bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Vlk menom Tulák

Vydavateľ: Stonožka (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:176
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Lepšia cena: 10,84 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 11,09 € (vrátane DPH)
Bežná cena:12,90 €
Ušetríte: 1,81 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Vlk menom Tulák

Silný príbeh o rodine, odvahe a prežití inšpirovaný skutočnými udalosťami

Vlk Bystrík žije so svojou svorkou v horách, až kým jedného dňa na ich územie nevtrhnú rivalské vlky. Opustený a vyhladovaný vlk musí urobiť rozhodnutie: zostať a pokúsiť sa pretĺkať zúfalým životom na hraniciach svojho starého lovného teritória alebo hľadať nový domov. Cesta, ktorú treba podniknúť, je pre osamelého vlka dlhá a plná nebezpečenstiev. Nájde odvahu prebíjať sa životom celkom sám?

Krásne ilustrovaný príbeh uzatvára faktografická príloha o vlkoch a ich prirodzenom prostredí, ktorú okrem čitateľov ocenia aj všetci milovníci zvierat.

Pre čitateľov od 11 rokov

Z anglického originálu preložila Mária Galádová.

Detaily o knihe

Názov: Vlk menom Tulák

Originálny názov: A Wolf Called Wande

Objednávací kód NA204539

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

krásna zvonka aj zvnútra (Michaela, 9.12.2020) Odpovedať

vrelo odporúčam
Priznám sa, na knihy sa nepozerám len ako čitateľ, trávim priveľa času riešením tlače vlastných a potom si všetky detaily všímam aj na ostatných, preto rovno poviem - po tejto knihe som siahla aj pre tú nádhernú obálku. A naživo je omnoho krajšia, než na webe. Krásne detaily a tá nebeská modrá. Dokonalý outfit pre silný príbeh o vlkovi, ktorý žije so svojimi rodičmi a súrodencami v horách. V osudný deň, keď na územie ich svorky vkročí nepriateľská svorka, sa jeho život v okamihu zmení. Zvyšok príbehu je o jeho putovaní a o tom, či ešte niekedy stretne člena svojej rodiny, či zvládne nástrahy neznámeho územia a či stretne niekoho, s kým by si založil vlastnú svorku. Príbeh je miestami smutný, ale zároveň plný odhodlania, odvahy, rodinného puta a silnej nádeje. Osamelý vlk sa musí potýkať s rôznymi nebezpečenstvami a jeho príbeh je inšpirovaný skutočnými udalosťami.  Okrem toho, že celou knihou čitateľa sprevádzajú nádherné ilustrácie, najviac ma zaujala faktografická príloha o vlkoch a ich prirodzenom prostredí.  Väčšina fascinujúcich info o tomto vzácnom stvorení je zakomponovaná do samotného príbehu, cez ktorý sa dozvedáme veľa o spôsobe života vlkov, o ich komunikácii či o spôsobe, akým lovia. Aj o tom, či je vlk monogamný, alebo sa môže pritrafiť, že sa zahľadí do dvoch vlčíc. A vedeli ste, že vlky dokážu zavetriť korisť na vzdialenosť až 3 kilometre? Alebo že za deň zvládnu zdolať aj 160 kilometrov, keď sú v tiesni? Toto a ďalšie zaujímavosti nájdete práve v tejto knižke. Je odporúčaná pre čitateľov od 11 rokov, ale mám pocit, že osloví aj mladšieho. 

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má bocian?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x