bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Dievča s maskou

Vydavateľ: Motýľ s.r.o. (Vydavateľstvo Motýľ, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Elektronická kniha
Poradie vydania:1.
Predaj bol ukončený  
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena:

Ďalšie podoby titulu:
Formát: KNIHA
cena od: 7,48 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Dievča s maskou

„Život tínedžerov je ťažký... Pohybujeme sa v krutej spoločnosti, donekonečna riešime vzťahy s opačným pohlavím, rodinou, priateľmi. To všetko nás zaťažuje a zraňuje naše srdcia. Navyše nám hormóny zatemňujú mozog, plieskajú nás o steny a nútia robiť nezmyselné veci, ako napríklad skúšať fajčiť marihuanu. Celý náš život je ako Rubikova kocka. Snažíme sa ju zložiť, neustále otáčame jej strany a nútime jednotlivé farby do seba zapadnúť, no nedarí sa nám... Ani jeden deň nie je bez problému... Volám sa Mima a môj život je dokonalý iba navonok. Mám všetko, po čom môže dievča v mojom veku túžiť. Okrem seba. Denne nastavujem svetu tvár, ktorá mi nepatrí, a to len preto, aby som zapadla a bola obľúbená. No na druhú stranu sa už vrátiť nechcem. Veď byť outsider je v porovnaní so životom princeznej Mimi niečo hrôzostrašné!“

Dievča s maskou je príbeh mladého dievčaťa o spoznaní samej seba. O tom, že maska, ktorú Mima nosí, ju zabíja, a že odraz, ktorý každé ráno vidí v zrkadle, nie je jej. Do jej života nečakane vstúpi on. Štipendista, na ktorého má zakázané sa čo i len pozrieť, nieto sa doňho ešte zamilovať!

Detaily o knihe

Názov: Dievča s maskou

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Dievča s maskou (Madamme.de.ludrigova, 6.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Pekný dievčenský román, o poznaní samej seba, lásky a pochopenia. Kniha mala zaujímavy dej, bola vtipná a mala nečakaný záver. Autorka výstižne zobrazuje skutočný život bohatých deciek, dnešnú dobu ako je ťažké zapadnuť do takej spoločnosti. Tak ako Mima chcela zapôsobiť v škole, kde mala priateľa Filipa, ktorého nemilovala. Mima bola v skutočnosti obyčajna baba, ktorá rada trávila čas pri knihách. Nemá to ľahké, má všetko čo si môže priať, ale to jediné čo by chcela nie. ( milujúcu rodinu ). Mama a otec na ňu úplne kašlú, lebo majú radšej svoju prácu. Jediný deň keď spolu sú je nedeľný obed aj to je pre Mimu utrpenie. Neprebieha žiadna komunikácia. Toto by som nikdy nechcela zažiť. Jediná babča Mila jú skutočne ľubi. Bola super, takú babku by si prial každy :) Mima sa zblížila so štipendistom ( Tobiasom ). Štipendistov boháči na škole naozaj nenávideli, lebo tam nemali podľa nich čo hľadať. Pri Tobiasovi sa Mima začala meniť. Pri ňom mala to, čo jej tak chýbalo - LÁSKU, oporu. Pri ostatných sa Mima musí snažiť byť niekym iným aby ju ostatný mali radi, ale pri ňom bola sama sebou a to je najlepšie. Spolu chceli odísť do Čiech na vysokú školu, spolu bývať, starať sa o seba, pomáhať si a podporovať sa. Byť jedna rodina. Cestou za novým životom sa stala nehoda, za ktorú mohol Filip, Mimin bývali priateľ. Koniec knihy bol tak smútný, že som preplakala celý záver. Áno viem, bola to len kniha, ale tak pravdivá. Autorka bravúrne vystihla to, keď máte prachy, tak si za ne kúpite slobodu, nie ste súdení za to čo spáchate. Peniaze majú moc, ale lásku a rodinu si za to nekúpite! Na knihe sa mi jedine nepáčilo ako autorka poukazovala na BMW, stačilo písať len auto. Vedeli sme, že Mima bola bohatá. Pre mňa to bolo rušivé.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je sedem plus dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x