bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Naším nebom bol oceán

Vydavateľ: CooBoo (Albatros Media Slovakia, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:160
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 25.04.2024 02:59

Lepšia cena: 10,07 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 10,31 € (vrátane DPH)
Bežná cena:11,99 €
Ušetríte: 1,68 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Naším nebom bol oceán

Nový prekrásne ilustrovaný román Patricka Nessa je síce vyrozprávaný hore nohami, ale v duchu dnes už kultovej knihy „Sedem minút po polnoci“. Lovecký húf veľrýb narazí na mincu s iniciálkami T. W. Najobávanejší ľudský námorník Toby Wick tým vyzýva kapitánku na súboj. To ale nemôže byť pravda. Toby Wick je predsa legenda, ktorú si veľryby vymysleli. Ale toto nie je príbeh o Toby Wickovi. Toto je príbeh o hneve, nenávisti a našej potrebe bojovať až do úplného konca, keď už neostáva nič iné len česť a smrť.

Detaily o knihe

Názov: Naším nebom bol oceán

Originálny názov: And the Ocean Was Our Sky

Objednávací kód NA606596

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Jaji bloguje hodnotí (Jana Paveleková, 14.1.2019) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nebudem hovoriť, že by ste si túto knihu mali kúpiť. Rozhodnutie nechám na vás. Za mňa ale ide o jednu z naj kníh roku 2018. Páčiť by sa mohla milovníkom Patricka Nessa a hlavne tým, ktorí sa zamilovali do knihy Sedem minút po pol noci. Našim nebom bol oceán je plná hlbokých myšlienok, výziev a iných pohľadov na rôzne veci, pričom si čitateľ užíva atmosféru príbehu a prekrásne ilustrácie. Nezáleží na tom, koľko máte rokov. Každá veková skupina si tu nájde to svoje (mladším čitateľom ale odporúčam počkať, kým na knihu nedozrejú).

Naším nebom bol oceán (Martina Urbanová, 25.11.2018) Odpovedať

vrelo odporúčam
Naším nebol bol oceán je v niečom typickou knihou Patricka Nessa, no opäť úplne inou. Tak ako všetky jeho príbehy, aj tento v sebe nesie čosi skryté, akési posolstvo či zamyslenie, ktoré vo mne doznieva vždy ešte dlho potom, ako otočím poslednú stránku. Avšak v prípade tejto knihy mi autor toto zamyslenie ponúkol oveľa priamočiarejšie, čo však ničím nezmenšuje jeho hodnotu. Príbeh je voľne inšpirovaný klasickým príbehom Biela veľryba, avšak s tým rozdielom, že som dostala možnosť sledovať dej z pohľadu veľrýb. Tie majú svoje vlastné zákony, životy a takisto vlastných lovcov. Batšeba, rozprávačka príbehu, je učnicou veľkej lovkyne a dúfa, že sa aj z nej jedného dňa tiež jedna stane. A potom sa jej svet otočí hore nohami, keď sa im do cesty pripletie človek, jediný preživší tragédie, ktorý má kľúč k tomu, ako nájsť Tobyho Wicka, legendárneho lovca veľrýb a postrachu celého oceánu. Bolo fascinujúce sledovať, ako do seba narážali dva rozdielne národy a účastníci tej istej vojny. Každá zo strán ma svoje vlastné dôvody, pre ktoré sa zapojiť do bojov. No každý si myslí, že práve jeho dôvody sú oprávnenejšie, že on má pravdu a ostatní sa mýlia. Najviac metaforickým prvkom celej knihy bol vlastne Toby Wick, ktorý mohol predstavovať konkrétnu bytosť alebo len čosi vymyslené. To niečo, čo si vyberieme ako ospravedlnenie vlastného konania. To niečo, čo nám dáva výsadné právo ubližovať ostatným, pretože aj nám bolo ublížené. No často si už neuvedomíme, že v snahe dosiahnuť naše „posvätné poslanie“ sa z nás častokrát stávajú ešte horšie beštie, než tie, ktoré prenasledujeme.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x