bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Tajná záhrada

Vydavateľ: Stonožka (IKAR, a.s.)
Séria:Ilustrovaná svetová klasika
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:280
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Lepšia cena: 15,04 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 15,39 € (vrátane DPH)
Bežná cena:17,90 €
Ušetríte: 2,51 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Tajná záhrada

Tajná záhrada (The Secret Garden), dnes už klasické dielo anglickej a svetovej literatúry, vyšla prvýkrát v roku 1911 a uchvátila čitateľov príbehom o odvahe a sile dvoch nešťastných detí, ktoré sa rozhodli urobiť život svoj i ľudí okolo seba krajším a radostnejším. Toto pozoruhodné nové vydanie vychádza na Slovensku v tejto podobe prvýkrát. Text dopĺňajú nádherné ilustrácie Ingy Moorovej, prepracované do posledného detailu a zachytávajúce zázračný prerod tajnej záhrady, ktorá sa vďaka citlivej starostlivosti Mary Lennoxovej, jej bratanca Colina a yorkshirského chlapca Dickona postupne prebúdza k životu.

Potom prekĺzla cez dvere a zatvorila ich za sebou. Zostala stáť opretá o ne chrbtom a rozhliadala sa okolo seba. Srdce sa jej rozbúchalo a dych zrýchlil od vzrušenia, úžasu a potešenia.
Stála v tajnej záhrade.

Z anglického originálu The Secret Garden (Candlewick Press, Massachusetts 2008) preložila Mária Galádová.

Detaily o knihe

Názov: Tajná záhrada

Originálny názov: The Secret Garden

Objednávací kód NA204245

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Odporúčam deťom aj dospelým (Laura Löbbová, 5.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tajná záhrada je jedna milá, krásna a čarovná knižka, ktorá si ma ihneď získala. Milovníci prírody si prídu na svoje, keďže v knihe sa nachádza mnoho opisov rastliniek, kvietkov, záhrad, ale aj zvieratiek. V príbehu sa stretávame s dievčatkom Mary, ktorá je hlavnou postavou a tiež ďalšími dvomi deťmi, pričom každé jedno dieťa pochádza z inej rodiny, iných pomerov a má iné problémy. Vidíme tak, ako prostredie, ale aj ľudia a zázemie vplývajú na život a správanie detí. Veľmi sa mi páčil vývoj postáv, ako sa deti postupne menili a nachádzali si svoje záľuby a tým, kým sú. Stretli sme sa tu s povýšenectvom, budovaním priateľstva a učením ako sa pekne správať. Celkovo mala kniha veľmi pekné myšlienky a k tomu tu bolo isté tajomno okolo tajnej záhrady, ktoré dodávalo príbehu záhadu a napätie. Čítanie tejto knižky určite neoľutujete, a obzvlášť odporúčam túto ilustrovanú verziu, kde ilustrácie dokonalo doplnili príbeh.

Krásna (Martina Fraňová, 5.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tajná záhrada bola naozaj magickým príbehom o rozkvete, priateľstve a nájdení novej sily do života. Od príbehu som absolútne nič nečakala, všimla som si ho vďaka pozitívnym recenziám a nádherným ilustráciám. A tie ilustrácie…poviem vám, že každý obrázok v knihe bol hodný výstavy. Môžme tvrdiť, že príbeh je o dvoch deťoch, ktorí na svet pozerali zatrpknuto, povýšene a nepriateľsky. Ale čo taká prechádzka v záhrada dokáže spraviť? Všetko. Začnete si všímať okolitý svet, ktorý je plný života. Ale čo keď ten život v sebe necítite? Nebojte, príroda vám pomôže. Každý skok, zatrepotanie krídla, či rozkvitnutie vám dodá časť svojej sily a tá sila vám otvorí dlho zatvorené oči. A keď ich otvoríte, je to naozaj nádherné. Táto kniha je pre malých aj veľkých, pre smutných a aj šťastných. Každý si tam nájde svoje a odnesie si, čo v danej chvíli potrebuje.

Tajná záhrada (Zuzana Hanicová, 8.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu som ešte spolu s dvoma ďalšími knihami tejto autorky - Malou princeznou a Malým lordom, čítala ešte v pôvodnej verzii ako dieťa a natoľko sa mi páčili, že som si ich zapamätala až do dospelosti. Netušila som, že je vydaná aj novšia verzia až kým som ju neobjavila v akcii Kniha dňa o 50 % lacnejšia. Neváhala som a kúpila som si toto nové vydanie. Kniha sa mi páčila rovnako ako kedysi a k tomu bola obohatená krásnymi kresbami. Je to krásny príbeh, ktorý neomrzí ani časom a je rovnako vhodný pre deti aj pre dospelých. Nepeknú a nie veľmi milú Mary pošlú na panstvo Misselthwaite k jej strýkovi potom, čo sa stane sirotou. Mary sa o seba nevie sama postarať a k jedinému človeku, čo sa s ňou aspoň rozpráva, Marte, je protivná. Nemá čo robiť ani sa s kým hrať a tak sa len prechádza po vonku. Jedného dňa nájde zamknutú záhradu a je zvedavá čo v nej je. Dlhú dobu sa do nej nevie dostať až jej jedného dňa náhodou vtáčik červienka ukáže, kde je kľúč. Mary sa dostane do záhrady a konečne po dlhej dobe má o niečo záujem. Postupne spozná dedinského chlapca Dickona a zistí, že na panstve okrem nej býva aj jej bratranec Colin, ktorý si myslí, že trpí zvláštnou chorobou. Všetci traja navštevujú záhradu a snažia sa ju prebudiť k životu. Mary sa vďaka záhrade zmení na šťastnejšiu. A ktovie, možno tajná záhrada pomôže aj Colinovi pri jeho zvláštnej chorobe. Krásny a jednoduchý príbeh, ktorý sa určite oplatí prečítať si.

Veľmi pekná kniha (Dedko Čitateľ, 21.12.2019) Odpovedať

vrelo odporúčam
Naozaj klasika - v citlivom preklade a s krásnymi ilustráciami. Hodnotný darček k Vianociam - super, že to stihlo vyjsť včas. Príjemné čítanie. Človek si naozaj oddýchne a popremýšľa 'o kráse'... Odporúčam zo srdca.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má vlk?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x