bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Placebo Ja

Vydavateľ: Art Floyd (Art Floyd, s.r.o.)
Séria:Placebo (2.diel z 3)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:50

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 7,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Placebo Ja

Rozchod zničil všetko, v čo Ema ešte pred pár týždňami verila. Jej sny a nádeje na lepšie zajtrajšky úplne zmizli, keď sa o Chrisovi dozvedela temné tajomstvo. Túžila si prečistiť hlavu a prísť na nové myšlienky, preto súhlasila, že pôjde s kolegami na pracovnú cestu do Milána.
Osud zase raz rozdal karty podľa vlastných pravidiel, keď jej neplánovane skrížil cestu ON. Nečakaný návštevník priniesol do Eminho života zmätok a rozdúchal staré city, ktoré by najradšej nadobro pochovala. Mier medzi bývalými milencami nebol možný, pretože ich horúce hlavy boli plné vlastných právd a predsudkov.
Dokážu sa nakoniec preniesť cez prekážky, ktoré im život hádže pod nohy, alebo sa navždy rozlúčia?
Prečítajte si druhé pokračovanie trilógie Placebo inšpirované životom, ktoré vás vnesie do vášnivého a zamotaného príbehu Emy a Chrisa plného tajomstiev a starých démonov. Jediné, čo obaja potrebujú, je zachrániť sa navzájom.

Detaily o knihe

Názov: Placebo Ja

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Keď pokračovanie "prekoná" prvú časť (Ria, 23.1.2020) Odpovedať

vrelo odporúčam
Po dočítaní Placebo On som sa na pokračovanie neskutočne tešila. Autorka nastavila pomyselnú latku poriadne vysoko, takže som bola mega zvedavá, či táto časť predbehne svojho predchodcu. Ako som v recenzii k prvej časti podotkla - dočkala som sa "skoro dokonalej čitateľskej jazdy". A prečo iba "skoro"? Môže za to táto časť, na ktorej konci som nevedela, či sa mám vôbec do tretej časti púšťať alebo nie. Nepríjemný rozchod a celkovo obdobie po, kedy sa Ema snažila dať dokopy, boli opísané neskutočne. Emócie vyžarovali z každej vety, celkovo vo mne kniha vzbudzovala smútok, frustráciu a občas aj hnev. Tieto stavy striedali "svetlé" chvíľky s Mike-om, ktorých síce nebolo až tak veľa, ale stačili na to, aby som si ho obľúbila ešte viac. Kvôli náročnému mesiacu v práci som knihu najprv čítala po pár stranách vždy, keď sa mi naskytla aspoň chvíľka. Nakoniec som si ale zaumienila, že si nepokazím skvelý príbeh iba preto, že nestíham, a počkala som na deň, kedy budem môcť nerušene čítať. A spravila som dobre - druhú polovicu knihy som prečítala na jeden záťah. Problém nastal pri konci - a tu prichádza moje vysvetlenie "skoro" dokonalej čitateľskej jazdy. Keďže autorku na Instagrame už nejaký ten piatok sledujem, zvykla som si pri jej storkách na úprimnosť a to, že je brutálna realistka. A mňa zachvátil pocit strachu až des z toho, čo Eme a Chrisovi po tom všetkom, čím si preskákali, ešte pripravila a ako séria skončí. Jedna moja časť chcela zúfalo nakuknúť na posledné strany Placebo My, zatiaľ čo druhá bola presvedčená tváriť sa, že séria Placebo končí poslednou vetou Placebo Ja (bez epilógu).

Druhý diel lepší než prvý (Michaela, 10.6.2019) Odpovedať

vrelo odporúčam
Hovorí sa, že druhý diel málokedy prekoná prvý, ale mne sa čoraz viac potvrdzuje, že tento názor už nie je rutinou. Alebo mám len šťastie na správne autorky a autorov. Víkend som venovala tejto kráske, a aj keby bolo vonku ešte krajšie (čo sa asi ani nedalo), neprinútilo by ma to opustiť svet Emy a Chrisa. Musela som prevracať stranu za stranou! Placebo Ja sa mi veľmi páčilo a to zvyknem knihy čítať niekoľko dní, až týždňov, pretože mám popri tom kopu povinností. Teraz ma nič iné nezaujímalo viac. Druhý diel série je ešte dynamickejší než prvý, dej graduje už od začiatku, čím je čitateľ ihneď hodený do diania. Nenašla som v texte žiadne zbytočné opisy, práve naopak, veľmi ma zaujali originálne prirovnania, pri ktorých som sa musela usmievať, alebo dialógy, ktoré som hltala a miestami priam obdivovala veľmi trefné a kreatívne hlášky. Kniha je skvelá a jediné, čo jej môžem vytknúť, ale to pomaly ani nestojí za reč, je posledná kapitola, ktorá nekončí nejakým napínavým zvratom, aký som možno podvedome pri takom dynamickom príbehu čakala. Na druhej strane sa teším, že si nebudem do októbra obhrýzať nechty od napätia, no som veľmi zvedavá, ako sa ešte vyvŕbia otázky, ktoré z deja vyvstali. K niektorým nás nabáda aj epilóg, čo bol tiež výborný ťah autorky a ja sa už neviem dočkať veľkého finále!

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát šesť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x