bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Zneuctená

Vydavateľ: EvitaPRESS (EPA store s.r.o)
Jazyk: slovenský
Formát:Elektronická kniha
Poradie vydania:1.
Predaj bol ukončený  
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena:

Ďalšie podoby titulu:
Formát: KNIHA
cena od: 10,22 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Zneuctená

Strhujúci skutočný príbeh moslimky Sairy, ktorú aj v civilizovanom Anglicku spútavajú pravidlá jej kultúry a náboženstva.

Saira je mladé dievča, ktoré sa narodilo v Anglicku. Narodilo sa však v rodine, ktorá prišla za prácou do Veľkej Británie z Pakistanu. Aj uprostred civilizovanej Európy zostáva zviazaná pravidlami, ktoré jej diktuje jej kultúra a islamské náboženstvo.

Základnou povinnosťou ženy – moslimky je poslúchať svoju rodinu a neskôr svojho manžela. Aj Saira bola vychovávaná v duchu absolútnej pokory a poslušnosti voči ľuďom, ktorí sú jej najbližší, bez štipky vlastnej vôle či schopnosti rozhodovať sa sama. Jej vlastní rodičia ju ešte pred osemnástymi narodeninami prinútili vydať sa za muža, ktorého ani nepoznala a dokonca odísť za ním do Pakistanu. Tam bola vystavená jeho svojvôli a násilníckemu zaobchádzaniu. Dovolila si však niečo neuveriteľné – za cenu obrovského rizika a ohrozenia vlastného života utiecť späť do Anglicka a skryť sa pred manželom aj vlastnou rodinou. To, čo spravila, vníma islamská kultúra ako zradu a poškvrnenie dobrého mena rodiny. Saira sa len vďaka najbližším priateľom a britskému sociálnemu systému nestala objektom pomsty svojho otca a bratov. K rodine sa dokonca po čase vráti, jej viera a výchova ju totiž stále vedú k tomu, aby jej pomáhala bez ohľadu na vlastné potreby. Kolotoč zneužívania sa znova roztočí – Sairina matka sa zadlžila a nestíha splácať ani úroky, otec prišiel o prácu, brat sa dokonca dostal do väzenia. Všetci potrebujú peniaze. Veľa peňazí. Saira našla východisko úplne nezlučiteľné s jej moslimskou vierou – začne pracovať v eskortnej službe. Islam označuje slovom „halal“ všetko, čo je správne a oprávnené podľa zákonov tohto náboženstva, „haram“ znamená všetko, čo je nezákonné a nesprávne. A čo si zaslúži prísny trest. Ako sa príbeh Sairy skončí sa dozviete v knihe „Zneuctená“.

Detaily o knihe

Názov: Zneuctená

Originálny názov: Disgraced

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x