bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Dni opustenia

Vydavateľ: Inaque (Inaque)
Edícia:Pandora
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:232
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:50

Lepšia cena: 13,43 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 13,75 € (vrátane DPH)
Bežná cena:15,99 €
Ušetríte: 2,24 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 13,99 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Dni opustenia

Olga mala kedysi literárne ambície, ale vymenila ich za manželstvo a materstvo. Presťahovala sa do Turína, kde žije s manželom Mariom, dvomi deťmi a psom. Keď ju Mario po pätnástich rokoch spoločného života opustí, je úplne zmätená. Hoci sama seba presviedča, že všetko zvládne, že nie je úbohá opustená žena, o ktorej toľko počula počas svojho neapolského detstva, nevie sa odnaučiť ľúbiť svojho manžela.

Rutinné povinnosti jej prerastajú cez hlavu, zanedbáva sa, opúšťa sa. Po mesiacoch sebaľútosti, hnevu, pochybností, zúrivosti, zúfalstva a takmer šialenstva začína vnímať svet a aj svoje manželstvo jasnejšie.

Román Dni opustenia šokuje a zároveň fascinuje svojou surovou úprimnosťou, opisom zostupu do prázdnoty, ktorá Olge zostala po ilúzii manželstva a seba samej. Keď sa ocitne doslova uväznená medzi štyrmi stenami bytu, je nútená konfrontovať sa so svojimi démonmi, stratou vlastnej identity a sveta, aký poznala, ako aj s možnosťou, že život už nikdy nebude ako predtým.

Detaily o knihe

Názov: Dni opustenia

Originálny názov: I Giorni dell‘abbandono

Objednávací kód NA614563

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Dni opustenia (Veronika, 27.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dni Opustenia. Kniha, ktorú som začala čítať už druhýkrát, keďže prvýkrát som ju po pár stránkach odložila, lebo ma nebavila. Vplývala na mňa negatívne, depresívne a také knihy v horúcom lete nevyhľadávam. Povedzme si narovinu. Vyhľadáva niekto vôbec také knihy? Kniha si na mňa počkala odložená a teraz, keď sa nám zjesenieva a chladné večery sú dlhšie, prišiel na ňu opäť rad a som z nej nadšená. Som rada, že som sa nenechala odradiť a prečítala som si ju, lebo tentokrát som si ju veľmi užila. Kniha je akousi spoveďou ohrdnutej manželky, ktorú po 15 r manželstva opustí manžel. Je veľmi zaujímavé ako bolestne a zároveň vulgárne, autenticky je kniha podaná, keď opisuje svoj duševný, či fyzický stav. Hlavnej hrdinky mi bolo veľmi ľúto, ale miestami som sa na ňu hnevala ako svoj život poddala smútku, opustila sa a zabudla na celý svet kvôli chlapovi, ktorý o ňu nestojí a opustil ju pre mladšiu ženu. Samozrejme, že jej sebecký muž mi do oka nepadol, rovnako ako aj jej nevychované deti, najmä dcéra. Každopádne knihu odporúčam a rovnako aj ostatné dostupné od vydavateľstva @inaque.sk

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x