bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Klub nerozbitných detí

Vydavateľ: Postoj Media (Postoj Media)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:308
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:49

Lepšia cena: 12,52 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,81 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,90 €
Ušetríte: 2,09 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 12,- €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Klub nerozbitných detí

Klub nerozbitných detí je o hľadaní strateného detského šťastia vdobe tabletov a instantných riešení. Na rozdiel od prekladov americkej výchov­nej literatúry je to kniha šitá na mieru slovenským rodičom. Vychádza zmedicínskych a psychologických štúdií a je doplnená o rozhovory so slo­venskými expertmi. Každý znich je autoritou vjednej zdôležitých oblastí, ktoré potrebujeme rozvíjať unašich detí. Aby zvládli náročnú dobu, v ktorej budú žiť. Aby sa stali nerozbitnými.

Detaily o knihe

Názov: Klub nerozbitných detí

Objednávací kód NA613343

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

7 kapitol, 7 oblasti na zamyslenie pre rodičov (Dominika, 29.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Kniha hovorí o siedmich bodoch podľa ktorých môžeme vychovať nerozbitné deti. Každá kapitola hovorí o jednej oblasti a v každej je rozhovor s rodičom/odborníkom na danú problematiku. Myslím, že je to skvelá kniha, ktorá nás prípade môže nasmerovať na podrobnejšie štúdium oblastí, ktoré nás záujmu viac. Špeciálnu pochvalu by som dala autorke za rozhovory, kde robí diablovho advokáta. Otázky podáva presne tak, aby ich odpovedajúci musel čo najlepšie vysvetliť a obhájiť dôležitosť svojej oblasti.

Výborná kniha pre rodičov (Petra, 24.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha o výchove pozostávajúca zo 7 kapitol. V každej kapitole sa autorka zameriava na nejakú oblasť (výchova a technológie, pohyb, hudba, knihy, vzťahy, hranice, charakter). Autorka používa "ľudský" jazyk, píše zrozumiteľne, jednoducho, takže knihu si môže prečítať a získať mnoho užitočných informácií každý.

jedna z najlepších o rodičovstve (Andrea Vojtech, 10.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Rozumná, triezva, no zároveň svieža a vtipná kniha. Nečakajte žiadne “wow, to som nevedel/a” efekty, skôr “áno, to je pravda” momenty. Priznám sa, že som na ňu dlho pozerala veľmi skepticky a nechcela som ju čítať, nakoľko ju vydal konzervatívny Postoj a názory podobného rázu nezdieľam. No kniha prekvapila v dobrom, nie je presiaknutá náboženstvom. Občas je uvedený príklad napr. spoločnej modlitby, ale pred ním sú ďalšie dve nenáboženské možnosti. Takže mne osobne to neprekážalo. Kniha neponúka žiadne “báchorky” o tom, ze vychovať dieťa nič nie je. Veľmi realisticky a bez príkras vám vysvetlí, že to je naozaj drina. Samozrejme, od žiadnej knihy o výchove nečakajte patent na rozum. Ja sama som si z mnohých kníh vybrala tú “svoju” trošku, ktorá najviac korešponduje s mojím svetonázorom a životným štýlom. A z tejto knihy som si vybrala naozaj veľa. Obsahovo sa dá rozdeliť na dve časti. Prvá je o tom, čo nerobiť - o škodlivosti technológií na rozvoj dieťaťa; druhá o tom, čo robiť - ako dieťa rozvíjať v oblasti vzťahov, charakteru, voľnej hry, pohybu, hudby, kníh a ako nastaviť hranice. Názory v knihe mi neprišli kontroverzné ani extrémne. Bod k plusu (hoci by to malo byť pri nonfiction samozrejmosťou, ale dnes už knihy vydáva kadekto) sú tvrdenia postavené na konkrétnych štúdiách a výskumoch, nielen tak z hlavy “lebo ja to považujem za správne”. Takisto sa mi páčili rozmanité rozhovory na konci každej kapitoly, ktoré občas korešpondovali s názorom autorky, a občas prinášali trochu odlišný pohľad na tematiku. Rovnako oceňujem, že kniha rozoberá aj príčiny negatívneho správania rodičov či detí a dlhodobé následky - nielen tie pozorovateľné počas detstva, ale akého dospelého človeka formujeme už v jeho útlom veku. Sedel mi aj autorkin humor. Očividne máme podobný zmysel pre humor, takže kniha ma naozaj bavila a veľakrát som sa schuti zasmiala. Knihu odporúčam rodičom aj nastávajúcim rodičom. Veľkou výhodou oproti zahraničným publikáciám na tému výchovy je práve slovenská realita a príklady, o ktoré sa autorka opiera. Je to zrozumiteľné, ľahko predstaviteľné a pochopiteľné.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem mínus štyri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x