bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







To, 3. vydanie

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:1056
Poradie vydania:3.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 20.04.2024 02:53

Lepšia cena: 23,44 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 23,99 € (vrátane DPH)
Bežná cena:27,90 €
Ušetríte: 3,91 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 16,- €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: To, 3. vydanie

Ak si nespomenieš, neprežiješ.
Ak si spomenieš, zomrieš.

Derry nie je obyčajné malomesto. Pod jeho povrchom spí prastaré zlo. Vždy keď sa prebudí, na niekoľko rokov rozpúta v Derry a okolí smršť neopísateľných hrôz. Strašná sila, ktorú možno nazvať len To, ovláda obyvateľov, vraždí nevinné deti a zdá sa, že ju neuspokojí nič okrem najvyššej obete. Kto ju prinesie tentoraz?
Skupinka priateľov, ktorí v Derry vyrástli, dnes žije roztrúsená vo všetkých kútoch sveta. Sú bohatí, úspešní aj slávni, ale nie sú šťastní. A najmä im chýba veľká časť spomienok na desivé udalosti z detstva. Kto im vymazal pamäť?
Ak to chcú zistiť, musia sa opäť stretnúť s pradávnym zlom. Kedysi sa mu dokázali vzoprieť a prežiť. Ale dnes už nie sú deťmi a niečo podstatné, čo im kedysi pomohlo zahnať To, im chýba.

Z anglického originálu It (Scribner, a Division of Simon & Schuster, New York 2013) preložila Marína Gálisová.

Dostupné verzie titulu

To, 3. vydanie Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: To, 3. vydanie

Originálny názov: It

Objednávací kód NA204488

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

TamTo (Miroslav, 30.8.2023) Odpovedať

Kingov editor by mal vážne dostať výpoved... To, by mohlo mať kľudne 600-700 strán a nijako by to neubralo na celkovom dojme z knihy a ani nič zásadne, vrátane budovania atmosféry a profilovania postáv, by nijako nemuselo utrpieť. Mám rád ked sa príbeh vetví a odbočkami objasňuje, ale v To, je to niekedy doslova úmorne a vačšinou ma také pasáže skôr odviedli od pozornosti niekam, kde som ani nechcel byť. Prečo tu autor dejovo odbáča do takých absurdit, ktoré vyustia v niekolko strán úplne nepodstatného textu, netuším, ale editor vydavateľstva by mal... Tiež sa nedá nevšimnúť obrovská Kingová inšpirácia nepomenovatelľným, neopísateľným a nekonečne prastarým nepochopiteľným motívom ala Lovercraft. To je proste opisom typické Lovecraftovské nekonečne temné, chladné, desivo príšerné a ludským rozumom neuchopitelné zlo niekde z hlbín vesmíru. A v tomto kontexte je To, ako číre zlo naozaj vykreslené výborne a vlastne celá kniha je fajn, hoci skôr mi prišla viac vtipná (nahlas som sa zasmial niekoľkokrát, hlavne na "dospelých" rozhovoroch 12 ročných deciek.), ako desivá. Toho textu je tam ale neúmerne veľké množstvo, čo by nebol problém, keby nebol tak zbytočný...

To. (Knihomoľka Evka, 16.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Z čírej zvedavosti som chcela prísť na to, o čom to tak všetci užasnuto básnia, keď sa povie meno Stephen King. Ja, čo sa bojím aj lienky. Ale To je naozaj geniálny horor a na klaunov sa po jeho prečítaní už nikdy nebudem pozerať tak, ako predtým. Strašidelné scény sú v ňom napísané jednoducho brilantne. No okrem hororovej zápletky sa dá čítať aj ako sociálna dráma, v ktorej dospelí podliehajú svojim úzkostiam, cítia sa ohrození, zatiaľ čo u detí sa formuje videnie sveta so všetkými vnútornými i vonkajšími konfliktmi. King v tomto románe neuveriteľne detailne a presne opísal mechanizmy vzniku strachu, fóbií a ich pretrvávanie počas života, ako aj rôznorodé spôsoby, ako sa s nimi vyrovnáva psychika jednotlivca. Právom patrí k najzásadnejším dielam, aké chcete čítať.

