bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Cudzinka

Vydavateľ: Zelený kocúr (Vydavateľstvo Zelený Kocúr, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Elektronická kniha
Počet strán:710
Poradie vydania:1.
Dostupné na stiahnutie  
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena:

EPUB MOBI PDF
Vaša cena: 11,99 € (vrátane DPH)
Bežná cena:17,50 €
Ušetríte: 5,51 € (zľava 31%)
Ďalšie podoby titulu:
Formát: KNIHA
cena od: 14,70 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Cudzinka

Príbeh o láske, ktorá prekročila hranice času – Vydavateľstvo Zelený kocúr uvádza prvý diel zo série s názvom Cudzinka.

Claire Randallová slúžila počas vojny v armáde ako zdravotná sestra a po nastolení mieru sa znova pokúša dať dohromady svoj život a neveľmi šťastné manželstvo. Keď sa s manželom vyberie na miesto, kde sa konajú starobylé rituály druidov, neznáme sily ju vrátia do minulosti – do roku 1743, do divokého Škótska, kde muži bojujú o prežitie a ženy sú pre nich často iba bezmocnou korisťou.

Claire nechápe, čo sa s ňou stalo, kde sa ocitla a či sa odtiaľ ešte niekedy vráti. Padla do zajatia škótskeho klanu a každý ju podozrieva, že je vyzvedačka v službách Angličanov. Nebezpečenstvo striehne na každom kroku – dokonca aj na jej srdce. Claire stretne Jamesa Frasera, muža, ktorý je od nej mladší, ale zažil toho oveľa viac ako ona. James, hrdý a ušľachtilý, jej dá lásku, akú dosiaľ nespoznala. Môže žena milovať dvoch mužov, každého v inom čase? Dokáže si vybojovať šťastie a neublížiť tým, na ktorých jej najviac záleží?

Detaily o knihe

Názov: Cudzinka

Originálny názov: Outlander

Objednávací kód NADBK18723

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

super (Lea, 13.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Zboznujem tento serial a som rada, ze sa mi dostala do ruk aj jej povodna knizna predloha. Kniha je uzasna. Vdaka nej som sa hlbsie ponorila do pribehu a vcitila sa do hlavnej hrdinky. Samozrejme v seriali vela neukazali a nieco malo pomenili. Ako u spravneho knihomola vyhrava kniha. Uz sa tesim na dalsiu cast. :)

Romantické cestovanie v čase (Mirka, 6.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu som čítala dávno predtým ako vyšla v slovenčine. Je naozaj skvelá. Nie som fanúšikom fantasy, ale jemné náznaky nadprirodzena ma v tomto prípade vôbec neiritovali. Prebil ich akčný, dobrodružný dej, romantika a silná láska medzi hlavnými hrdinami. Knihu odporúčam všetkým čitateľkám, ktoré obľubujú historické romány.

Cudzinka (Eliška Petríková, 4.1.2021) Odpovedať

vrelo odporúčam
POZOR mini spojler. Ja som seriál nevidela, snažím sa mu odolať, kým nedočítam celú sériu kníh. Priznám sa, že zo začiatku ma prekvapilo, čo na tej knihe všetci vidia, lebo po prečítaní cca.prvých 100 strán, som to chcela vzdať. Ale premohla som sa a stálo to zato, ako som sa na prvých stranách strácala a doslova ma nebavili, tak som sa potom nevedela od knihy odtrhnúť. Podobný námet som ešte nečítala, preto sa mi zdala aj dosť originálna, pripomínala mi trochu Follettov štýl, ale inak si šla svojím smerom. Claire - nuž celkom fajn zvládla posun v čase, ja by som sa asi zbláznila :) dokázala sa prispôsobiť dobe, ktorá nebola až taká ľahká, nechcela by som byť ale v jej koži, celý čas som rozmýšľala nad jej dilemou Frank vs. Jamie, a bola som rada, že to nemusím vyriešiť ja. Čo sa týka Jamieho, tak som dúfala v iný záver, toto ma dosť šokovalo. Neviem, aký musí byť človek silný, aby sa naučil ďalej žiť s takouto taumou.... a tiež, že to v konečnom dôsledku nemalo nejaký veľký vplyv na vzťah s Claire, v reáli si to neviem veľmi predstaviť. Inak to bola kniha plná akcie, napätia, dobrodružstva, lásky, oddanosti,.... naozaj veľmi dobre prepracovaný príbeh, v ktorom sa dá nájsť z každého rožku trošku. Už sa teším ako sa pustím do 2.časti :)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má mačka?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x