bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Môj príbeh

Vydavateľ: Tatran (Vydavateľstvo TATRAN, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:424
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.04.2024 03:01

Lepšia cena: 16,72 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 17,11 € (vrátane DPH)
Bežná cena:19,90 €
Ušetríte: 2,79 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 12,95 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Môj príbeh

Michelle Robinsonová prežila detstvo v južnej časti Chicaga, kde sa v malom byte na poschodí delila o spoločnú izbu s bratom Craigom a naháňala sa s ním v blízkom parku. Jej rodičia Fraser a Marian Robinsonovci ju odmalička viedli k tomu, aby bola otvorená a nebojácna. Život ju však zavial oveľa ďalej a do úplne iných sfér – počnúc posluchárňami Princetonskej univerzity, kde po prvý raz pocítila, aké je to byť jedinou černoškou v aule, až po presklenú výškovú kancelársku budovu, kde pracovala na poste renomovanej firemnej právničky. Tu sa v jedno letné dopoludnie objavil v jej kancelárii študent Barack Obama a obrátil celý jej starostlivo naplánovaný život naruby.
Michelle Obamová opisuje v tejto knihe začiatky svojho manželstva, keď sa snažila zladiť prácu, rodinu a materské povinnosti s rýchlo sa rozvíjajúcou politickou kariérou svojho manžela. Odhaľuje súkromné diskusie súvisiace s jeho kandidatúrou na post prezidenta aj svoju úlohu v jeho kampani, ktorá jej priniesla popularitu, no zároveň sa nevyhla ani kritike. So šarmom, humorom a s neobvyklou otvorenosťou ponúka pohľad do zákulisia diania, keď sa jej rodina stala stredobodom pozornosti celého sveta, aj na osem dôležitých rokov, ktoré prežila v Bielom dome – na to, ako sa postupne zoznamovala so svojou krajinou a krajina sa zoznamovala s ňou.
Kniha Môj príbeh nás zavedie do skromných kuchýň v Iowe aj do tanečných sál Buckinghamského paláca, nevynechá okamihy veľkého žiaľu a nezlomnej vôle. Dá nám nazrieť hlboko do duše jedinečnej priekopníckej osobnosti, ktorá sa snaží žiť autenticky a investuje energiu, sily a hlas v prospech vyšších ideálov. V odvážnom a úprimnom prerozprávaní svojho príbehu nás vyzýva, aby sme sa zamysleli nad tým, kto v skutočnosti sme a kým chceme byť.

Detaily o knihe

Názov: Môj príbeh

Objednávací kód NA617625

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Prvá dáma USA. (Andrea Chovancová, 22.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Úspech tohto knižného titulu netkvie podľa mňa iba v tom, že sa človek pri jeho čítaní cíti dôležito nielen počas odhaľovania vzrušujúcich pikošiek z prostredia chodu Bieleho domu, ale aj pri takom úplne obyčajnom, prostom zistení, že i tak vplyvná, známa, bystrá, charizmatická a bohatá žena, akou bezpochyby Michelle je, je v prvom rade tiež len človek z mäsa a kostí. Človek, ktorý niekedy nestíha, lebo má toho veľa. Človek, ktorému sa takisto nevyhne choroba, hádka, problém s otehotnením či intrigy. Žena, ktorej muž taktisto občas chrápe a necháva na zemi pohodené ponožky. No pritom všetkom však ani na sekundu nezabúda odkiaľ pochádza. Šokujúco autenticky nabáda mať v úcte ako seba, tak iných. Dáva nádej, že netreba mnoho, aby sa dalo žiť v harmónii s prírodou, a to bez rozdielu. Veľmi inšpiratívne rozprávanie. Som zvedavá, čo ponúka autobiografia jej manžela.

♥ príjemné, zaujímavé a pútavé čítanie ♥ (Iveta Bánociová, 1.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha je zaujímavá a veľmi dobre napísaná, je to príbeh od jej detstva až po skončenie vykonávania funkcie prvej dámy. Michelle sa v knihe podelila o osobné zážitky, svoje myšlienky, čitatelia tak môžu spoznať ju aj jej rodinu. Kniha nie je písaná iba o jej živote ale poskytuje tam aj svoj názor na rôzne udalosti ktoré sa v Amerike udiali alebo tam stále pretrvávajú. Veľa vecí ma prekvapilo, dozvedela som sa rôzne informácie o ktorých som doteraz nemala ani tušenie, veľmi zaujímavé bolo keď hovorila o Bielom dome rôzne detaily, ktoré vie poskytnúť len ten kto v ňom žije. Bolo zaujímavé čítať aké majú povinnosti aj obmedzenia ako prezident a prvá dáma, nikdy by mi to nenapadlo. Pri knihe som bola aj dojatá. Veľa veci ktoré som sa v nej dozvedela som potom hovorila aj svojmu okoliu (boli naozaj veľmi zaujímavé), vážne super kniha a úžasne napísaná.

veľmi príjemné, odlahčené rozprávanie (Andrea Vojtech, 9.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Priznám sa, že do rúk som ju brala s veľkými obavami po mnohých fiaskách, keď som (auto)biograf. diela prevažne nedočítala alebo dočítala len so silným sebazaprením. No vďaka nej som dala tomuto žánru opäť šancu a neľutujem. Táto nadmieru inšpiratívna kniha zachytáva životnú cestu silnej, emancipovanej, inteligentnej ženy v čase, kedy byť takouto ženou, a predovšetkým byť ženou vôbec, nebolo ľahké (a vlastne ešte stále nie vždy je). Upúta hneď na začiatku, kedy vás vtiahne do bežného, nie práve najľahšieho života v Amerike v 2. pol. 20. storočia. Formálne sa drží prevažne chronologickej schémy Michellinho života od detstva po inauguráciou Obamovho nástupcu. Postupne cítite ako vnútorne rastiete spolu s ňou z malého dievčatka do sebavedomej, pracovitej, odhodlanej ženy s nohami pevne na zemi. Kniha vyžmýka to najlepšie z vás. Príbeh zachytáva aj politický život Obamovcov, no komentuje ho - rovnako ako aj politiku a fungovanie spoločnosti - najmä z pohľadu neprivilegovanej ženy, černošky. O.i. tu nájdete aj viacero zaujímavých a vtipných momentov, ako napr. opis ich neštandardne priateľského vzťahu ku kráľovnej Alžbete II. či snahu zachovať bežné fungovanie rodinného života a výchovu detí po nasťahovaní do Bieleho domu. No je aj o nerovnosti, predsudkoch a očakávaniach vyplývajúcich z rozdielnosti pohlaví a rás. Kniha vás určite zaujme a dá vám veľa, aj keď nesledujete politické či spoločenské dianie v Amerike. Pretože hlavnou témou knihy nie je samotný život v USA, ale odkaz, ako spraviť svet okolo nás lepším, či už žijete v Chicagu, Bratislave či v Hornej Dolnej pánubohu za chrbtom. Mne osobne ukázala, akú budúcnosť môžem vytvoriť pre moje vlastné deti, ako z nich vychovať silné a sebavedomé ženy. Ako pritom nestratiť vlastnú hodnotu a investovať čas aj do vlastnej životnej cesty. Ako sa to všetko dá zvládnuť. Treba len chcieť.

Hodnotná autobiografia ženy na úrovni (Anna Hadačová, 4.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
milo-vtipno-vážne rozprávanie o živote písané príjemným štýlom budiacim dojem, že Michelle sedí pri Vás a rozpráva...

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko hodín má deň?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x