bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Krajina krásnych ľudí

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:296
Poradie vydania:1.
Posledné kusy na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:53

Vaša cena: 1,90 € (vrátane DPH)
Bežná cena:12,90 €
Ušetríte: 11,- € (zľava 85%)
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,- €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Krajina krásnych ľudí

Chceli by ste žiť v krajine, kde sú všetci ľudia pekní a šťastní, odhodlaní žiť zdravo? V krajine, ktorá sa dobre postará o starých, chorých a postihnutých?
Príbeh romantickej lásky Benjamína a Márie, ktorý sa zrodil nad smrteľnou posteľou starého otca, sa postupne mení na nočnú moru. Krása sa stáva meradlom úspechu. A ak medzi vyvolených nepatríte? Nechceme vás na očiach, decentne vás odstránime. Ale tak, aby všetci tlieskali.
Napínavý spoločenský román o prítomnosti a možnej desivej budúcnosti hovorí o tom, čo by sa stalo, keby sa moci ujala skupina, ktorá krásu a zdravie vyhlási za najdôležitejšie hodnoty. A kto sa nebude chcieť prispôsobiť, pôjde z kola von. Zachráni svet skutočná láska? Sú medzi nami takí, ktorí si zachovajú ľudskosť?

Detaily o knihe

Názov: Krajina krásnych ľudí

Objednávací kód WP204602

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Krajina krásnych ľudí (Valéria Lauková, 19.9.2021) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha v sebe nesie aktuálnu, pálčivú, spoločnosti zrkadlo nastavujúcu problematiku. Ako už názov našepkáva, áno, bude sa jednať o krajinu krásnych ľudí a to, ako ju dosiahnuť. Rozprávačmi príbehu sú dvaja muži. Muzikant s jeho kariérou a mladý muž, ktorý nevie čo so životom. Stretne ženu a beznádejne sa zamiluje. Je tak presvedčivá, že jej ideológia sa stane jeho zmyslom života. A ako s tým súvisí muzikant? Dočítate sa v knihe. Celý príbeh je zvláštny. Autor používa zaujímavý štýl písania, ktorý nie každému sadne- presvedčila som sa o tom v štafetebnie všetky čitateľky boli zvedavé ako ja. Neľutujem však, ani jednu minútu, ktorú som nad knihou strávila. Veľmi sa mi páčilo ako na začiatku každej kapitoly je veta, ktorá bola v texte kapitoly použitá a dosť dôležitá (väčšinou hlavná myšlienka kapitoly). Autor používa iróniu, sarkazmus, cynizmus a neobyčajné vsuvky-napr. z gréckej mytológie :) Mihne sa tu aj odborný rýchlokurz výrobného procesu cukru :D zvláštna zmes,ja viem,ale mne sa to páčilo! Zo začiatku som bola zmätená,no Kasardovo písanie som si obľúbila. Na záver som bola zvedavá, čo z celého príbehu vznikne\zanikne...Chcem odpovede.. A viete čo? Podľa mňa by táto kniha mala byť povinným čítaním!Kam sa môžme dostať v prípade, že budeme vyžadovať od každého dokonalú postavu, zdravých jedincov, žiadne choroby, starnutie, vrodené 'vady'... proste len silných, zdravých, bezchybných jedincov- oni by tvorili náš svet...a čo tí ostatní? Prečítajte si túto knihu! Dovolí vám nahliadnuť do 13 komnaty,resp. čo by bolo keby a\ alebo ako by to mohlo dopadnúť; moc, peniaze, ambície a dokonalý štát- je možné aby takýto svet fungoval?

Priveľa zdĺhavých opisov (Veronika, 1.11.2020) Odpovedať

priemerná kniha
Námet knihy je zaručene výborný. Myslím, že som sa s podobným doposiaľ ani len nestretla, no autorove spracovanie ma už tak nenadchlo. Od začiatku knihy sa pravidelne menia kapitoly. Najprv som sa zoznámila s Majkou a Benom v nemocničnom prostredí, v ktorom sa všetko začalo, v tej ďalšej s Ričim, spevákom slávnej rockovej skupiny Lovelight. Toto striedanie má opodstatnený význam a ja som mala pocit, že sa mi v nich zamieňajú zlo a dobro, nenávisť a láska alebo fyzická krása a krása duševná. Celý spôsob písania sa mi páčil, až prišli na rad autorove opisy a siahodlhé hluché miesta, ktoré vypĺňal najmä vedomosťami o starovekom Grécku a antických bohoch. A že ich spomenul vždy, keď sa naskytla príležitosť a vymenoval ich počas príbehu asi všetkých... no,bolo toho fakt veľa a mňa tieto časti jednoducho nudili. Ako veľké plus vnímam príbeh odohrávajúci sa v našej krajine. Slovensko poznáme, vieme kde sa nachádza Bratislava alebo Bardejov, takže dej bol realistickejší. Hoci daná politika odohrávajúca sa v ňom je na povážení. Každý chce byť zdravý. Samozrejme aj šťastný. Krásny asi tiež, záleží ale na uhle pohľadu a presne s touto problematikou sa tu stretávame. Krása nie je len fyzická záležitosť. Nie sú to len krásne tváričky, dokonalé vytvarované a vypracované telá, je to aj niečo, čo sa skrýva pod povrchom. Záleží na každom jedincovi, či sa pod povrch che pozrieť. Kniha zaručene prinúti zamyslieť sa nad hodnotami človeka. Samotný záver bol úplne nečakaný a ukončený až prirýchlo. Otvorené konce nemám rada, ale v tomto prípade som si utvorila svoj záver a ten sa mi páči. Kniha je pomerne kontroverzná a odporúčam ju pre ľudí nad 18 rokov.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko hodín má deň?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

– Áno, ľudia umierajú, pán primár, sme na geriatrii a je to prirodzené. Za tie roky, čo ste tu, by vám to malo pripadať ako úľava, nie ako tragédia.
– Ste zdravotnícky pracovník, pán Koleman. Vašou prioritou je zachraňovať ľudské životy, nie takto hovoriť o smrti.
– Našou zdravotníckou prioritou, pán primár, by malo byť dopriať ľuďom dôstojnosť. A výber, slobodu, rozhodovanie. Nie ich viesť do stavu, do akého ich vieme technologicky doviesť.
– Čo tým myslíte?
– Pán primár, príroda sa správa normálne a súčasťou normálneho je zrod, život a smrť. Dôstojná a dobrá smrť je však medzi ľuďmi vzácnosť. Niekedy sa mi zdá, pán primár, že naša práca je nadliečbou. Že predlžujeme život tam, kde by dôstojná pani s kosou už dávno a dobre život ukončila.
– To nemyslíte vážne, pán kolega! Život je najväčšia hodnota a našou úlohou je liečiť. Zdravotný brat Koleman sa pozrel na MUDr. Medrického tými svojimi uhrančivými očami.
– Nie sme bohovia, pán primár. Naozaj, ale tým bohom kazíme prácu, chceme sa im vzoprieť.
– Hippokratova prísaha ma zaväzuje brániť život.
– Ale Hippokrates nepoznal umelé srdce alebo dialýzu. A vy sám, pán primár, vy ste kresťan. Prečo tých ľudí nepúšťate do kráľovstva nebeského a kazíte tomu vášmu zázračnému Bohu džob? Nech si berie svoje duše? Bojíte sa, že pôjdu do pekla?

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x