bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Čierne leto

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Séria:Washington Poe
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:416
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Lepšia cena: 13,36 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 13,67 € (vrátane DPH)
Bežná cena:15,90 €
Ušetríte: 2,23 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,10 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Čierne leto


MATEJ LANDL číta z knihy ČIERNE LETO:


Špičkový šéfkuchár Jared Kearon je neodolateľný, charizmatický človek, ale aj psychopat. Odpykáva si doživotný trest za brutálnu vraždu dcéry Elizabeth. Jej telo pri vyšetrovaní nenašli a Keatona odsúdili najmä vďaka svedectvu detektíva Washingtona Poa. Keď sa do zapadnutej policajnej stanice dopotáca mladá žena s nezvratným dôkazom o tom, že je Elizabeth Keatonová, Poe sa ocitá v nezávideniahodnej situácii, v ktorej môže stratiť oveľa viac než len prácu.

V tiesni mu pomôže jediná osoba, ktorej dôveruje – geniálna, no svojská analytička Tilly Bradshawová. Poe s ňou hľadá odpoveď na najdôležitejšiu otázku zo všetkých. Ako môže byť niekto mŕtvy a zároveň nažive? Lenže Elizabeth opäť zmizne a všetky stopy zrazu vedú k nemu.

Z anglického originálu Black Summer (Contable, London 2019) preložila Mariana Ferusová.

Detaily o knihe

Názov: Čierne leto

Originálny názov: Black Summer

Objednávací kód NA204623

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

2 diel... (Radek Ivančo, 29.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ešte lepší ako prvý... riadne zamotaná detektívka...

Famózne (Veronika, 25.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Máte radi dobre zapletené detektívky? Prostredie anglického vidieka? Tak určite nevynechajte novinku vydavateľstva Ikar Čierne leto. Táto kniha bola priam lahôdkou a chytila ma od prvej strany, kde ma autor navnadil gastronomickou vsuvkou, pri ktorej som hneď začala "googliť" pre lepšiu predstavivosť. Čo má spoločné strnádka, hľuzovka a ohavná vražda? To všetko sa dozviete v "Čiernom lete". Washington Poe je svojský, uhundraný detektív, no so svojou inteligentnou kolegyňou Tilly tvoria skvelý detektívny pár. Najnovší zličin im však dá zabrať a musia sa popasovať s Jareadom Keatonom, ktorý je odsúdený za vraždu svojej dcéry Elizabeth, ktorej telo sa nikdy nenašlo. Po 6.rokoch sa však Elizabeth objaví živá a prípad sa začne zamotávať. M. W. Craven ma svojim najnovším románom dostal a hltala som stranu za stranou a nemohla som prestať, kým som nerozlúskla celú záhadu. Brilantne vykreslené charaktery postáv skvelo dopĺňali puzzle prípadu, ktoré s ubúdajúcimi stranami do seba fascinujúco zapadli. Originálny námet zasadený do gastro prostredia plného perfekcionizmu a tvrdej práce spolu do detailov vymyslenou zápletkou predurčujú tento román k úspechu. Autor nám predostrel kompletné luxusné menu v podobe predjedla - ochutnávky zápletky, hlavného chodu - všetky fakty desivého zločinu až po dezert a to rozuzlenie všetkých zločinov, pri ktorých sa neprestanete čudovať ako to mal autor premyslené a ako všetky detaily v knihe dopomohli k rozlúšteniu krutého zločinu. Vychutnajte si toto brilantné menu a nechajte sa uniesť na vlne zločinu spolu s @buxsk

Skvelá! (Tatiana, 20.4.2022) Odpovedať

Myslím, že Craven úspešne stúpa na päty povestným a presláveným škandinávskym autorom krimi a i môjmu milášikovi Carterovi. Dokáže sa s čitateľom pekne zahrať a vytvoriť zaujímavú mozaiku, ktorú postupne skladáte s vyšetrovateľmi. Aj postavy v jeho knihách sú viac sympatické než neznesiteľné dokonalé alebo naopak katastroficky samodeštruktívne. Tretiu časť série si určite nenechám ujsť, len tajne dúfam, že na slovenský preklad nebudeme musieť dlho čakať. Čierne leto sa mi páčilo ešte viac než Bábkové divadlo. Autor využil viac mätúcich krimi prvkov, primiešal spleť zaujímavých a zdanlivo nedôležitých postáv a priniesol aj viacero prekvapení a zvratov. Super krimi, pri ktorom si krimiharcovník oddýchne a aj zakrochká blahom. Čierne leto nemôžem ohodnotiť inak než na plný počet 5/5. Ak ste o Cravenovi ešte nepočuli, tak neváhajte a hoďte po ňom očkom.

Kniha, ktorú neodložíte (Zuzana N., 14.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Skvelé pokračovanie Bábkového divadla. Doslova som ju zhltla. Kniha vás dokonale zamotá do deja a na oko nelogické zápletky a vraždy sa pomaly odkrývajú...

