bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Tajomstvá nesmrteľného Nicholasa Flamela 1: Alchymista

Vydavateľ: CooBoo (Albatros Media Slovakia, s.r.o.)
Séria:Tajomstvá nesmrteľného Nicholasa Flamela
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:2.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.04.2024 03:00

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,10 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Tajomstvá nesmrteľného Nicholasa Flamela 1: Alchymista

Nicholas Flamel sa narodil 28. septembra 1330 v Paríži. Záznamy tvrdia, že zomrel v roku 1418. No jeho hrobka je prázdna. Podľa legendy Nicholas Flamel žije – pretože pozná tajomstvo večného života, ukryté v najmocnejšej knihe, aká kedy existovala. Ak sa však dostane do nesprávnych rúk, je schopná zničiť celý svet.
Niekedy sú legendy pravdivé. A Sophie a Josh Newmanovci sa čoskoro stanú súčasťou najväčšej legendy všetkých čias…

Detaily o knihe

Názov: Tajomstvá nesmrteľného Nicholasa Flamela 1: Alchymista

Originálny názov: The Alchemyst (The Immortal Nicholas Flamel)

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Tajomstvá nesmrteľného Nicholasa Flamela 1: Alchymista (Lenka Kuzevičová, 20.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha ma zaujala natoľko,že som sa od nej nemohla odtrhnúť pretože tak pútavé čítanie som už dlho nezažila a pohltilo ma to až tak že som vôbec nechcela prestať čítať už sa neviem dočkať nasledujúcich dielov ktoré si prečítam.

Tajomstvá nesmrteľného Nicholasa Flamela 1: Alchymista - Michael Scott (Zuzana Hanicová, 1.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tajomstvá nesmrteľného Nicholasa Flamela 1: Alchymista - Michael Scott Zaujímavý názov. Každý čitateľ Harryho Pottera toto meno určite pozná. A vďaka tomu som sa aj ja rozhodla prečítať si práve túto knihu. Asi som bola zvedavá či to bude mať niečo spoločné a bude to podobný typ knižky. Bolo to niečo celkom iné, ale vôbec ma to nesklamalo. Práve naopak. Knižka je určená skôr pre mladšie ročníky, ale mňa ako dospelú naozaj oslovila. Hneď od začiatku som čakala čo bude ďalej a neodložila som ju až kým som ju neprečítala celú. A samozrejeme som sa hneď nevedela dočkať ďalšieho dielu. Táto kniha určite zabaví a vďaka nadprirodzeným javom a bytostiam, ktoré v nej vystupujú, dostane čitateľa ďaleko za hranice reálneho sveta. Dvojčatá z nášho skutočného sveta Sophie a Josh stretávajú slávneho nesmrteľného alchymistu Nicholasa Flamela a jeho ženu Perenellu, ktorí prišli o Knihu mága Abraháma, ktorá okrem iného obsahuje aj recept na výrobu elixíru života. Bez tejto knihy elixír nedokážu vyrobiť, začínajú starnúť a nakoniec zomrú ako obyčajní ľudia. Sophie a Josh im pomáhajú knihu nájsť a zisťujú, že ich svet nie je taký, za aký ho celý čas považovali. Niekedy túžia vrátiť sa do svojho starého života, ale to už nie je možné. Vedia príliš veľa a príliš sa zmenili. Ich jediná možnosť je veriť Nicholasovi a pomáhať mu zabrániť v tom, aby sa na svet vrátili Temní starší. Podarí sa im to? A je Nicholas naozaj taký, za akého ho považovali? A čo Temní starší? Chcú svet zničiť alebo naopak spraviť z neho lepšie miesto? To sa dočítate v tejto skvelej knižke :)

Alchymista (Martina Urbanová, 2.4.2019) Odpovedať

príjemné čítanie
Alchymista je veľmi zaujímavým začiatkom novej série. Keďže hlavní hrdinovia Josh a Sophie majú len pätnásť rokov, do deja sa občas vkráda istá naivita, ale tieto momenty sú postupom strán oveľa menej prítomné. Páčilo sa mi, že dvojčatá boli opisované ako protiklady, no vo svojej podstate sa skvele dopĺňali a výborne sa hodili do tohto druhu rozprávania. Nehovoriac o tom, že Josh bol jedným z mála moderných deciek, ktoré keď sa o niečom dozvie, automaticky zapína počítač a snaží sa to vygúgliť. Je to smutné, ale súčasná mládež naozaj nechodí hľadať informácie do knižníc a čo nie je na internete, vlastne ani neexistuje. Okrem toho tento moderný prístup vytváral zaujímavý kontrast k všetkým historickým postavám. História sa však dotýka aj všetkých udalostí a je vidno, že autor si urobil veľmi podrobný výskum a tento materiál dokázal v príbehu použiť bez toho, aby ma to vyslovene otravovalo, hoci je pravda, že mal občas tendenciu vyjadrovať sa k nepodstatným detailom a dva- alebo trikrát sa v opisoch vrátil k tomu istému. Najväčšou prednosťou tejto knihy sú však dve záležitosti – jej dobrodružnosť a prepojenie všetkých magických prvkov. Celé putovanie dvojčiat a Nicholasa je veľmi dobrodružné a zaručuje, že som sa nikdy nenudila. A prepojenie prvkov je takisto úžasné, nakoľko autorovi sa podarilo dať dokopy všakovaké mytologické stvorenia, bohov z rôznych panteónov a historické postavy tak, aby to všetko fungovalo. Táto kniha je teda naozaj výborným čítaním a som zvedavá, čo pre postavy autor chystá v ďalších pokračovaniach.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x