bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Keď svrčky plačú

Vydavateľ: Lindeni (Albatros Media Slovakia, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Elektronická kniha
Poradie vydania:1.
Predaj bol ukončený  
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena:

Ďalšie podoby titulu:
Formát: KNIHA
cena od: 10,91 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Keď svrčky plačú

„Ak Boh niekde v našom vesmíre zanechal odtlačok, potom je ním ľudské srdce.“Vraví sa, že srdce je najnezištnejším a najvernejším orgánom v ľudskom tele. Srdce je zdrojom života. Srdcom vidíme najvzácnejšie veci. Vďaka srdcu dokážeme cítiť a milovať. Lenže čo ak je srdce choré, zlomené či vážne poškodené?Bývalý špičkový kardiochirurg Jonathan Reese Mitchell vie o srdci všetko. Volali ho lekár so zázračnými rukami. Zachránil životy stovkám pacientov, no svoju vlastnú manželku Emmu, lásku z detstva, uzdraviť nedokázal. Po jej smrti sa utiahne na breh jazera Burton, kde sa v anonymite márne snaží vyrovnať s tragédiou a čeliť pocitom viny. Zaprisahá sa, že už nikdy nevezme do rúk skalpel, a tak sa so svojím nevidiacim švagrom Charliem začne živiť renováciou starých pretekárskych lodí.Pár rokov po strate milovanej ženy ho však osud opäť dobieha. Jedného dňa stretne na ulici sedemročnú Annie, ktorá predáva citrónovú limonádu a doma chová svrčky, aby si zarobila na operáciu srdca. Dievčatko trpí rovnakou diagnózou ako Emma a zachrániť by ho mohli len ruky mimoriadne nadaného lekára. Annin stav sa rapídne zhoršuje a Reese vie, že ak jej chce pomôcť, musí opustiť bezpečnú ulitu a čeliť bolestnej minulosti. A možno sa nájde liek aj na jeho zlomené srdce...Dojímavý román od autora svetového bestsellera Hora medzi nami, ktorý sa stal predlohou úspešného rovnomenného filmu v hlavných úlohách s Kate Winslet a Idrisom Elbom.

Detaily o knihe

Názov: Keď svrčky plačú

Originálny názov: When Crickets Cry

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Záchrana (Petra, 25.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Knihu som si vybrala na základe dobrých recenzií na rôznych facebookovych stránkach. Dej je spočiatku viac opisný a jedinou akciou je záchrana dievčatka. Ale postupne sa dej rozbehne a knihu nie a nie odložiť. Mňa osobne záver knihy prekvapil, lebo to celé vyznelo "divne", ale inak je to dobrá kniha.

Srdce (Andrea Chovancová, 25.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Takto nejako si predstavujem romantický námet na knihu. Spätý s prírodou, aby tá horská dráha zvaná život s plným priehrštím napätia nepôsobila tak odstrašujúco ani lacne zároveň. S príbehom o nádeji, ktorá je ako kvetina, čo kvitne iba, ak ju zalievame. O tom, že keď budeme vidieť vo všetkom len to najhoršie, tak prídeme o to najlepšie. Veľmi ma knižka oslovila.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je deväť krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x