. Pokojne sa zasmej na plné hrdlo. Žiaľ si po svojom a nechaj čas dozrieť.

Krásna kniha, nádherné ilustrácie (Martina, 24.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha je doslova skvost :) . Krásna, zmutná, dojemná,citlivá a nádherná. Hovorí o tom, aké je to keď vám zomrie niekto blízky. Každý sa s tým vyrovnáva inak, pre každého je to však ťažké. Netreba ale zabúdať, že aj napriek smútku a bolesti sme ešte nažive a okolo nás sú ľudia, ktorí nás potrebujú.Táto kniha je vhodná aj pre deti ale aj pre dospelých :)

Snehová sestra (Dominika, 10.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nádherný príbeh o rodine, priateľstve a autorka pridala aj tajomstvo, čo sa mi veľmi zapáčilo. Dostala som ju na Vianoce, a som za ňu vďačná. Pekné ilustrácie.

Vianočná kniha (Jana, 1.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Krásna kniha o Vianociach, RODINE a priateľstve doplnená o naozaj nádherné ilustrácie. Kúpila som ju dcére pod stromček, ale zhltla som ju aj ja a aj som si pri nej poplakala. Odporúčam.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva plus tri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x