bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Líštička

Vydavateľ: Motýľ s.r.o. (Vydavateľstvo Motýľ, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:49

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,80 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Líštička

Láska sa niekedy objaví na tých najčudnejších miestach a v tých najneočakávanejších momentoch. A niekedy príde vo chvíli, keď má človek pocit, že ho čakajú už iba smútok a žiaľ.
A presne to sa stalo Katke. V okamihu, keď si myslela, že zákerná choroba predčasne ukončí jej mladý život, stretla svoju osudovú lásku a jej život nadobudol nový zmysel. Lenže osud má s ľuďmi vlastné plány.

V jedinom okamihu sa jej sny rúcajú a ona musí vytriezvieť do drsnej reality.
Odrazu má pocit, že všetko je len fraška a ľudia okolo nej sú herci v zlej divadelnej hre. Postupne zisťuje, že nič nie je také, ako to vyzerá, a že hranica medzi láskou, priateľstvom a nenávisťou je tenšia, než si kedy myslela.
Komu na nej naozaj záleží a kto sa s ňou iba zahráva? Sklamaná Líštička sa musí rozhodnúť, či ticho prijme, čo jej život nadelil, alebo sa vzoprie a o svoje šťastie zabojuje.

Detaily o knihe

Názov: Líštička

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Listicka (Nikol, 29.1.2023) Odpovedať

príjemné čítanie
Knihu mi darovala zakladatelka projektu #podporujemeslovenskychautorov. Tretinu knihy som sa cudovala, preco ju ja nevidim taku perfeknu. Akosi som sa v nej nevedela najst, nic ma neuputalo, aj som sa pohravala s myslienkou, ze ju nedocitam. Ale prisla by som o sialene emocie, ktore ponukol pribeh potom dalej, tzv. ticho pred burkou. Zivot prinasa chcene i nechcene, logicke i nepochopitelne, rovnako aj momenty ked nam nic nedava zmysel a nik odpovede na nase otazky. Autorka dala do pribehu lasku, priatelstvo, nelahke zivotne momenty, vytvorila primerany pocet postav s roznymi charaktermi, nestracala som sa v nich. Katka ma udivovala, slusne povedane. Mala som pocit, ze len jej bolo ublizene, len ona niekoho stratila. Jej zamyslenie nad sebou a uvedomenie sa som velmi privitala. Uhol pohladu, odstup zmenia aj sebeckost na nieco uplne ine. Lukas je ukazkovo trpezlivy, empaticky chlap. V knihe bol moment ked som nevedela ci ide o Akty X, ci o daaku casovu slucku... Nie je zvrat ako zvrat, tu boli ine fofry. Koniec ma odrovnal. Prva kniha od autorky, ja si od nej isto este nieco precitam.

Pekný príbeh. (Andrea Sadloňová, 20.10.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Príbeh ma zaujal, rozosmial aj dojal...všetko čo má správna kniha mať som v tejto našla. Kniha sa číta veľmi dobre, za mňa spokojnosť :)

Líštička (Emília Balková, 8.10.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Kniha ma ihneď zaujala nádhernou obálkou. Príbeh bol pekný, silný. Od začiatku zaujímavý. To ako Katka stretla Martina a aj Lukáša a to, že sa oni dvaja vlastne poznali. Bolo zaujímavé čítať o nich troch a o ich vzťahu. Katka a Martin a neskôr Katka a Lukáš. Martin sa zachoval ako hovädo... Ale už viem prečo. Lukáš bol ako priateľ naozaj skvelý, napriek tomu, čo cítil. Katka sa popasovala so svojím osudom naozaj obdivuhodne. Nejako som tušila, čo za tajomstvo má ku koncu a aj som názoru, že to nemalo byť tajomstvo. No presne je tu ukázané to, čo trápi väčšinu ľudí a nemalo by, lebo nikto si nevie predstaviť okolnosti, kým ich sám nezažije - Čo na to povie okolie? - Presne to trápilo aj ju, ale dobre to dopadlo. Čo mi na knihe trošku vadilo bolo, že som sa občas mierne strácala v dialógoch. Niekedy som nevedela, komu patrí ktorá veta. Priama reč bola v jednom riadku od jednej osoby, v ďalšom riadku bola ďalšia priama reč, ale pri tom to hovorila stále tá istá osoba. Občas nebolo označené, ktorá osoba čo hovorí. Celkový dojem je ale inak veľmi dobrý a knihu odporúčam. = 4*/5*

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má vrabec?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x