bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Šťastní ľudia čítajú a pijú kávu

Vydavateľ: Motto (Nakladatelství Motto)
Jazyk: slovenský
Formát:Elektronická kniha
Počet strán:256
Poradie vydania:1.
Dostupné na stiahnutie  
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena:

EPUB MOBI PDF
Vaša cena: 7,70 € (vrátane DPH)
Bežná cena:10,99 €
Ušetríte: 3,29 € (zľava 30%)
Ďalšie podoby titulu:
Formát: KNIHA
cena od: 9,23 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Šťastní ľudia čítajú a pijú kávu

Dá sa zlomené srdce vyliečiť? Autorka tohto bestsellera Agnes Martin-Lugand vás zavedie do drsného, no čarokrásneho Írska, kde sa odohráva príbeh prirovnávaný k obľúbenému filmu Pod toskánskym slnkom.Šťastní ľudia čítajú a pijú kávu. Tak sa volala útulná literárna kaviarnička, ktorú vlastnila mladá Parížanka Diane. Žila si svoj šťastný život s malou dcérkou a milujúcim manželom, až kým jedného dňa tragédia nezlomila jej srdce. Vzala jej nielen tých najbližších, ale aj zmysel života. Zúfalá mladá žena sa na celé mesiace uzavrela pred svetom a márne hľadala nový zmysel života. Napokon sa rozhodla splniť sen svojho muža a odísť do Írska. Tam, na búrlivom a drsnom západnom pobreží, sa začína veľké dobrodružstvo. Do jej pochmúrneho života vstúpi záhadný fotograf Edward, a čudné veci, čo sa okolo neho dejú, konečne donútia Diane konať...

Filmové práva na knihu získala spoločnosť TWC a chystá sa filmová verzia tohto bestsellera.

Detaily o knihe

Názov: Šťastní ľudia čítajú a pijú kávu

Originálny názov: Les gens heureux lisent et boivent du café

Objednávací kód NADBK17260

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

najlepšia lugandovka (Andrea Vojtech, 19.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto duológia od Lugand patrí k mojim najobľúbenejším. Možno aj preto, že sa odohráva nielen vo Francúzsku, ale aj v Írsku, a to je už lokácia bližšia môjmu srdcu. Pre mňa osobne bolo toto asi najemotívnejšie čítanie od tejto autorky. Nie však o mileneckej láske, tej bolo v tejto knihe o niečo menej, než je u Lugand zvykom. Zato som mnohokrát zadržiavala dych a slzy, lebo kniha je to silná, pokiaľ máte rodinu, na ktorej vám záleží. Bolo to plné emócií, bolesti a hľadania vnútornej sily pohnúť sa z miesta, čo môže byť nad vaše sily, ak stratíte úplne všetko. Ďakujem, že som opäť mohla vyskočiť z každodenného stereotypu a zhonu a uvedomiť si, aké obrovské šťastie mám doma. Ale aby sme len nesmoklili, príbeh obsahuje aj zopár veľmi bizarných a veselých postáv na čele s Dianiným najlepším kamošom Felixom. Zhýralec jeden, pobavil ma veľakrát v tomto neľahkom príbehu. Ak občas checkujete recenzie na goodreads, nedajde sa nimi v tomto prípade odradiť. Mám pocit, že anglická verzia nezožala veľký úspech a je vysoko pravdepodobné, že to bude prekladom, ako mnohí aj uvádzajú vo svojich recenziách. Ja som s tým slovenským spokojná, určite vyskúšajte. Ak ste od Lugand ešte nič nečítali, možno by som začala práve touto knihou (ktorá bola inak aj jej prvotinou) a jej pokračovaním Život je ľahký, nerob si starosti.

Príbeh o žene (Daška, 6.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Kniha má veľmi milo prekvapila. Siahla som po nej hlavne kvôli názvu, ale obsah bol nečakaný. Silný príbeh ženy, ktorá si v živote prešla tragickými udalosťami. Kniha písaná veľmi ľahko od srdca. Takže odporúčam.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko hodín má deň?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x