Ďalšia super Kingovka (Štefánia Setéthová, 24.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Keď som začala čítať túto knižku som si povedala, že King nie je pre každého. "Hlavne nie pre mňa. Nenaplnila moja očakávania, nie je TO to, čo som chcela. Myslela som si, že to bude lepšie."... tieto boli moje prvé dojmy z knihy. Mýliť sa je ľudské... Kniha sa delí na viacero kapitol, podkapitol,podpodkapitol atď...kvôli čomu sa vám kniha číta ľahšie. Nie úplne ľahko, pretože sa čítala megapomaly a ten šok po celodennom čítaní, že som prečítala len 100 strán, nechcem zažiť nikdy viac. Na začiatku som si povedala, že TO bola moja posledná od Kinga. (Klamala som) Áno, King má HROZNÉ začiatky, má neskutočné množstvo opisov, strácala som sa v deji. Tie jeho prelínania z prítomnosti do minulosti a ešte vzdialenejšej minulosti bez mihnutia oka boli hrozné. Mala som pocit, že knižku nedočítam ani v dôchodku. Ale od tých 300 strán sa to KONEČNE pohlo. (Mohla by som napísať, že tých 300 strán bolo zbytočných, kniha by mohla byť bez nich, ale NIE.) KING JE MAJSTER a prisahám, že každá jedna veta s niečím súvisela. Či to bolo na konci, či hneď v ďalšej kapitole. Všetko bolo DO-KO-NA-LE premyslené. Od tej 300 strany sa teda začali konečne diať veci. Mojim handicap-om je ale, že sa nedokážem báť (ak sa to týka kníh)... takže, knihu som si v rámci horroru až tak neužila. Ale NAPLNILA MOJE OČAKÁVANIA. Najviac sa mi páčilo už ku koncu hlavne to prelínanie prítomnosti s budúcnosťou, pretože tam, to bolo delené na podpodkapitoly a človek vedel kde je sever. A bolo to dokonale vymyslené, dokonale to ladilo. Proste dokonalosť.Postavy som si obľúbila skoro všetky. Ale najviac asi Bill a Beverly. S Billom som si vytvorila také neviditeľné puto, ktoré nás bude spájať asi navždycky... Pri niektorých situáciách som si pomyslela, že je King psychopat, zavrela by som ho do kazajky a nikdy nepustila. Kto môže niečo také strašné, kruté a hnusné vymyslieť?! Aj keď som si myslela, že ju nedočítam, aj keď som nadávala, že je hrozná, nudná, nechápala som, prečo toľko opisov. Táto kniha je pre mňa zatiaľ(druhá) najlepšia od Kinga. Odporúčam hlavne tým, ktorý majú radi hrubšie knihy a čítali už nejakú Kingovku (určite by som ju nebrala ako prvú knihu od Kinga, hrúbka by vás odradila a miestami aj dej). Ale ak ste vášnivý čitateľ horrorských žanrov tak sa pustite do tenšej Carrie, alebo Cintorín zvieratiek

bububu (Michal Kysela, 7.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Istého času nám prerábali stúpačky. Žena a deti u svokry a tatík ostal sám a večer si tak číta túto čarovnú knihu pred spaním. Skončí po istej časti ktorá sa odohráva v kúpeľni. Ide si umyť zúbky. No potrubím ešte netiekla voda. A keď pustí vodu, potrubie si prudko odkašle a tatík sa skoro pociká. Nespal som celú noc. :-D

Otazka (Michal, 24.12.2020) Odpovedať

Dobry den aky je rozdiel medzi 2 a 3 vydanim len obalka?

Otazka (bux.sk, 29.12.2020) Odpovedať

Dobrý deň, áno rozdiel je len v obálke.

Tretie vydanie ? (Tom D, 30.6.2019) Odpovedať

Rád by som vedel, prečo ste sa rozhodli znova a po tak kratkej dobe znova vydať To ? Keď je ešte všade dostupná kniha s filmovou obálkou ? Myslím, že také Prekliatie Salemu, Beznádej by mali lepšie uplatnenie.

Tretie vydanie? (bux.sk, 8.7.2019) Odpovedať

Dobrý deň, kniha vychádza pri príležitosti uvedenia 2. časti filmu To, ktorý bude onedlho v kinách.
Všetky komentáre (8)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko minút má hodina?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„Chceš svoju loďku, Georgie?“ spýtal sa Pennywise. „Opakujem sa len preto, lebo ju, tuším, veľmi nechceš.“ S úsmevom zdvihol loďku v ruke. Na sebe mal voľný hodvábny oblek s veľkými oranžovými gombíkmi. Na prsiach mu visela žiarivo modrá kravata a na rukách mal veľké biele rukavice, aké nosia Mickey Mouse a káčer Donald.
„Hej, chcem.“ George sa zadíval do kanála.
„Aj balónik? Mám tu červené, zelené, žlté a modré...“
„A vznášajú sa?“
„Či sa vznášajú?“ Klaun sa usmial ešte širšie. „Pravdaže sa vznášajú. Ako inak! A mám aj cukrovú vatu...“
George vystrel ruku.
Klaun ho chytil za predlaktie.
A George uvidel, ako sa klaunova tvár mení.
To, čo uvidel, bolo také strašné, že jeho najhoršie predstavy pivničného monštra v porovnaní s tým vyzerali ako sladké sny: to, čo uvidel, ho jediným šľahom pazúrov pripravilo o rozum.
„Vznášajú sa,“ zamrmlal tvor v kanáli zastretým, posmešným hlasom. Držal Georgea za ruku hrubým červovitým pahýľom, ťahal Georgea do tej strašnej tmy, kde voda uháňala, hučala, burácala a niesla svoj náklad búrkových trosiek k moru.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x