bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Ďalší na rade

Vydavateľ: YOLi (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:352
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Lepšia cena: 10,84 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 11,09 € (vrátane DPH)
Bežná cena:12,90 €
Ušetríte: 1,81 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,- €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Ďalší na rade

Odkedy sa Štvorka z Bayview očistila od podozrenia zo Simonovej vraždy, objavilo sa viacero pokusov o oživenie jeho povestného Klebetníka. Nikto však nevedel zneužívať citlivé informácie tak ako on. Až doteraz. Simon je mŕtvy, no ktosi odhodlane pokračuje v jeho odkaze. A prichádza s úplne novými pravidlami.
Tentoraz nejde o aplikáciu, ale o hru PRAVDA ALEBO ODVAHA.
Neznáma osoba vyzýva vybraných študentov zo strednej, aby sa rozhodli pre jednu z možností. Ak si zvolia pravdu, vyzradí o nich chúlostivú klebetu. Ak si vyberú odvahu, čaká ich náročná úloha. Iná možnosť neexistuje. Hráči o sebe nerozhodujú.
Prvá na rade je Phoebe. Kto sa rozhodne nehrať, volí si pravdu. Tá o Phoebe nie je pekná.
Ďalšou v hľadáčiku je Maeve. Žiaľ, mala byť múdrejšia. Vždy si treba vybrať odvahu.
Pozvanie príde aj Knoxovi, ďalšiemu z partie, no vtedy sa už hra škaredo zvrtne.

Z anglického originálu One of Us Is Next (Delacorte Press, an imprint of Random House Children’s Book, a division
of Penguin Random House LLC, New York 2020) preložila Adriana Sýkorčinová.

Detaily o knihe

Názov: Ďalší na rade

Originálny názov: One of Us Is Next

Objednávací kód NA204406

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Názor čitateľa (Štefan Filaga, 25.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Po vyčerpávajúcom a náročnom čítaní Bratstva neohrozených, som tento krát siahol po ľahšom čítaní, ktoré vo mne malo vyvolať aspoň z časti prijemnú „paplónovú“ atmosféru v tomto ponurom, jesennom období. Z toho dôvodu som siahol po druhej knihe od autorky McManusovej s názvom Ďalší na rade. Jej prvotinu s názvom Jeden z nás klame – som už pred vyše 2 rokmi úspešne prelúskal a tak som aspoň z časti vedel, čo môžem očakávať. Aj napriek tomu (že som už niečo od autorky prečítal) som mal mierne obavy z pokračovania tohto titulu, nakoľko prvá kniha nastavila latku v tomto žánri dosť vysoko. Našťastie moje obavy vyprchali už od počiatočných stránkach knihy. Autorka opäť vsadila na určité neznámo – v tomto prípade v podobe anonymnej osoby, ktorá so študentami strednej školy v Bayview hrá hru na Pravdu či Skutok. Kým niektorí si z ohrozenia svojho renomé vyberú radšej skutok, iní si z dôvodu, že nemajú čo skrývať, vyberú pravdu. Anonym však veľmi dobre vie o všetkom a preto nikto nie je v bezpečí. Dokonca ani tí, ktorí si vybrali skutok. Kniha sa číta rýchlo a svižne, na postavy som si ihneď navykol a väčšinu aj obľúbil. Napriek tomu však kniha trošku zaostáva za svojou staršou sestrou – prvá kniha bola dramatickejšia, zaujímavejšia a jednotlivé postavy sa do toho zamotávali čoraz viacej a viacej, pričom pri druhej knihe sa mi tie pravdy ktoré o nich zverejnil anonym zdali úplne banálne a nezáživné. Našťastie sa to všetko ako keby zgrupilo do jedného zaujímavého konca a to pridalo hodnotu tejto knihe. PS : Kto prvú knihu nečítal a púšťa sa do druhej, nerobte to. Prečítajte si najprv prvú knihu aby ste mali lepšiu predstavu nie len o príbehu, ale aj o jednotlivých postavách a prostredia. Ak sa Vám prvá kniha páčila, tak neobanujete ani kúpou druhej knihy.

Výborný YA triler (Veronika, 18.9.2020) Odpovedať

vrelo odporúčam
Som veľmi rada, že sa autorka drží tejto série a naďalej v nej pokračuje. Zachovali sa niektoré staré postavy, ktoré som si obľúbila a nové zasa pribudli. Bolo ich ale zrazu veľmi veľa a zo začiatku sa mi všetky tie mená plietli, no vďaka nedávno prečítanej predošlej knihe, ktorú mám ešte čerstvo v pamäti, som si na ne rýchlo navykla a zaradila si ich. Maeve som si obľúbila tuším najviac. Jej život z veľkej miery ovplyvňovaný aktuálnym zdravotným stavom je náročný a o to intenzívnejšie prežívaný. Rovnako si ma získali aj Phoebe a Knox a ostávam dúfať, že sa s nimi nelúčim úplne. Dejová linka ostala v porovnaní s prvou knihou vo svojej podstate nezmenená. Dokonalé vyskladaná, premyslená a vystupňovaná až do prekvapivého konca, ktorý zaručene nebudete čakať. Štýl, ktorým autorka píše je úžasný, ľahký a jednoduchý, takže čítanie ubehne rýchlejšie, než treba.

Pravda alebo odvaha? (Dominik, 11.9.2020) Odpovedať

príjemné čítanie
Ďalšia kniha Karen McManusovej sa drží latky, ktorú autorka nastavila v predošlých románoch. Opäť ide o kvalitné čítanie, nenáročné na pochopenie, ktoré vám spríjemní blížiace sa jesenné večery. Ak preto obľubujete knihy zo stredoškolského prostredia či mystiku hry Pravda alebo odvaha, určite by ste románu mali dať šancu. Ja výber tejto knihy rozhodne neľutujem. Román sa vyznačuje precíznou výstavbou deja a postáv, budovaním akcie a v neposlednom rade nečakaným rozuzlením. Netreba zabudnúť ani na minimum hluchých miest.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Jajajaj, prvý hráč neodpovedal. Za to bude pykať.
Phoebe Lawtonová, sklamala si ma. Kazíš zábavu.
Teraz prezradím jedno z tvojich tajomstiev, ako v Klebetníku.
Doparoma! Takže sa to asi ozaj deje. Aké zlé to však môže byť? Simon o Phoebe nenapísal ani slovo, lebo nebolo o čom. Phoebe bola ako otvorená kniha – chodila s chlapcami, no nepodvádzala ich ani nepreberala iným dievčatám. Patrila medzi ľudí, čo s ľahkosťou zapadnú, akoby pre ňu neplatili neviditeľné hranice ako pre väčšinu z nás. Bol som presvedčený, že o Phoebe sa nedá povedať nič, čo by sme už nevedeli.
Sivé bodky na displeji sa pohybovali, no písmená sa neobjavovali. Anonymný pisateľ budoval napätie – nemal by som mu na to skočiť, no i tak sa mi zrýchlil tep. Trochu som sa za to na seba hneval a už-už som telefón odložil na stôl, keď sa konečne objavil text.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x