bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Nechaj si to pre seba

Vydavateľ: YOLi (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:296
Poradie vydania:1.
Posledné kusy na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 17.04.2024 12:41

Lepšia cena: 10,- € (vrátane DPH)
Vaša cena: 10,23 € (vrátane DPH)
Bežná cena:11,90 €
Ušetríte: 1,67 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,30 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Nechaj si to pre seba

Echo Ridge je malé mesto. Ellery v ňom nežila, no dobre ho pozná. Pochádzala odtiaľ jej teta, ktorá ako sedemnásťročná zmizla bez stopy. O pár rokov nato sa zas mestečko zviditeľnilo vraždou kráľovnej stredoškolského plesu. Dievča našli mŕtve v miestnom strašidelnom zábavnom parku. Ellery sa má teraz pre nečakané problémy nasťahovať do Echo Ridge k starej mame a vôbec ju to neteší.
Malebné mesto skrýva plno tajomstiev. Školský rok sa poriadne nezačal a niekto už vyhlásil lov na kandidátky na kráľovnú plesu. Vyhráža sa zopakovaním hrôz spred piatich rokov. Ako na potvrdenie hrozby zmizne ďalšie dievča.
Ellery dobre vie, čo znamená mať tajomstvo. Má ho jej mama aj stará mama. A čím dlhšie býva v Echo Ridge, tým viac zisťuje, že všetci niečo skrývajú a nie každý udrží jazyk za zubami. V meste však platí jedno: najbezpečnejšie je nechať si tajomstvo pre seba.

Z anglického originálu Two Can Keep a Secret (Delacorte Press, an imprint of Random House Children’s Book, a division of Penguin Random House LLC, New York 2019) preložila Adriana Sýkorčinová.

Detaily o knihe

Názov: Nechaj si to pre seba

Originálny názov: Two Can Keep a Secret

Objednávací kód NA204283

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Fajn oddychovka (Dominik, 2.12.2019) Odpovedať

priemerná kniha
Pamätám si, čo sa mi na románe Jeden z nás klame, páčilo najviac. Bol to štýl autorky, ktorý ma neustále nútil pokračovať ďalej v čítaní. Po odhalení jedného tajomstva prišlo druhé, a McManusová ma držala v napätí až do samého konca. Presne s týmto pocitom som sa púšťal aj do čítania Nechaj si to pre seba. Po prvých kapitolách som ale ostal mierne sklamaný, pretože zápletka príbehu mala veľmi pomalý spád a jej vývoj už od prvej kapitoly stagnoval. Dej sa rozbehol až v druhej polovici románu, a ja som sa ani nestihol spamätať, "a bolo po knihe". Musím ale povedať, že práve záver dejovej línie sa autorke podaril najlepšie. Autorka zobrazila "vyšetrovanie" vraždy trochu iným spôsobom, a preto môže zaujať najmä mladšieho čitateľa. Ak ste čítali knihu Jeden z nás klame, isto tušíte, že ani Nechaj si to pre seba nebude prevratným čítaním, ktoré zmení váš život naruby. Aj napriek tomu si ale myslím, že tento román stojí za prečítanie. Je to príjemná oddychovka, ktorá by rozhodne nemala chýbať vo vašej knižnici.

Fajn zmena (Neliss, 25.11.2019) Odpovedať

priemerná kniha
Ak si chcete povzdychnúť nad tínedžerskými samozvanými detektívmi, upokojím vás – v tejto knihe sa tínedžeri zamotávajú do vyšetrovania aj ocitajú v nebezpečenstve realistickým spôsobom. Hlavné postavy sú bežní mladí ľudia, ktorí sa popri všetkých tých vyhrážkach stíhajú zaoberať i brigádovaním, rodinnými problémami a vznikajúcimi vzťahmi. Celkovo bola táto "každodenná" časť zápletky fajn. Čo sa týka tajomstiev, vrážd a prísľubov poriadnej napínavej akcie... Priznám sa, že som vraha neuhádla a autorka šikovne posplietala viacero dejových liniek, lenže inak to ostalo skôr pri prísľuboch. Dej sa rozbiehal príliš pomaly a dráma v závere bola po pár stránkach fuč. Inými slovami, ide o vyslovene priemerné, oddychové čítanie, ktoré si možno užijete ako zaujímavé spestrenie vášho YA menu, ale na zadok vás neposadí.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je tri plus sedem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„Zastav!“ zavelila v tej chvíli starká tak hlasno, až sme s Ezrom nadskočili. Ešte som si stihla pomyslieť, že isto začula naše posmešky a chce nás pokarhať, no potom Melanie prudko dupla na brzdy. Hodilo ma dopredu a zastavilo ma až trhnutie bezpečnostného pásu.
„Čo sa to...“ spýtali sme sa s Ezrom naraz, no obe ženy sa už hrnuli z auta. Vymenili sme si zmätený pohľad a nasledovali ich. Skackala som za nimi pomedzi mláčky spola roztopených ľadových krúpov. Starká stála pred Melaniným autom a uprene sa dívala na fliačik cesty osvetlený diaľkovými reflektormi.
A na nehybnú postavu, ktorá ležala v jeho strede. Zaliata krvou, s neprirodzene vykrúteným krkom a doširoka otvorenými očami, ktoré sa dívali do prázdna.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x