bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Prvok, Šampón, Bodka a Karol

Vydavateľ: Bourdon SK (Bourdon, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:236
Poradie vydania:1.
Posledné kusy na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 11:21

Lepšia cena: 10,- € (vrátane DPH)
Vaša cena: 10,23 € (vrátane DPH)
Bežná cena:11,90 €
Ušetríte: 1,67 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Prvok, Šampón, Bodka a Karol

Román s vtipným nadhľadom rozpráva príbeh štyroch kamarátov, ktorí si dvadsať rokov po maturite kladú otázku, či naozaj žijú tak, ako to chceli vo svojich osemnástich. A keďže si musia priznať, že by pravdepodobne zo seba boli sklamaní, nezostáva im nič iné, len sa rozhodnúť, či s tým niečo neurobia.
Keby mal túto knihu charakterizovať Karol, pravdepodobne by o nej povedal, že je to výzva. Výzva nebáť sa v polčase rozpadu zmeniť a čeliť vlastnej pohodlnosti. Prvok by zrejme pateticky dodal, že je to príbeh o slobode a o odvahe, ktorú k nej potrebujeme. A tiež aj o tom, ako milovať. Manželky, milenky, matky i dcéry. Bodkovi by to bolo fuk, lebo knihy nečíta. Keby však zistil, s koľkými ženami sa v tomto príbehu vyspí, možno by ho to zaujalo natoľko, že by si tento román aj prečítal. A pre Šampóna by bolo dôležité, aby sa ľudia pri čítaní tejto knihy najmä dobre bavili, nakoľko v nej ide o to, o čom už spieval Freddie Mercury: Show must go on!
„Patrikova kniha je ľahké čítanie o ťažkom živote dnešných tridsiatnikov. Sledoval som vtipne zamotané osudy Prvoka, Šampóna, Bodku i Karola a úprimne som sa zabával nad iróniou, s akou autor popisuje ich mravčie snaženie.“ Jiří Menzel

Patrik Hartl (nar. 10. 9. 1976 v Olomouci) je kmeňovým autorom a režisérom pražského divadla Studio DVA. Vyštudoval filmovú a televiznu réžiu na FAMU.
V divadle režíroval množstvo populárnych inscenácií. Jeho divadelné komédie Líbánky na Jadranu, 4 sestry, Vysavač, Hovory o štěstí mezi čtyřma očima, Klára a Bára, Soukromý skandál a Hvězda sa stali hitmi. Jeho knihy PRVOK, ŠAMPÓN, TEČKA a KAREL, MALÝ PRAŽSKÝ EROTIKON, OKAMŽIKY ŠTĚSTÍ a NEJLEPŠÍ VÍKEND sa vďaka čitateľskej obľube stali najpredávanejšími románmi v Českej republike.

Detaily o knihe

Názov: Prvok, Šampón, Bodka a Karol

Objednávací kód NA613065

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Druhá puberta. (Andrea Chovancová, 16.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Brucho sa mi smiechom natriasalo od prvej chvíle, ako som sa vydala na cestu s touto štvoricou, a to som pána spisovateľa dovtedy ani nepoznala. Natrafila som naňho náhodou na prechádzke uličkami kníhkupectva. Je možné riešiť krízu stredného veku provokatívnou hrou s takmer nesplniteľnými úlohami? Ako štyridsiatnik zistí, či je naozajstný chlap? Ako zabráni korózii svojich ideálov, rozplynutiu snov a scvrkávaniu semenníkov? Prvok, Šampón, Bodka a Karol sa pokúsia nájsť v sebe odvahu urobiť poriadnu kravinu ako zamlada. Alebo aspoň odvahu hovoriť za všetkých okolností to, čo si naozaj myslia. Lebo kto splní úlohu, nie je „sráč“… Tak im držte palce začítaním sa do tejto oddychovky.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je sedem plus osem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x