bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Jana Eyrová

Vydavateľ: Leda (Nakladatelství LEDA, s.r.o.)
Jazyk: český
Formát:Kniha
Počet strán:568
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.04.2024 03:00

Lepšia cena: 12,85 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 13,15 € (vrátane DPH)
Bežná cena:15,29 €
Ušetríte: 2,14 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Jana Eyrová

Už půldruhého století fascinuje Jana Eyrová čtenářky i čtenáře a znalci si dodnes lámou hlavu, proč je tohle dílo tak oblíbené. Jak už to bývá u knih, které zůstávají stále živé, musí příběh obsahovat něco víc, než jen nečekané zvraty romantických epizod a dramatické prvky gotického románu. Čas odvál upjatost viktoriánské epochy a utišil skandálnost chování a názorů nevázané hrdinky, na jejíž obranu spisovatelka napsala: „Nepleťme si konvenci s morálkou!” Královna Viktorie byla ostatně knihou přímo nadšena.

Tajemství velké a široce oblíbené literatury se nedá definovat, ale něco nám generace nadšených čtenářů přece jen prozradí. Uvědomujeme si, že čteme smyšlený příběh, přitom ale cítíme, že hlas vypravěčky je podivuhodně skutečný, emoce jsou opravdové a události výbušné. Proto zápas nezdolné a statečné hrdinky s její nelidskou opatrovnicí, krutými podmínkami v internátní škole a s tuhým sociálním řádem působí tak mocně. Prozrazuje autorčinu vlastní zkušenost, prožitek šikanované dívky po ztrátě rodičů.

A nemějme autorce za zlé, že v jejím velkém epickém příběhu láska překoná krutá protivenství, nepřízeň osudu i tíhu strašného tajemství.
„Myslíte si snad, pane Rochestere, že když jsem chudá, nenápadná a bezvýznamná, že nemám duši ani srdce?“

Detaily o knihe

Názov: Jana Eyrová

Objednávací kód NA605882

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Dokonalosť (Dominika Havrilová Kravcová, 22.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tak toto bola naozaj krásna kniha. Prvých 100 strán sa mi to trochu ťahalo. V nich bolo opísané Janine detstvo a neraz som pri tom, čo musela prežívať uronila slzu. Po tom, čo dôjde do Thornfieldu sa začína romantika a čítanie ide samo. V časti, keď po neúspešnej svadbe uteká od pána Rochestera, som bola na Janu nahnevaná a mala som chuť knihu vyhodiť von oknom. Bo našťastie som to neurobila a koniec je viacmenej šťastný, čo ulahodilo mojej duši. Kniha mi priniesla aj námety na zamyslenie. Práve vtedy keď Jana utiekla od svojej lásky, len pre mravné, náboženské a ľudské zákony. Štvalo ma to nehorázne a ja byť na jej mieste, už som v južnom Francúzku. Nuž, to hovorí aj o inej sile charakteru a samozrejme aj o inej dobe. Ako som už spomínala, kniha má očarila. Aj sa mi už s pánom Rochesterom snívalo, prežívala som to, plakala. Odporúčam knihu všetkým romantikom. Tí, čo sú práve na začiatku vzťahu sa budú vedieť dokonale do Jany vcítiť. Tí, ktorí už sú vo vzťahu dlhšie si pripomenú prvotnú zamilovanosť. A tí, ktorí ešte na svoju lásku čakajú sa budú môcť zasnívať a predstaviť si seba na jej mieste.

nádherný román (Zdenka, 19.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľmi som sa tešila, keď som si túto knihu objednala a dostala som sa k nej.. milujem tento príbeh, odvážnu Janu, ktorá musela veľmi veľa pretrpieť aby bola so svojou láskou.. kniha ihneď vtiahne čitateľa do deja..

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má bocian?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x