bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Umenie pretekať v daždi

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:304
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 23.04.2024 03:54

Lepšia cena: 11,68 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 11,95 € (vrátane DPH)
Bežná cena:13,90 €
Ušetríte: 1,95 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,70 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Umenie pretekať v daždi


Viac o tejto knihe aj v podcaste Knižný kompas. Vypočujte si rozhovor:


“Odjakživa sa cítim takmer ako človek. Vždy som vedel, že sa odlišujem od ostatných psov. Samozrejme, žijem v psom tele, ale je to iba škrupina. To najdôležitejšie sa ukrýva vnútri. Duša. A moja duša je veľmi ľudská.”

Umenie pretekať v daždi je pútavý a dojímavý príbeh psa Enza, ktorý cez svojho pána, automobilového pretekára Dennyho Swifta, skúma komplikovaný svet ľudí. Zistí, že v živote, podobne ako pri pretekoch, nemusí byť najvyššia rýchlosť automaticky zárukou víťazstva. V predvečer svojej smrti Enzo spomína na všetko, čo zažil. Odchádza za svetlom v nádeji, že sa opäť vráti na zem ako človek, no vie, že aj keby sa mu to nesplnilo, podarilo sa mu to najdôležitejšie – vyhrať beh za záchranu svojej ľudskej rodiny.

Z anglického originálu The Art of Racing in the Rain (First published in January 2008) preložila Mária Kočanová.

DANIEL FISCHER číta z knihy UMENIE PRETEKAŤ V DAŽDI:

Detaily o knihe

Názov: Umenie pretekať v daždi

Originálny názov: The Art of Racing in the Rain

Objednávací kód NA204607

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Citlivý príbeh (Veronika, 25.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Umenie pretekať v daždi je kniha, ktorá sa dotkla môjho srdca a bude vo mne ešte dlho rezonovať. Citlivý príbeh psíka Enza a jeho ľudskej rodiny si ma získal. Rozprávačom je samotný Enzo, ktorý na sklonku života bilancuje svoj život a spomína na všetky strasti života cez psie oči. To beriem ako najväčšie plus knihy, lebo tým na mňa kniha pôsobila ešte citlivejšie a niekoľkokrát mi pri jej čítaní zvieralo hrdlo. Príbeh je písaný veľmi jednoducho a aj na menšom počte strán autor vyťažil, čo mohol a obsah je kvalitný na krásne myšlienky a posolstvo, že smrť ešte neznamená striktne koniec. Veď sa predsa aj hovorí, že kto v srdci žije, nikdy neumrie. Nebudem klamať, kniha je smutná a námet týkajúci sa psieho života tomu ešte pridáva, keďže som na psy zaťažená a neviem si predstaviť, čo bude, ak ma moja psia parťáčka opustí. Určite v tej chvíli siahnem opäť po tejto knihe, aj keď pevne verím, že to tak skoro nebude a naša fenka nás bude tešiť ešte dlho. Spestrením knihy je pohľad na život spätý s automobilovými pretekami, ktoré sú tiež mojou súčasťou. Páčila sa mi aj časová os, podľa ktorej je príbeh rozprávaný a protiklad, že "na konci života" sa príbeh začína a máme možnosť prežiť Enzov život od šteniatka až po jeho odchod. Za srdce ma chytila aj myšlienka, že Enzo si už splnil svoje poslanie, a preto musí odísť a že nie sú potrebné slová, aby sme vyjadrili svoje pocity. Veď psíky rozprávať nevedia a predsa nám dajú lásku ako žiaden iný tvor na svete. Ak obľubujete príbehy so zvieratami, plné krásnych myšlienok, pri ktorých vám upadne sem tam aj slzička, určite si túto horúcu novinku od @buxsk, ktorá vyšla pred týždňom, nenechajte újsť. Vrelo odporúčam.

