bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Vnútorný hlas

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:51

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,70 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Vnútorný hlas

BORIS FARKAŠ číta z knihy VNÚTORNÝ HLAS:

Vo voľnom pokračovaní úspešného psychotrileru Nočný vták sa odsúdenému sériovému vrahovi podarí dosiahnuť, aby ho prepustili na slobodu. Pre mesto sa stane nočnou morou a pre detektíva Frosta životnou výzvou.
Štyri roky po tom, ako sériového vraha Rudyho Cuttera odsúdili za vraždy siedmich žien na doživotie, inšpektor Frost Easton z oddelenia vrážd sanfranciskej polície odhalí podvod. Jeho kolegyňa a blízka priateľka sfalšovala dôkazy, aby nebezpečného Cuttera dostala do väzenia. Frost je nútený zverejniť pravdu a vrah, ktorý okrem iných žien brutálne zabil aj jeho sestru, sa dostane na slobodu. Inšpektor je odhodlaný dostať Cuttera späť za mreže, tentoraz však čestne a podľa pravidiel. Spojenca nachádza v spisovateľke Eden Shayovej, ktorá píše o Cutterovi knihu a vie o ňom viac než ktokoľvek iný. Má strach, pretože Cutter vo väzení spriadal plány na pomstu za stratené roky.
Zvíťaziť nad prefíkaným vrahom, ktorý sa chystá opäť udrieť, však vôbec nebude jednoduché, pretože jeho nasledujúci krok je vždy na míle vzdialený od toho, čo inšpektor očakáva. Frost musí súčasne bojovať s vlastnými démonmi a diabolská hra začína byť osobná.

Z anglického originálu The Voice Inside (Thomas & Mercer, Seattle 2018) preložila Beata Horná.

Dostupné verzie titulu

Vnútorný hlas Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Vnútorný hlas

Originálny názov: The Voice Inside

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Pokračovanie skvelej detektívky (Alena Kováčová, 19.10.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Séria sa u čitateľov teší vzostupnej obľúbenosti, a preto som aj ja mala veľké očakávania. Pri jednotke to bola skúška nového autora, ale pri dvojke, keď som už vedela, ako autor pútavo píše, som išla do čítania s tým, že toto určite nebude krok vedľa. Je pravda, že štýl Briana Freemana mi viac ako vyhovuje, otázkou zostáva, či ma upúta samotná zápletka. Vnútorný hlas sa vymyká klasickej šablóne detektívok, keď máme tajomného šialenca, ktorý vraždí a polícii sa stále nedarí chytiť ho. Tu máme zločinca Rudyho Cuttlera, o ktorom všetci vedia, že je to práve TEN vrah, ktorého hľadajú a snažia sa ho posadiť opäť za mreže! Pretože on vo väzení už bol, ale pre nedostatočné a podvodné dôkazy ho zásadový Frost Easton dostal opäť na slobodu. Ten je preto odhodlaný prichytiť a usvedčiť Rudyho skôr, ako bude opäť vraždiť. Chytenie vraha pre Frosta nie je len pracovná povinnosť. Už dávno je to pre neho aj veľmi osobná záležitosť, pretože jednou z Cutterových obetí bola aj Frostova milovaná sestra. Tá ale do vrahovho vzorca vôbec nezapadala a aj keď obete nie sú zatiaľ prepojené spoločným motívom, Frost vie, že nejaký existuje a jeho sestra doň nepatrí. Keďže vraha poznáme od samotného začiatku, autor dáva vyšetrovanie do úzadia a priestor dostáva osobný život postáv. Ich komplikované vzťahy ma častokrát dokázali prekvapiť a nakoľko som si Frosta naozaj obľúbila, bola som zvedavá na podrobnosti nielen z jeho života, ale aj zo života jeho príbuzných. Veľmi zaujímavú časť tvorili jeho ľúbostné vzťahy, o ktoré síce neprejavuje záujem, ale ako sa hovorí, láske sa nedá rozkázať.

Skvelé pokračovanie (Martina, 19.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ani druhá kniha od tohto autora nesklamala. Skvelá, pútavá a napínavá kniha plná prekvapení, zvratov a tajomstiev s ešte prekvapivejším záverom.

Odporúčam! (Kristína Drážovská, 11.4.2020) Odpovedať

vrelo odporúčam
Vnútorný hlas bol pre mňa väčším prekvapením, než by som si dokázala vôbec predstaviť. Na tento žáner veľmi nie som, no akosi automaticky som knihe dala šancu. Na autorku som čítala fantastické recenzie a musím uznať, že boli opodstatnené. Jej talent je výrazný a neprehliadnuteľný. Musím uznať, že najmä jej opisy psychiky, pohnútok, rozpoloženia hrdinov a konaní boli fascinujúce. Celý príbeh však bol napínavý a dynamický. Ak som si aj myslela, že začiatok bude venovaný dlhému úvodu, ktorý by viac ozrejmil situáciu s Cutterom, tak som sa mýlila. Veci sa začali posúvať veľmi rýchlo a dej mal neustále tempo. Čítanie som si maximálne užila a veľmi si cením, že som nevedela predpovedať, čo bude v príbehu nasledovať ďalej alebo aký bude záver - môžem len povedať, že bol skvelý, ako celá kniha :). Milé prekvapenie, kvalitné čítanie, skvelá zápletka. Za seba určite odporúčam ďalej.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je päť mínus jeden?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Siahol do vrecka a hodinky zovrel v dlani.
Stačilo otvoriť dlaň a nechať ich skĺznuť pomedzi prsty. Nikto by nič nevidel. Nikto by nič nevedel. O niekoľko okamihov by hodinky dopadli na hladinu ako list vo vetre a pomaly by klesli na piesočné dno. Záliv tu bol hlboký takmer sto metrov. Hodinky by sa nikdy nenašli a dôkazy proti Rudymu Cutterovi by nikdy nikto nespochybnil. Tajomstvo by sa utopilo spolu s nimi.
Lenže Frost nebol jediný, kto vedel o duplikáte hodiniek. Očividne ich niekto objavil a zaviedol ho k nim. A ten niekto by sa mohol začať vypytovať, kam zmizli, a Frost by si musel vymýšľať výhovorky. Stratil ich. Ukradli mu ich. Niekto by mohol mať podozrenie, že na tom prípade niečo nesedí, ale bez týchto hodiniek by nikdy nemohol dokázať, že Jess sa dopustila podvodu. Prípad vrážd by sa skončil tu na Golden Gate, presne tam, kde sa začal.
Hodinky v dlani ho pálili. V tme ich sotva videl. Boli ľahučké ako pierko. Bezvýznamná smietka v mori. Vystrel ruku ponad zábradlie. Prešla minúta, potom ďalších desať. Obloha nad kopcami na východe červenala. Začalo svitať. Čas sa mu krátil.
Frost pokrútil hlavou. Jess ho vždy nazývala cnostným skautom. Policajtom, ktorý hrá podľa pravidiel. Nemyslela to ako kompliment. Hneď v prvý deň po jeho nástupe do polície ho oboznámila so svojou teóriou o „čiare“. O tom, že policajt môže postupovať presne podľa pravidiel, alebo použiť skratky. O tom, že každý policajt skôr či neskôr dospeje do bodu, keď sa musí spoľahnúť na svoj vnútorný hlas. Narazí na hranicu, keď sa musí rozhodnúť, či účel svätí prostriedky a či tú hranicu prekročí. Lebo niekedy konanie podľa pravidiel môže znamenať, že kriminálnik nebude potrestaný. A inokedy zasa opak môže zachrániť životy.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x