bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Japonsko

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Séria:Sprievodcovia DK
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:224
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.04.2024 02:55

Lepšia cena: 19,24 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 19,69 € (vrátane DPH)
Bežná cena:22,90 €
Ušetríte: 3,21 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Japonsko


Viac o tejto knihe aj v podcaste Knižný kompas. Vypočujte si rozhovor:


Umenie japonského života

Fascinujúci sprievodca po pamiatkach, chutiach, kuriozitách a múdrosti Japonska

Či už plánujete svoje prvé dobrodružstvo, alebo spomínate na jedinečný výlet svojho života, kniha Japonsko vám má čo ponúknuť – je totiž oslavou všetkého japonského a výpravou po tejto úchvatnej krajine.
Objavte mestá zaplavené neónmi i nehostinné ostrovy, starodávne tradície aj prekvapivú modernosť. Zistite, čím je japonská kultúra jedinečná, kde ju môžete zažiť na vlastnej koži a ako si popritom osvojiť niečo z múdrosti tejto vzdialenej, exotickej krajiny.

Z anglického originálu preložili Martin Katuščák a František Paulovič.


Detaily o knihe

Názov: Japonsko

Originálny názov: Be More Japan

Objednávací kód NA204603

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Úžasná výprava do fascinujúcej krajiny (Michaela Zamari, 2.7.2020) Odpovedať

vrelo odporúčam
Prvý raz som Japonsko začala vnímať ako niečo VAU, keď mi sesternica priniesla japonskú sošku z Tokia. Bola som vtedy na základnej škole a netrúfala si fantazírovať, ako raz budem cestovať po svete tiež. Písanie milujem, ale bez cestovania by ma to nemuselo baviť navždy. Jedno s druhým ide ruka v ruke, preto bola táto kniha pre mňa ako spása v čase, kedy sa z cestovného pasu stal šuplíkový doplnok. Nikdy som veľmi nebola na čítanie takýchto sprievodcov, väčšinou som si podľa obrázkov prečítala len niektoré úseky a radšej nazrela do Google vyhľadávača, no táto kniha ma odrovnala. Je pútavá od prvej strany po poslednú a ja som ju čítala nielen so zatajeným dychom, ale aj s tajným želaním, nech mám pred sebou ešte veľa ďalších strán. Ako sľubuje anotácia, 220 vizuálne aj obsahovo lákavých strán naozaj poskytuje výpravu po tejto úchvatnej krajine. Japonsko sa tak stáva zážitkom už aj na papieri a po dočítaní zatúžite kúpiť letenku a booknuť ubytko. Vedela som, že raz chcem navštíviť aj toto fascinujúce ostrovné zoskupenie, no doteraz bolo kdesi v plánoch na neskôr. A teraz je v prvej 5ke, ak nie rovno v 3ke! Vedela som aj to, že práve Japonsko je známe rôznymi šialenosťami a špičkou v technike, aj tak ma však prekvapilo veľa nových informácií. Napríklad, že mnohé filmy z Hollywoodskej produkcie sa inšpirovali práve pôvodnou tvorbou z Japonska, alebo že táto inovatívna a kreatívna krajina premenila kanalizačné poklopy na umenie pod nohami. Kniha nešetrí ani témami ako sú literatúra, móda, kuchyňa, bojové umenia, architektúra či príroda. Až pri nej som zistila, ako málo o Japonsku viem a ako veľmi by som ho chcela spoznať viac. Je skvelou voľbou pre tých, ktorí túžia navštíviť ho, ale aj ideálnym kompromisom, ak chcete cestovať z pohodlia domova.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x