Najlepší priateľ človeka (Štefánia Setéthová, 8.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Na túto knihu som sa veľmi tešila a vôbec nesklamala. Je pravda, že pred prečítaním som videla film. Možno pred rokom - dva... nevedela som, že je aj knižka. Pri čítaní sa mi vynárali spomienky na film. Skoro všetko bolo rovnaké, čo sa tak často nestáva. Odporúčam Vám ale najprv si prečítať knižku, potom si pozrieť film. Keďže som vedela, čo sa stane, citovo ma akosi nedotklo a úprimne to ľutujem. Je to jedna z najlepších, najcitlivejších, najsmutnejších kníh, ktoré som "o psoch" čítala. Celkom to ale nebolo o psoch. Príbeh je síce prerozprávaný s pohľadu Enza, psa, ale v príbehu spoznávame aj Dennyho, Eve, Zoë a mnoho ďalších. Skrz Enza spoznávame svet, ako ho vidia psy. A presne táto kniha ma usvedčila v tom, že psy sú oveľa múdrejši, vnímavejší a chápavejší ako ľudia. A napriek tomu Enzo chcel byť človekom. A či sa mu to nakoniec podarilo, posúďte sami. Mňa rozhodne Enzo nie raz rozosmial, a zároveň som mala aj slzy na krajíčku. Ani v tejto knihe nechýba zlo, sebeckosť a povrchnosť. Veľmi som sa hnevala na "dvojičky", ale súhlasím s Enzom: "Ak niekoho kopnete, kráľ Karma vypáli z bočnej ulice a vráti vám kopanec. Ak ste krutí a zákerní, kráľ Karma sa postará o patričný trest." Okrem krásneho príbehu sa v knižke ukrývajú prenádherné a pravdivé myšlienky a posoltvá, často som si v duchu povedala "aký je ten pes múdry". Túto knižku si musíte prečítať, koniec je síce smutný ale zato veľmi krásny obľúbite si Enza a budete ho chcieť mať za svojho psa.

Nádherné myšlienky (luckylady.stories, 1.5.2021) Odpovedať

príjemné čítanie
Čítala som už viaceré knihy z tejto tematiky, ale musím povedať, že tentokrát autor načrtol skvelý príbeh. Vymyslel to veľmi premyslene a naplno využil potenciál námetu. Kniha sa čítala veľmi dobre, nenútene, oceňujem aj miestami kratšie kapitoly. Keďže sám autor sa rozumel problematiky pretekárov, využil svoje poznatky pri písaní knihy a opísal pocity z pretekania veľmi vierohodne. Páčilo sa mi to, a opäť som sa vďaka tejto knižke dozvedela niečo nové. Kniha ma obohatila rôznymi smermi. Čo sa týka samotného rozprávača, tak príbeh nám rozpráva Enzo - pes. Bolo vidno, že autor si dal záležať na každom detaile, aby logicky pasoval do knihy a bolo to uveriteľné. Páčilo sa mi, ako jeho postavu zakomponoval do príbehu a ja ako psíčkar som veľmi spokojná. A čo musím veľmi pochváliť a vyzdvihnúť boli jednotlivé myšlienky knihy. Naozaj krásne posolstvá a myšlienky v sebe ukrývala a niesla. Kniha vás určite prinúti sa zamyslieť a porozmýšľať, nádherné myšlienky naozaj. Záver bol naozaj veľmi pekný, a veľmi sa mi páčil. Páči sa ako využil Enzovu myseľ a ako ju stvárnil. Opäť sa na psov pozerám inak alebo resp. som sa utvrdila v tom, čo som si aj myslela. Že pes vám naozaj skutočne rozumie. Ja knižku určite odporúčam, ešte som z tejto tematiky nečítala knihu, ktorá by získala plný počet, avšak táto bola naozaj veľmi dobre napísaná a skvelý príbeh. Verím, že raz nájdem 100%-tnú topkovú knihu z tohto námetu, ktorá ma položí a sadnem si na zadok.

Super kamoš Enzo (Kristína Drážovská, 19.3.2021) Odpovedať

vrelo odporúčam
Už dávno som si tak úprimne nepoplakala. Málokedy sa rozplačem pri filme, pri knihe takmer nikdy... avšak stalo sa. Na posledných stránkach mi slzy tiekli potokom, ale popravde to za to stálo. Príbeh Enza je neskutočne krásny a dojemný, pričom si od začiatku získal moju úplnú pozornosť. Kniha je napísaná pútavo, odľahčene a zábavne a zároveň veľmi citlivo a priamo. Ani na chvíľku som sa však do jej čítania nemusela nútiť a po celý čas som si v nej našla útržky, ktoré sa ma odlišnými spôsobmi dotýkali. Keď mám pravdu povedať, tak najradšej by som vám tú knižku len podstrčila do rúk a dúfala, že si ju prečítate tiež, pretože za posledný čas je to najkrajšia kniha s ktorou som mala tú česť.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát päť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x