bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Temná krása

Vydavateľ: CooBoo (Albatros Media Slovakia, s.r.o.)
Séria:Kroniky Pozostalých (3.diel)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:49

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Temná krása

Lia síce prežila zajatie vo Vende, no teraz sa musí vyrovnať s ešte väčším problémom. Hrozí totiž, že príde k zničeniu jej kráľovstva, a iba ona to môže zastaviť.
Lia sa tak musí stať tou, ktorou nikdy nechcela byť – Prvou dcérou Morrighanu –, odhaliť zradcov a potrestať ich, prekonať nepredstaviteľné prekážky a konečne prijať to, kým skutočne je. A aby toho nebolo málo, Rafe, jej milovaný princ, sa musí ujať trónu a zdá sa, že u neho Lia už nie je na prvom mieste.

Detaily o knihe

Názov: Temná krása

Originálny názov: The Beauty of Darkness

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Temná krása (Martina Urbanová, 9.12.2018) Odpovedať

vrelo odporúčam
Temná krása je presne tou epickou knihou, ktorú som očakávala. Priniesla mi nielen adekvátne zakončenie série, v ktorom boli uzatvorené všetky hlavné línie, ale takisto bol samotný záver dostatočne voľný, pretože niektoré záležitosti nie je možné vyriešiť niekoľkými krátkymi vetami. Sila tejto knihy je do značnej miery vystavaná na charakteroch trojice hlavných hrdinov a na tom, ako veľmi sa zmenili a vyrástli. Kaden aj Rafe dospeli a stali sa z nich rozhodní muži, ktorí síce stále mali horúce hlavy, ale takisto boli ochotní priznať svoje chyby a niekedy museli robiť naozaj zložité rozhodnutia. Lia sa z princeznej utekajúcej pred zodpovednosťou zmenila na ženu, ktorá v menej toho, čo je správne neváha obetovať aj vlastný život. V záverečnej knihe som teda sledovala stále tie isté postavy, no zároveň akoby som čítala o úplne iných osobnostiach. Vďaka nim sa čítanie zmenilo na zážitok a k tomu prispieval aj samotný dej. Ten bol stupňovaný už od prvých kapitol, ktoré mi najskôr ponúkali opisy pocitov, prostredia, postupujúcej cesty, aby sa neskôr mohla zmeniť na opisy prvých bitiek a prvých strategických porád. Neskôr ma však úplne odrovnala druhá polovica knihy, ktorej tempo bolo miestami až vražedné, kde som striedavo mala chuť plakať a následne žasnúť nad brilantnými plánmi hlavnej hrdinky. Túto knihu som vďaka tomu prežila s postavami. Plánovala som s nimi veľkolepé útoky, prežívala som ich obavy i strach, obhrýzala som si nechty kvôli stupňujúcemu sa napätiu, aby som neskôr mohla lapať po dychu, keď konečne prišla tá rozhodujúca bitka. Škola len toho záveru, ktorý vďaka naozaj rýchlemu striedaniu uhlu pohľadov pôsobili až trošku príliš uponáhľane. Avšak to nič nemení na fakte, že táto kniha je vskutku epickým zakončením výborne vymyslenej série.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát šesť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x