bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Matkina spoveď

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:336
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 20.04.2024 02:53

Vaša cena: 2,90 € (vrátane DPH)
Bežná cena:13,90 €
Ušetríte: 11,- € (zľava 79%)
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,70 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Matkina spoveď

Predstavte si, že si váš manžel vezme život. Poviete pravdu celému svetu a zničíte aj to posledné, čo vám z rodiny zostalo? Alebo ju utajíte a dovolíte, aby vás toto tajomstvo rozožralo zvnútra? Voľba je ťažká a obe strany majú svoje pre aj proti.

Olivia a David tvoria dokonalý pár. Celý život majú pred sebou a keď sa im narodí nádherná dcérka Zoe, zdá sa že im k šťastiu už nič nechýba. David však náhle zomrie a jeho smrť vnesie do Oliviinho života zmätok. Ukáže sa, že ich manželstvo nebolo také šťastné, ako pôsobilo navonok. Nájde Olivia odvahu po prvýkrát slobodne prehovoriť o manželových tienistých stránkach? A čo na to jej svokra Ivy, ktorá je odhodlaná ochrániť synovo dobré meno za každú cenu? Spravodlivosť káže, aby bol zločin potrestaný, no veci sa komplikujú, keď je v hre dobré meno rodiny.

Z anglického originálu A Mother´s Confession (Bookouture, an imprint of StoryFire Ltd., United Kingdom 2016) preložila Lucia Lukáčová.

Detaily o knihe

Názov: Matkina spoveď

Originálny názov: A Mother's Confession

Objednávací kód PO204253

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Kelly Rimmerová - Matkina spoveď (Monika J., 18.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Od Kelly Rimmerovej bola toto moja prvotina. a priznám sa, veľmi príjemne ma prekvapila..Som veľmi rada, že sa mi repertoár obľúbených autorov rozrástol o takú talentovanú spisovateľku, akou je Kelly Rimmerová. Svedčí o tom aj tento smutný, no perfekný príbeh s neobyčajným dejom. Veľmi pozitívne hodnotím autorkin štýl písania, páči sa mi, že príbeh môžeme sledovať v dvoch líniách - z pohľadu hlavnej hrdinky Olivie a zároveň očami Davidovej matky - Oliviinej svokry. Takto čitateľ získa dva rôzne pohľady na problém, na ktorý sa Rimmerová v tejto knihe zameriava. Je neuveriteľné, s akou ľahkosťou a nadhľadom zvládla tak náročnú tému, akou je domáce násilie. Práve to je totižto jadrom celého príbehu. Je zjavné, že si túto problematiku autorka vopred podrobne preštudovala, lebo čitateľovi podáva neuveriteľne dobre prepracovaný príbeh, ktorý chytí za srdce. Prvé kapitoly sa síce rozbiehajú troška ťažšie, no potom už príbeh naberá rýchly spád a vtiahne čitateľa do deja do takej miery, že ten so zatajeným dychom čaká na samotné rozuzlenie. Ako som už načrtla, kniha vnáša čitateľa do prostredia domáceho násilia, ktoré na hlavnej hrdinke Olivii niekoľko rokov pácha jej manžel David. Olivia, mladá žena so so snami ako každý iný v jej veku, túžiaca po rodinnom šťastí, deťoch, vysnívanej práci, urobila vo svojom živote jedinú chybu - vydala sa za nesprávneho muža. Matkina spoveď je príbehom Olivie, ktorá sa zveruje svojej psychoterapeutke a odkrýva prežité hrôzny, ktorým musela dlhodobo čeliť. Najšokujúcejšia na celom príbehu je skutočnosť, že svokrovci hlavne Davidova matka Ivy o týraní Olivie svojím synom vedeli, napriek tomu proti nemu nič nepodnikli. Pre mňa príbeh získava na jedinečnosti aj preto, lebo nám v ňom autorka poskytuje akoby bonus navyše. Rozprávanie hlavnej predstaviteľky o svojom utrpení je doplnený aj o pohľad Davidovej matky Ivy, ktorá podrobne opisuje synovu výchovu. Tu môžeme vidieť jej zhubný vplyv na syna, ktorý mala na jeho výchovu od samého narodenia. Už ako malému dieťaťu mu dávala pocítiť jeho výnimočnosť, v predškolskom veku aj počas školy musel byť zo všetkých detí najlepší, ak pochybil, neváhala to dodatočne ututlať a "zažehliť". Krok za krokom mu vštepovala mu túžbu po moci, vychovávala z neho človeka s nadradeným postavením. Týmto možno vysvetliť, prečo bol David taký aký bol a čo jeho správanie a sklony k násiliu do značnej miery ovplyvnilo. Pre mňa je tento titul jednoznačne knihou, ktorá splní svoje posolstvo a v čitateľovi zanecháva hlboký dojem. Určite si ju ešte niekedy znova prečítam.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Vstúpim do Davidovej pracovne. Je to jedna z izieb, ktorým sa v posledných mesiacoch vyhýbam. Opatrne položím Zoe na koberec a pristúpim k tabuli. Ešte sú na nej Davidove čmáranice – úlohy a nápady spojené s firmou a prácou v zastupiteľstve. Spotrebujem poriadnu dávku čističa na okná, aby som poznámky zmazala. Len čo je tabuľa čistá, načiahnem sa za fixkou.
Ako nazvem svoj zoznam? Chvíľu premýšľam a potom sa pustím do písania. Plán nového života Olivie G... Zastavím sa pri G na začiatku svojho priezviska. Už roky som Olivia Gillespieová, ale som to naozaj ja? Prečo som si vzala Davidovo meno? Spomínam si, že vtedy som sa na tú tradíciu dívala priam so sentimentom. Páčila sa mi predstava, že sa delíme o rovnaké priezvisko. Aj Wyatt sústavne omieľal, že David musí zachovať rodové meno.
Ale teraz, keď už viem, ako sa to medzi nami skončilo, mi priezvisko Gillespie pripadá ako obchodná známka na môj život a musím sa ho zbaviť. Čím skôr. Chrbtom ruky zotriem, čo som napísala, a začnem odznova.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x