bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Krkavčí súd

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Séria:Pôvodný slovenský zločin
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:432
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.04.2024 02:55

Lepšia cena: 14,20 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 14,53 € (vrátane DPH)
Bežná cena:16,90 €
Ušetríte: 2,37 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Krkavčí súd

Vrcholí jeseň a zúfalý bezdomovec v snahe nájsť prístrešie vnikne do opustenej záhradnej chaty. To, čo tam nájde, mu vyrazí dych.
Jeho objav spustí typickú policajnú mašinériu. Kto sú dvaja poviazaní mŕtvi muži v pivnici? Kto a prečo ich pred smrťou tak neľudsky mučil? Na tieto otázky hľadá odpovede hlavný inšpektor oddelenia vrážd bratislavského riaditeľstva Policajného zboru Peter Ledecký. Sám pritom čelí vážnym problémom v osobnom živote.
Niekoľko dní po náleze v chatke dôjde v jednom z nočných barov k streľbe na bossa kriminálneho podsvetia. Šéf unikne bez zranenia, no zomrie jeho osobný ochranca. Hrozí po rokoch mestu ďalšia vojna gangov? Pribudnú mŕtvi?
Detektívi oddelenia vrážd majú v tomto ročnom období plné ruky práce. Prípady sa množia, štatistika ich objasnenosti povážlivo klesá. Vedúci funkcionári sú nervózni. Do tímu nastupuje Jakub Koreis, ambiciózny mladý policajt z tretieho okresu. Prinesie zmenu a pomôže vyšetriť brutálny čin?

Krkavčí súd je prostý príbeh o zločine. Jeho protagonista hlavný inšpektor Ledecký sa v rámci vyšetrovania zamýšľa aj nad niektorými spoločenskými problémami, ktoré prináša súčasnosť. Na väčšinu otázok však – tak ako v živote – nenachádza odpoveď.
Autor vďaka dlhoročným skúsenostiam realisticky vykresľuje nielen atmosféru zločineckého podsvetia nášho hlavného mesta, ale aj prostredie policajných pracovísk. Ukazuje každodennú činnosť kriminalistov pri objasňovaní najzávažnejších zločinov. Necháva čitateľa nahliadnuť aj do ich súkromia a odhaľuje, ako sa dve stránky života vzájomne ovplyvňujú.

Výhodná ponuka

Detaily o knihe

Názov: Krkavčí súd

Objednávací kód NA204391

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Skvelá krimi (Miriam O., 17.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Na túto knihu som narazila náhodou a keďže som autora nepoznala, nevedela som, čo od príbehu čakať. Hlavnou postavou je vyšetrovateľ Ledecký a v tomto príbehu spolu so svojím tímom vyšetruje dvojnásobnú brutálnu vraždu. Na moje prekvapenie, kniha sa výborne číta, len som si dojem sama pokazila svojou nedočkavosťou, pretože som zistila, že príbeh je inšpirovaný skutočnou udalosťou a je smutné, že po námety na násilné vraždy vykonané s toľkou bezcitnosťou ani netreba siahať po amerických krimi seriáloch. Trochu som sa obávala, že ak sa nájdenie páchateľa prispôsobí reálu, uberie to na šikovnosti a dôvtipnosti vyšetrovacieho tímu, no našťastie sa autor s týmto problémov statočne popasoval. Som rada, že výborné krimi vznikajú aj v našich podmienkach, len v tomto prípade je smutné, že námet vznikol na skutočnom nešťastí dvoch chudákov, ktorí pred smrťou neskutočne trpeli. Knihu rozhodne odporúčam všetkým milovníkom tohto žánru. Výborne v nej eskaluje napätie, s vyšetrujúcim tímom sympatizujete a u mňa značne gradovala nedočkavosť, kedy dôjde k odhaleniu vinníka a naplneniu spravodlivosti.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je deväť plus tri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„Chlapi, neviem, čo za sviňu mohlo spraviť niečo také. To nie je človek, ale beštia. On ich tu podľa mňa takto týral možno celé dni. Museli neuveriteľne trpieť. Neviem si takú hrôzu ani len predstaviť. Všimli ste si, že vlasy majú úplne biele?“
„Myslíš, že z toho, čo s nimi robil?“ spýtal sa Machrák.
„Alebo robili?“ doplnil Ledecký.
Kovačovský sa odmlčal. Aj on, profesionál sa potreboval najprv poriadne rozdýchať.
„Vekovo budú obaja mladší,“ pokračoval o chvíľu. „Skoro rovesníci. Na šediny mali ešte čas. Odhadujem, že mohli mať tak okolo tridsať.“ Zakrútil hlavou a zhlboka sa nadýchol: „A najlepšie na koniec.“ Zahľadeli sa naňho. „Jeden z nich má ešte aj vyrezaný jazyk.“
Ledecký zahodil zvyšok cigarety. Špičkou čižmy ho vtlačil do rozmoknutej zeme. V hlave mu rezonovala posledná doktorova veta. „Myslíš, že pri tom všetkom svinstve to má nejaký zvláštny význam?“ spýtal sa.
Kovačovský chvíľku váhal, no potom vyslovil svoju hypotézu: „Podľa mňa ten nešťastník až príliš hlasno prosil o smrť.“

Táto kniha je súčasťou kompletu s týmito dielmi:

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x