bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Kirké

Vydavateľ: Tatran (Vydavateľstvo TATRAN, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:304
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:59

Lepšia cena: 16,72 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 17,11 € (vrátane DPH)
Bežná cena:19,90 €
Ušetríte: 2,79 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 12,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Kirké

Heliovi, bohu Slnka a najmocnejšiemu z Titanov, sa narodí dcéra. Nymfa Kirké je zvláštne dieťa, má žlté oči a čudesný tenký hlas, no inak po svojom majestátnom otcovi ani pôvabnej zvodnej matke Perse nezdedila nič pozoruhodné. Ako najslabšia zo všetkých bohýň je vystavená ustavičným posmeškom súrodencov, preto hľadá spoločnosť vo svete ľudí. Čoskoro v sebe objaví netušenú moc – ovláda čary, ktoré dokážu premeniť sokyne na príšery a ohroziť samotných bohov.
Zeus ju z obavy pred jej nepredvídateľnými schopnosťami vyženie na opustený ostrov, kde Kirké rozvíja svoje tajomné umenie, krotí divé zvery a stretáva mnohé významné postavy z gréckej mytológie vrátane Daidala, jeho nešťastného syna Ikara, napoly človeka, napoly býka Minotaura, krvilačnej Medeie a, samozrejme, prefíkaného Odysea vracajúceho sa z trójskej vojny. Neželaných či dotieravých hostí s potešením premieňa na prasce, no vie im opäť vrátiť ľudskú podobu. Iných si zasa obľúbi a na istý čas sa stávajú jej milencami.
Lenže osamelým ženám často hrozí nebezpečenstvo a rozmarná Kirké na seba nechtiac privolá hnev bohov aj ľudí. Napokon musí čeliť jednej z najdesivejších a najpomstychtivejších božstiev celého Olympu. Ak chce ochrániť svojich drahých, musí pozbierať všetku odvahu a raz a navždy si vybrať miesto – buď medzi bohmi, ktorí jej dali život, alebo smrteľníkmi, ktorých sa naučila milovať.
Vďaka nezabudnuteľným postavám, podmanivému štýlu a strhujúcemu deju je Kirké skutočné majstrovské dielo – očarujúci epos o rodinnom súperení, palácových intrigách, láske i strate, ktorý vyzdvihuje silu nezlomnej ženy vo svete, kde dominujú muži.

Detaily o knihe

Názov: Kirké

Objednávací kód NA613085

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Vždy budem chcieť byť trochu ako Kirké (Simona Bagová, 10.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Odvážna, nebojácna, milujúca. Dcéra Slnka a nymfy, nenápadná bájna postava, ktorá popretkávala desiatky mýtických príbehov. Odmalička som milovala staré grécke báje a povesti, boj medzi Titanmi a Olympanmi je pre mňa notoricky známy, zaspávala som s tragickými príbehmi na viečkach a snívala o nekonečnej láske nesmrteľných. Príbeh Kirké bol ako návrat, vďaka ktorému som mohla dospelými očami spomínať na detské časy s ošúchanými bájami v ruke. Filozofka a doktorka Madeline Miller zapracovala do príbehu ľudské pochopenie a nekonečne veľa krásnych myšlienok. Jednu si sem za všetky odkladám. Prebehla hlavou Kirké, keď sa musela rozlúčiť s milovaným smrteľníkom Daidalom a mne utkvela v pamäti. Každý z nás ma totiž v minulosti alebo budúcnosti svojho Daidala: "Vedela som, že naňho nemám nárok, lenže v osamelom živote sa občas zjaví príbuzná duša, ktorá okolo vás preletí ako kométa, a takú hviezdu som stretla práve v ňom." Ďakujem! A teším sa na Spev o Achillovi.

