bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Dvojitý kríž

Vydavateľ: Aktuell (JUDr. Juraj Ďurišin - AKTUELL)
Séria:Robert Hunter (1.diel)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:376
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.04.2024 03:00

Lepšia cena: 16,72 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 17,11 € (vrátane DPH)
Bežná cena:19,90 €
Ušetríte: 2,79 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Dvojitý kríž

Los Angeles: v opustenom dome na predmestí sa nájde telo krásnej ženy. Je zavraždená a brutálne zmrzačená. Vrah nezanechal žiadne stopy. Jedinou výnimkou je čudný znak dvojitého kríža vyrytý na zátylku obete. Je to podpis diabolského psychopata, charakteristické znamenie sériového vraha známeho pod menom Krucifix.
Ako je to však možné? Veď pred dvoma rokmi tohto vraha chytili, na základe vlastného priznania a usvedčujúcich dôkazov obvinili, odsúdili a popravili. Detektív Robert Hunter je prinútený čeliť niečomu, čo v jeho praxi nemá obdobu.

Je skutočný vrah ešte stále na slobode? Alebo teraz vyčíňa jeho napodobňovateľ? Niekto, kto si zdanlivo náhodne vyberá obete a pokračuje v krvavom remesle rovnako ohavným spôsobom? Niekto, kto znova kruto a beštiálne zabíja? Niekto, kto má prístup k tajným informáciám o predošlých vraždách a detailne pozná podrobnosti, ktoré neboli nikdy zverejnené? Detektív Hunter si uvedomuje, že vrah so znakom dvojitého kríža je späť. A vždy je o krok pred ním, pretože ho dobre pozná. Až príliš dobre. A Huntera znova prenasleduje opakujúca sa nočná mora…

Detaily o knihe

Názov: Dvojitý kríž

Objednávací kód NA606590

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Super (Marián Péter, 30.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ak vás bavia krimi, detektívky, trilery (sám neviem, kam presne zaradiť túto knihu) každopádne ide o neskutočne super napísané dielo! Carter ma zaujal od prvých riadkov... anotácia parádne navnadila... niet ničoho, čo by som tu mal vytknúť. Ak vám nevadia “nechutnosti” a máte slabý žalúdok, tak siahnite po niečom jemnejšom. Ale! Ak vám to neprekáža, ak vám nevadí čítať o naozaj nechutných vraždách, tak táto kniha je pre vás ako stvorená. Myslím, že aj celá séria. Ja si ju neviem vynachváliť. Spoznávame tu skvelého detektíva - Roberta Huntera, ktorý je prinútený čeliť niečomu, čo v praxi nemá obdobu. V opustenom dome nájdu telo krásnej ženy. Brutálne ju zavraždili. Vrah nezanechal po sebe žiadne stopy. Jedinou výnimkou je čudný znak dvojitého kríža vyrytý na zátylku obete. Podpis psychopata, charakteristické znamenie sériového vraha známeho pod menom Krucifix. Ako je to však možné? Pred dvoma rokmi toho vraha chytili na základe vlastného priznania a usvedčujúcich dôkazov obvinili, odsúdili a popravili... Aj vy ste zvedaví, ako sa môže niekto, koho odsúdia a popravia vrátiť naspäť a znovu vraždiť? Je to naozaj on alebo len jeho nejaký napodobňovateľ? Ak to naozaj chcete zistiť a zaujalo vás to, tak sa do knihy pustite a verte mi, nepoložíte ju, až kým vraždu nevyriešite...a medzitým obete budú stále pribúdať. Sám som sa knihy bál,ale neskutočne som si to zamiloval.

čakala som viac... (Michaela Töröková, 13.4.2022) Odpovedať

priemerná kniha
Keďže som knihu dočítala včera večer, ešte si zapíšem dojmy, kým si ich pamätám. Pri detektívkach to mám tak, buď ich zhltnem, alebo sa ťahajú niekoľko dní... ale pri prevažnej väčsine už o chvíľu po dočítaní zabudnem, o čom boli. Carterovky mi už odporúčalo viac ľudí, ale mojím obľúbeným autorom sa určite nestane, túto knihu som čítala vyše dvoch týždňov, t.j. celú večnosť. (Fitzeka som od nervov nemohla ani odložiť, aj keď sa mi hnusil, Cartera bez problémov niekoľkokrát.) Áno, je tu mimoriadne odporný spôsob vraždenia, no sadistickému vrahovi sa feši detektív Robert Hunter nedokáže priblížiť, je vždy je o krok za ním. Strašne ma rozčuľovalo, ako všetkému vzdoruje sám, utápa sa v alkohole (bacha, potrpí si na značkovú whiskey), ale asi to malo mať nádych noir detektívky. Navyše je brutálne inteligentný a sčítaný a dokáže odhadnúť ľudí na prvý pohľad. (Haha a ešte raz haha!) V celej knihe vystupuje len pár ľudí, vraha musí uhádnuť aj malé decko. K tomu zaúčanie zelenáča-parťáka, klasické zamýšľanie sa nad zmyslom života vraždára, nespavosť a celkovo sa ten drsný začiatok utopil v bla-bla štýle. Záver je nereálny a nelogické nezrovnalosti si musí čitateľ vysvetliť asi po svojom. Ale ak sa vám páčia hollywoodske akčné filmy, kde sa sexi hrdina v hlavnej úlohe s miernymi ťažkosťami v závere popasuje so zločincom, nebudete sklamaní. Dokonca aj stavba románu je klasicky filmová; napínavú scénu zo záveru si prečítate už na začiatku, spisovateľ vás navnadí, až potom sa postupne dozvedáte, čo jej predchádzalo a samozrejme, aj ako to pokračuje po nej. Autor využíva svoje poznatky forenznej psychológie a skúsenosti zo štúdia sériových vrahov, takže z tohto pohľadu je to zaujímavé čítanie.

Odporúčam (Ildikó, 1.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
O tejto knihe som sa dozvedela od známej. Hneď som si ju aj zaobstarala a úplne ma dostala. Napínavý dej od skvelého autora, nedovolí prestať čítať. Vražda, vyšetrovatelia, sériový vrah.. Všetko čo patrí k žánru. Super :)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x