bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Majster a Margaréta

Vydavateľ: SLOVART (Vydavateľstvo Slovart, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:384
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:50

Lepšia cena: 14,24 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 14,58 € (vrátane DPH)
Bežná cena:16,95 €
Ušetríte: 2,37 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,99 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Majster a Margaréta

Bulgakovov román Majster a Margaréta nie je nášmu čitateľovi neznámy - v slovenskom preklade prvý raz vyšiel v roku 1968, no toto vydanie vychádzalo z jedinej vtedajšej dostupnej verzie textu, ktorý v ZSSR cenzurovali. Nový preklad Jána Štrassera prináša úplný text tohto najvýznamnejšieho diela ruskej literatúry 20. storočia. Moskvu navštívi diabol Woland so svojou suitou a život Moskovčanov sa prudko zmení: začnú sa diať nadprirodzené veci - neuveriteľné príbehy, fantazmagórie, mystifikácie. Medzitým muž, ktorý si hovorí majster, píše román o stretnutí Ježiša Krista s Pilátom Pontským. Keď majster zmizne, jeho družka Margaréta je ochotná zapredať dušu diablovi, aby sa dozvedela, čo je s majstrom. Woland jej vyhovie a dočasne ju vezme do svojich služieb.

Detaily o knihe

Názov: Majster a Margaréta

Objednávací kód NA619204

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

M+M (Knihomolka Evka, 7.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Legendárne dielo! Román v románe, kde dobro a zlo zvádza svoj večný boj o človeka, kde môžete celkom slobodne dumať nad tým, čo je vlastne zlo či dobro, kde padajú hlavy, kde-kto skončí v blázinci, kde-kto zase bez šiat na ulici, kde-kto zase rovno zmizne čertvie kde. Na kadekoho prídu podozrivé udania, trocha sa počachruje s valutami, zopár bytov zázračne zmení majiteľa i veľkosť obytnej plochy, sem-tam niečo vybuchne či rovno zhorí do tla. Preskakuje sa v ňom z reality do nadprirodzena, z bdelosti do sna, z bezbožných nových časov k časom biblickým a zase naspäť a ktovie kam ešte. Krížom-krážom od skutočného k sureálnemu v jednom bezbrehom galimatiáši fantázie. Preto chápem, že nie každému sadne. Treba si naň vyhradiť čas, aby si ho človek dokázal poriadne vychutnať. Ale dá sa naozaj čítať na rôzne spôsoby. Je natoľko mnohovrstvové, že si ho dosýta užijete ako fantastickú rozprávku, politickú satiru, ľúbostnú melodrámu či filozofickú meditáciu o ľudskej podstate. Stačí sa rozhodnúť, či si prajete, aby vás Bulgakov rozosmial, dojal, rozľútostil alebo dokonca vydesil. Rovnako ako mňa.

Majster a Margaréta (Veronika, 24.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Málokedy sa mi stane , že po prečítaní knihy nemám slov, ale táto ruská klasika mi doslova vyrazila dych. Je to jedna z najzaujímavejších kníh aké som mala možnosť čítať. Na toto dielo som sa chystala roky a keď sa mi naskytla možnosť prečítať toto prepracované vydanie, povedala som si, že teraz prišiel ten čas. Som rada, že som ju nečítala skôr, ale až teraz, ako zrelší čitateľ, lebo rozhodne to nie je jednoduché čítanie. Ukrýva v sebe hlboké myšlienky z filozofie, ktoré sa prelínajú s históriu a tie kvantá postáv mi taktiež dali zabrať. Neraz sa mi zo začiatku stalo, že som sa spätne vracala k niektorým pasážam, ktoré som už mala prečítané. Ale keď sa už prelúskate začiatkom a zvyknete si na autorov štýl písania, otvorí sa vám magický svet, fantastický, ťažko uveriteľný až fantasmagorický. Kniha je plná protikladov, satiry na ruskú spoločnosť a dovolím si povedať, že až rozprávkových bytostí. Zamýšľala som sa, ako mohla taká absorudná kniha autora napadnúť a na druhej strane som obdivovala, ako to doviedol do dokonalosti, v ktorej sa mi emócie striedali od "čo je to za blbosť" až po "to je úžasné". Odporúčam si túto knihu rozkúskovať a vymedziť si na ňu dostatok času, aby ste z nej vyťažili všetko, čo ponúka a to kvalitné, hlboké myšlienky a posolstvo, ktoré v sebe nesie. Určite sa však dá zhltnúť aj jednorazovo, lebo je veľmi "čtivá", ale myslím, že v tomto prípade je to na úkor jej kvality. Túto klasiku vám rozhodne odporúčam, ako jednu z najzaujímavejších kníh z dejín svetovej literatúry

Jedna z najlepších (Martina Fraňová, 14.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Predstavte si, že vaša fantázia má podobu divokého koňa. Držíte ho pevne opratami, aby vám náhodou neušiel, ale aj tak sa oslobodí. A čo z toho vznikne? Nádherný román od ruského spisovateľa M. Bulgakova – Majster a Margaréta, kde aj sa aj bežná vec stane niečím neobyčajným. Stretnutie s temnou stranou každého nejako ovplyvní. Postavy v knihe na to prišli po pár stranách a neunikla som tomu ani ja, ako čitateľ. Zostala som zmätená a zároveň fascinovaná tou krásou, ktorú Bulgakov stvoril. Človek si z tejto knihy môže zobrať viacero vecí. Či už to bude považovať za rozprávku, za príbeh, ktorý poukazuje na podstatu človeka (vina, láska, zbabelosť), alebo sa zameriate na nepriamu kritiku komunizmu (pozor, aby aj vás nezatvorili za inakosť do blázinca), toto dielo zanechá vo vás stopu, ktorej sa už len tak ľahko nezbavíte. Povedať vám, o čom je Majster a Margaréta, je pre mňa veľmi zložité. O všetkom a o ničom? O dobre a zle? Rozhodne sa pripravte na veľa satiry, na odseknutú hlavu, na strigu lietajúcu na brave, hovoriaceho kocúra, ktorého, mimochodom, úplne zbožňujem, diabla, ktorý sa javí až príliš ľudsky a jeho pomocníkov, ktorí v Moskve rozpútali naozaj chaos. Zoberte si z toho, čo len chcete. Vy sa po prečítaní knihy rozhodne nezachovajte, ako Moskovčania, ktorí na absurdity, ktoré sa odohrali v Moskve, jednoducho zabudli, alebo len chceli zabudnúť. Vy na Majstrov jedinečný príbeh rozhodne nezabudnite a prežívajte ho, kým sa dá. Váš vnútorný svet sa premení na niečo krásne.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko hodín má deň?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x