Grécka mytológia (Martina, 28.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Skvelý román, ktorý sa odohráva v starovekom grécku za čias bohov. Kirké je najmenej milovaná dcéra boha Hélia ale vo svojom živote bola z jeho detí najšťastnejšia :)

Nádhera (Veronika, 27.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha je pre mňa jeden veľký skvost ako obsahom, tak aj zovňajškom a veľmi pekne ďakujem @vydavatelstvo_tatran , že túto nádheru vydalo. Kniha bola veľmi pútavá a celým príbehom ma sprevádzala bohyňa Kirké spolu so známymi a pre mňa aj menej známymi postavami. Dej bol popretkávaný výjavmi z gréckej mytológie a pre mňa mala kniha aj náučný charakter, keďže nie všetky príbehy som poznala až do špiku. Napr. Minotaurus a jeho blúdisko som poznala, ale nevedela som ako bol splodený. Knihu jednoznačne odporúčam milovníkom mytológie, ale aj tým, ktorí sa chcú dozvedieť niečo nové prostredníctvom príjemneho čítania pri napínavom deji, ktorý nedovolí knihu pustiť z ruky.

neskutočne nádherný a silný príbeh (Andrea Vojtech, 15.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Všetci poznáme príbehy o gréckych božstvách a o Odyseovi. Avšak, čo ak to bolo všetko úplne inak? Čo keby všetky tieto známe príbehy písali ženy? Bolo by to iné? Boli by plné egocentrických mužov a silných žien? Ak vás zaujíma odpoveď, prečítajte si Kirké. Milujem staré a známe príbehy prerozprávané z inej perspektívy či posadené do inej doby. Táto feminizmom nabitá kniha o antických hrdinoch a gréckom panteóne nám ponúka alternatívny pohľad na známe príbehy so silnou ženskou hrdinkou, ktorá si v živote prešla samou krutosťou, zlomyseľnosťou a nekonečnou osamelosťou. Jej príbeh ma potrápil všetkými emóciami, s ktorými sa borí každá žena, ktorá sa od útleho veku stretáva so samým opovrhovaním, nespravodlivosťou a podceňovaním len na základe jej pohlavia, vzhľadu, či iných atribútov, s ktorými sa človek jednoducho narodí, a preto by sa nikdy nemali stať dôvodom výsmechu či šikany. Avšak svet, hoci aj ten fiktívny, tiká inak. No Kirké je silná. Je to hrdinka, akú ženy potrebujú za vzor. Žena, ktorej sa muži boja, preto o nej prekrúcajú pravdu. Ktorá odhaľuje, že za ich hrdinskými príbehmi sa skrývajú nenásytné, kruté, pomstychtivé monštrá bez cností, ktoré sú toľko ospevované v nekonečných oslavných piesňach. Je to tak skvelo napísané, až chcem uveriť tomu, že toto je ten skutočný, pravdivý príbeh, a nie to, čo poznáme z gréckej mytológie a antickej literatúry. Nakoniec, je to len fikcia, tak prečo nie. Odteraz sa už nikdy nebudem na Odysea pozerať rovnakými očami. Knihu určite nezavrhujte len preto, že sa nevyznáte v gréckej mytológii. V postavách sa nestratíte, nakoľko za príbehom nájdete kompletný zoznam aj so stručnou charakteristikou všetkých spomínaných postáv.

Skvelá (Danka, 2.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ako malá som čítala Grécke báje, neskôr knihu o Tróji, sem-tam som natrafila na článok v časopise a videla som aj film Súboj Titanov. Ako "naslovovzatá odborníčka" :) som bola zvedavá, čo nové sa dá o období olympských bohov ešte napísať. A veruže sa dá, aj nové, aj zaujímavé, aj kontroverzné, aj čitateľsky príťažlivé a všetko je zviazané v krásnom obale, ktorý mi hneď padol do oka. Kirké mi prirástla k srdcu. Outsajder, čo sa vo vyhnanstve cíti lepšie ako medzi svojimi, vydaná napospas bohom i ľuďom sa musí naučiť brániť proti nepriateľom, citom a sklamaniam. Silná žena, s ktorou sa dá stotožniť. Ak vás doteraz grécke mýty nezaujímali, Kirké váš názor zmení. Nenechajte si túto lahôdku ujsť!

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť mínus štyri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x