Psychologická detektívna hra (Veronika, 2.4.2021) Odpovedať

vrelo odporúčam
Po Bábkovom divadle a zoznámení sa s detektívom Poom a jeho mladou kolegyňou Tilly, som rada, že som sa s nimi nemusela okamžite rozlúčiť. Opäť raz skvelo vykreslené postavy, každý osobitej povahy, ktorí tvoria tak dokonalý tím. Protiklady sa vraj priťahujú, alebo v tomto prípade, spolu ukážkovo ladia a ja som si oboch veľmi obľúbila. . Čierne leto nás prenáša v čase do minulosti. Nejde o žiadne sci-fi, nenechajte sa pomýliť. Vyskytli sa totižto nové skutočnosti, už uzavretého prípadu brutálnej vraždy slávneho šefkuchára, ktorý mal zavraždiť svoju vlastnú dcéru. Ona, sa ale zrazu objaví medzi živými. Ako je to možné? Odporúčam vám to zistiť, pretože pre mňa, bolo priam nevyhnutné túto záludnú otázku vyriešiť a knihu som prečítala vo svojom asi aj rekordnom čase. . Síce sa príbeh rozbiehal pomaly, po nabratí rýchlosti som sa nevedela zastaviť a zvedavosť ma hnala otáčať stále ďalšie a ďalšie strany. Myslím, že v tejto druhej knihe, podal autor všetky fakty neskutočne uveriteľne a mne sa pred očami odohrával živý film. Nie raz som sa pristihla, ako krčím nosom, lebo sa mi niečo hnusilo, či naopak, smiala sa nad vtipnými situáciami, ktoré nesmeli chýbať. Prepracovaná psychologická detektívna hra potrápi vaše hlavy a v závere budete vyvaľovať oči, ako to autor dokonale poňal. . Hoci je Čierne leto druhým dielom série, môžete ho spokojne čítať aj samostatne, no nechať si újsť dvojicu Poe a Bradshawová v prvej časti, by bol hriech!

Skvelá zmes správnych ingrediencií (Som čitateľ, 25.3.2021) Odpovedať

príjemné čítanie
Zápletka príbehu je veľmi nezvyčajná, pretože obeť vraždy spred šiestich rokov sa jedného dňa vráti živá. Elizabeth Keatonová, ktorá doslova vstala z mŕtvych, zabil jej vlastný otec a hviezdny šéfkuchár v jednom. Do opätovného prešetrenia je zapojený i detektív Washington Poe, ktorý posadil Keatona pred šiestimi rokmi za mreže. Karta sa však po čase obracia a on sám sa stáva podozrivým. Poe bol pre mňa komplexnou postavou. Nič mi uňho nechýbalo, ale ani ma ničím neprekvapil. Mala som pocit, že o ňom skoro nič neviem. Naopak, Tilly bola jedna úžasná postava, ktorá si ma ihneď získala. Veľkou výhodou pre mňa bolo, že som nemusela čítať predošlú časť. Možno preto som si k Poovi nevedela vytvoriť hlbší vzťah, možno bola jeho povaha viac vykreslená v predošlom diele. Kniha sa čítala veľmi rýchlo. Prelúskala som sa ňou za dva dni. Prvá polovica bola taká rozbehová. Spolu s Poom som zisťovala kto každý niečo vie. Takto to pokračovalo do polovice, za ktorou sa dej poriadne rozhýbal. Kopili sa informácie i zistenia a ja som sa od knihy nevedela odtrhnúť. Nemôžem povedať, že je to najlepšia detektívka, akú som kedy čítala, ale ani zďaleka nie je najhoršia (vlastne so zlou som sa ešte nestretla). Na konci sa mi dostalo i trošku napätia, čo oceňujem, mám to veľmi rada. Čierne leto malo všetko, čo by dobrá detektívka mala mať - skvelú zápletku, inteligentného a zvráteného vraha a vyšetrovateľa, ktorý sa ocitne v pozícii podozrivého. Pre mňa sú to TOP ingrediencie. Len škoda, že som toho Poa nemohla spoznať lepšie...
Všetky komentáre (6)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je sedem plus šesť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Odumiera mi telo.
Nedokážem to zastaviť.
Nemám ani toľko sily, aby som sa pohol. Svaly sa premenili na aminokyseliny, ktoré telo potrebuje, aby prežilo. Kĺby stuhli a pobolievajú ma, lebo sa v nich už netvorí maz. Pod kožou sa mi sťahujú cievy, aby ochránili najdôležitejšie orgány, a to mi v nohách a rukách vyvoláva mravčenie. Ďasná sa zošúverili a zuby sa mi začali kývať.
Koniec je blízko.
Cítim to.
Dýcham rýchlo a plytko. Točí sa mi hlava. Prvýkrát za posledné dni sa mi chce spať. Chcem zaspať a nezobudiť sa.
Už sa nehnevám.
Najprv ma išlo rozdrapiť od hnevu. Celé dni som vrieskal a vykrikoval, aké je to nespravodlivé. Práve keď som sa chystal urobiť dieru do sveta, o všetko ma obral muž so žraločími očami.
Už som to prijal.
Koniec koncov, je to moja chyba. Zišiel som sem dobrovoľne, lebo som sa chcel pochváliť, čo som objavil.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x