bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Kaviareň na konci sveta

Vydavateľ: Tatran (Vydavateľstvo TATRAN, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:116
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:59

Lepšia cena: 10,- € (vrátane DPH)
Vaša cena: 10,23 € (vrátane DPH)
Bežná cena:11,90 €
Ušetríte: 1,67 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 7,19 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Kaviareň na konci sveta

Malá kaviareň uprostred ničoho sa postará o zlom v živote reklamného manažéra Johna, doteraz plného zhonu a stresu. Ku kaviarni ho dovedie únavná cesta. Zablúdil a chce si tu iba na chvíľu oddýchnuť a pokračovať v ceste.
Na jedálenom lístku v ponuke dňa objaví tri otázky: Prečo si tu? Bojíš sa smrti? Vedieš naplnený život? Na otázky si má odpovedať sám, kým bude čakať na jedlo. Otázky o zmysle života Johna najprv znechutia, no potom sa na ne pokúsi nájsť odpoveď...
Hlavným posolstvom tejto útlej knihy je návod, ako vykročiť na cestu k plnohodnotnému životu. Človek by nemal snívať o dôchodku, keď si bude môcť všetko dopriať. Život sa nemá odkladať, ale žiť. Napriek presvedčeniu, že o zmysle nášho bytia už vieme všetko, nikdy sme o ňom hlbšie nepremýšľali. Príbeh o korytnačke alebo rybárovi je prostý, ale naplnený základnou múdrosťou o nezmyselnom pachtení ľudstva.
Živý a svojsky zábavný príbeh sa stal medzinárodným bestsellerom a bol preložený do 41 jazykov.

Detaily o knihe

Názov: Kaviareň na konci sveta

Objednávací kód NA614954

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Kniha, ktorú požičiavam (Andrea Ágg, 5.8.2020) Odpovedať

vrelo odporúčam
Útla kniha so sympatickým obalom evokuje zvedavosť. Pútavo napísaná, otvárajúca vlastné otázky, prevetrávajúca srdce. Autor píše jednoducho a zrozumiteľne komunikuje základné životné pojmy. Kniha mi trochu pripomenula Coelhovho Alchymistu. Čitateľ ľutuje, že kniha je prečítaná na jeden dych. Už teraz sa teším na pokračovanie. Teraz som ju požičala kamarátovi, pretože toto je presne ten typ knihy, ktorý má čo povedať každému. Každému, kto je na to pripravený:)

Krátke čítanie, dlhé doznievanie (Michaela Zamari, 7.7.2020) Odpovedať

vrelo odporúčam
Už rozumiem, prečo sa táto zdanlivo obyčajná knižka preložila do 41 jazykov a stala sa medzinárodným bestsellerom. Ja by som ju šupla rovno do školských osnov ako povinné čítanie. Len si nie som istá, v ktorom ročníku by na ňu boli pripravení. Možno ako darček k maturite, aby človek nepremrhal už ani deň a začal hľadať odpovede na pálčivé otázky, ktoré si kladieme takmer všetci, no málokto si trúfne zodpovedať si ich. Táto útla kráska je naozaj majstrovským dielom, pretože autor pomocou pútavého, stručného a trefného príbehu donúti čitateľa zamyslieť sa nad zmyslom života tým najférovejším spôsobom. Hlavný hrdina John sa ocitne v kaviarni s príznačným názvom - Prečo ste tu a na zadnej strane jedálneho lístka objaví tri otázky: Prečo si tu? Bojíš sa smrti? Vedieš naplnený život? Osobne sa mi veľmi páčilo ako autor brilantným spôsobom pretavil motivačnú literatúru do čarovnej beletrie, doplnil príbeh o milé ilustrácie a pomocou výstižných príkladov, krátkych príbehov z úst druhých postáv, prinútil čitateľa kriticky sa zamyslieť nad vlastným životom. Ešte k tomu v dobe, kedy je takáto literatúra priam nutnosťou a spásou. Dokonale súhlasím s posolstvom knihy, ktorá je považovaná za návod, ako vykročiť na cestu k plnohodnotnému životu. Aj neslávne všetkým známa epidémia nám pristrihla krídla, aby sme si všimli, aký uponáhľaný život žijeme a častokrát ani nevieme, za čím sa tak ponáhľame. A prečo, máme vlastne nejaký cieľ? Táto kniha je nabitá múdrosťami, podanými svojsky a dôvtipne. Ak ste ju ešte nečítali, vo vlastnom záujme - napravte to. Čítaniu "obetujete" nanajvýš 3 hodinky života, ale ťažiť z toho budete po celý zvyšok svojej existencie.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je sedem krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x