bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Okno do záhrady

Vydavateľ: Enribook (Erika Jarkovská - Enribook)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:240
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:49

Lepšia cena: 4,20 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 4,30 € (vrátane DPH)
Bežná cena:5,- €
Ušetríte: 0,70 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Okno do záhrady

Zuzanu s Mirkou po skončení strednej školy neprijmú na vysokú. Rozhodnú sa, že si pôjdu zarobiť do Anglicka a zároveň sa zdokonalia v angličtine. Starajú sa o starého pána Smitha a jeho vnučku Zoe, postihnutú schizofréniou. Jedného dňa Zoe ukradne Zuzane fľašu džinu, opije sa, vypadne z okna a zabije sa. Vyšetrovanie smeruje k tomu, že vinná je Zuzana. Tá však nečaká na súdne pojednávanie a uteká preč. Kam a prečo...?
Autorke Alici Rynke sa v románe Okno do záhrady podarilo namiešať pútavý kokteil napätia, drámy a tajomna. A ten udrží vašu pozornosť až do samého konca.

Detaily o knihe

Názov: Okno do záhrady

Objednávací kód NA607665

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Príjemné čítanie (Renáta, 7.2.2019) Odpovedať

príjemné čítanie
Kniha Okno do záhrady je mojím prvým zoznámením sa s tvorbou Alice Rynke. Zaujala ma anotácia a obálka. Dve priateľky po neúspešných prijímačkách na vysokú školu sa spontánne rozhodnú privyrobiť si opatrovaním staršieho manželského páru a odcestujú do Anglicka. Pochmúrny viktoriánsky dom na odľahlom mieste s krásnou záhradou a odmerané prijatie obyvateľov ich však zaskočí. Ako to tu vydržíme? rozmýšľala. S agentúrou podpísali ročný kontrakt, ale ani poriadne nevedeli, čo robia. Čudné klebety, minulosť obyvateľov domu a odhalenie vnučky Zoe, ktorá trpí paranoidnou schizofréniou, dodáva príbehu nádych tajomna. Prvé čo si všimli, bolo, že tam nie sú žiadne okná. Potom v rohu izby, za priesvitným závesom, zbadali veľkú kovovú klietku a v nej spiacu ženu. Každodenné povinnosti Zuzanu ubíjajú a rozptýlenie nachádza v tajnom popíjaní a fajčení. Mirka nechce spôsobiť priateľke nepríjemnosti a tak to agentúre nenahlási. Okno do záhrady je príbeh dvoch priateliek, ktoré sú odlišné. Kým Zuzana je spontánna a trochu ľahkovážna, Mirka je zodpovedná a trochu nesmelá. Navzájom sú si oporou . Ich priateľstvo však preverí smrť Zoe. V knihe nechýba láska, avšak romantické scény v nej nehľadajte. Páčilo sa mi, že ústrednou témou sa nestal rozvíjajúci sa vzťah Mirky a... to sa dozviete, keď si knihu prečítate. Kráčal popri bariére oddeľujúcej prichádzajúcich od čakajúcich, a keď sa k nej dostal, silno ju objal. Stáli tak niekoľko minút. Vôbec im nevadilo, že ľudia do nich vrážajú. V knihe je náznak kriminálnej zápletky, trochu tajomna, dej sa sústreďuje na jedno miesto, no nie je to nudné čítanie. Myslím, že zaujme mladšie, aj staršie čitateľky.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x