bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Eliza a more príšer

Vydavateľ: CooBoo (Albatros Media Slovakia, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:384
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:50

Lepšia cena: 10,91 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 11,17 € (vrátane DPH)
Bežná cena:12,99 €
Ušetríte: 1,82 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,10 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Eliza a more príšer

Eliza Mirková je v maturitnom ročníku na strednej. Obyčajné dievča, o ktoré štyri roky nikto nezakopol. LadyConstellation je autorka megapopulárneho webkomiksu, ktorý si získal srdcia miliónov čitateľov po celom svete. Nikto netuší, že offline Eliza a online LadyConstellation je jedna a tá istá osoba. Všetko sa zmení príchodom Wallaca. Je fanúšik Elizinho webkomiksu a dokonca autor najlepšej fanfiction. Keď sa im skrížia cesty, Eliza váha, či opustiť svoju bezpečnú ulitu a vystrčiť nos do offline sveta. Môže sa niekomu páčiť aj také obyčajné a nezáživné dievča ako Eliza Mirková? Lenže keď verejnosť odhalí Elizinu pravú identitu, všetko, čo si tak urputne budovala –. webkomiks, vzťah s Wallacom a dokonca aj psychickú pohodu – sa razom rozpadá.

Detaily o knihe

Názov: Eliza a more príšer

Originálny názov: Eliza and Her Monsters

Objednávací kód NA616186

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Odporúčam (Martina Fraňová, 15.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Viem, že ľudia Elizu často spomínajú, ale doteraz som nemala príležitosť si ju lepšie prezrieť. A Eliza bola skvelá. Veľmi sa mi páčila rôznorodosť, ktorú nám autorka ponúkla. Eliza totižto anonymne píše jeden z najčítanejších komiksov na webe a vedia o tom len jej najbližší ľudia (ktorí sa o to viac-menej nestarajú). V škole ju považujú za sivú myšku, nikto nevie, že to utiahnuté dievča stojí za tým geniálnym príbehom. A spomínaná rôznorodosť spočíva v tom, ako je príbeh písaný. Dostávame možnosť nahliadnuť aj do Mora príšer, komiksu, na ktorom Eliza pracuje. Zo začiatku som tomu nerozumela, ale postupne som chcela z neho viac. Veľmi to oživilo celý príbeh a na kresby som sa začala veľmi tešiť. Kniha zároveň hovorí aj o ťažkých témach. Jednou z nich je aj úzkosť, ktorá v živote dokáže spraviť veľké šlamastiky. Považujem za veľmi obohacujúce, keď do YA príbehu autor zasadí aj veci, pred ktorými ľudia často zatvárajú oči. Eliza sa čítala naozaj rýchlo a viem si predstaviť, že mnoho (nielen) teenegerov, ktorí prežívajú život podobne ako Eliza, sa v knihe nájde. Zároveň je ok, nebyť ok nie je hanbou vyhľadať odbornú pomoc. V tejto knihe sa možno mnohí nájdete (#teamintrovert), aj si pri nej poplačete, zasmejete a kto očakáva romantiku, tak nebude o ňu ukrátený. Eliza je taký balíček, v ktorom si každý niečo odnesie.

Príjemná young adultka aj pre starších (Maťa, 14.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Eliza a more príšer je young adultka v ktorej sa skrýva oveľa viac, než sa na prvý pohľad zdá. V tomto smere pripomína komiks Motýliky od Alice Oseman - za fasádou tínedžerskej romantiky sú témy ako psychické zdravie, strata blízkeho, vyrovnávanie sa s traumou či online priateľstvá. Spomieniem špeciálne to psychické zdravie, ktoré tu bolo zvládnuté absolútne fantasticky. Sama mám skúsenosť s úzkosťami, depresiou aj s ehm, nevítanými myšlienkami a bolo to tu výborné. Mojim hlavným problémom v knihe bola Eliza. Ako spoznáte, že starnete? Keď váš hlavný problém s tínedžerskou postavou spočíva v tom, ako príšerne sa správala k svojim rodičom a celkovo k svojej rodine. Mnohokrát by si zaslúžila riadne prefackať. Jej bratia (13 a 14r) boli omnoho sympatickejší a v istých ohľadoch o dosť vyspelejší. Ale celkovo knihu hodnotím dosť pozitívne. Bolo to veľmi pútavé (vôbec som sa od nej nechcela odlepiť), rozkošné aj zmysluplné. Plus ten komiks znel skvelo, mal taký Saga vibe (ak nepoznáte Sagu, napravte to) a hneď by som si ho prečítala. Rozhodne je to jedna z tých lepších YA, ktoré má čo ponúknuť aj staršiemu čitateľovi.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je sedem plus päť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x