bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Lovkyňa

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:53

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 12,50 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Lovkyňa

ZUZANA JURIGOVÁ KAPRÁLIKOVÁ číta z knihy LOVKYŇA:

Nina Markovová, rodáčka od Bajkalského jazera a nevšedne odvážna žena, vždy snívala o lietaní. Keď nacisti zaútočia na Sovietsky zväz, riskuje všetko, aby sa dostala do ženského bombardovacieho pluku, neskôr presláveného ako Nočné čarodejnice, ktorý spôsobuje pohromu v radoch útočiacich Nemcov. Za nepriateľskými líniami sa dostane do rúk nacistickej vrahyne známej ako Lovkyňa a prežije iba vďaka svojej šikovnosti.
Britský vojnový korešpondent Ian Graham bol očitým svedkom vojnových hrôz od vylodenia v Normandii až po norimberské procesy a stal sa z neho lovec nacistov. No jedna korisť mu stále uniká – nebezpečná predátorka známa ako Lovkyňa. Pri pátraní po nej spojí tento vytrvalý vyšetrovateľ svoje sily s odhodlanou, neohrozenou Ninou.
Sedemnásťročná Jordan McBridová vyrastá v povojnovom Bostone a túži stať sa fotografkou. Jej ovdovený otec si nečakane privedie do domu snúbenicu a Jordan je nadšená. Lenže čosi ju na tej rakúskej vdove s príjemným hlasom znepokojuje. Má pocit, že v ich dome striehne nebezpečenstvo, a tak začne pátrať po minulosti nevlastnej matky. Zistí, že hlboko v jej rodine sú pochované tajomstvá, ktoré môžu ohroziť všetko, čo jej je drahé.

Z anglického originálu The Huntress (William Morrow, an imprint of HarperCollins Publishers, New York 2019) preložila Tamara Chovanová.

Detaily o knihe

Názov: Lovkyňa

Originálny názov: The Huntress

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Komu sa dá veriť? (Kristína D., 2.6.2020) Odpovedať

príjemné čítanie
Bojovali sme spolu dlho... ale úspešne. Možno to ani nie je kniha na rýchly beh, pretože jej udalosti treba vnímať a jej slová si treba vychutnávať, ale ktovie... Na akciu je Lovkyňa skutočne bohatá a človek sa tu len tak ľahko nenudí. Musím uznať, že autorka má fantastický štýl písania, ktorý vás prenesie priamo do príbehu a vy máte pocit, že všetko prežívate spolu s hrdinami (ktorí sú mimochodom skvelí). Veľmi som si obľúbila Jordan, ale všetky uhly pohľadov mali svoje čaro. Páčilo sa mi striedanie dejových línií, i keď niektoré ma bavili viac, niektoré menej... časom sa mi však všetky pekne vyrovnali a čítanie som si užila. Netuším prečo mi trvalo tak dlho sa do knižky začítať, no keď sa tak stalo - bol to zážitok :).

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Volali ju die Jägerin – Lovkyňa. Mladá milenka dôstojníka SS v Poľsku okupovanom Nemcami, hostiteľka veľkolepých večierkov pri jazere, dychtivá strelkyňa. Možno bola rusalka, podľa ktorej pomenovali jazero – smrteľne nebezpečný, zákerný vodný prízrak.
Myslím na ňu, keď sedím medzi novinármi v norimberskom justičnom paláci a pozorujem procesy s vojnovými zločincami. Koleso spravodlivosti sa otáča, popolaví muži na lavici obžalovaných skončia pod ním. Ale čo tie menšie ryby, ktoré uniknú do tieňov, kým my si posvietime na túto súdnu sieň? Čo Lovkyňa? Ku koncu vojny zmizla. Neoplatí sa ju prenasledovať – tá žena mala možno na rukách krv desiatich ľudí, a teraz bolo treba pátrať po vrahoch miliónov ľudí. Takých ako ona bolo veľa – malé ryby, neoplatí sa ich loviť.
Ale kam pôjdu?
Kam išla?
Bude niekto loviť ďalej?

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x