bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Na pár krokov

Vydavateľ: YOLi (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 18.04.2024 02:54

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 6,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Na pár krokov

ZUZANA JURIGOVÁ KAPRÁLIKOVÁ číta z knihy NA PÁR KROKOV:

Ako milovať človeka, ak sa ho nemôžete ani dotknút?
Stella Grantová trpí cystickou fibrózou a polovicu života prežila v nemocnici. Zákerná choroba jej odmalička diktuje každý krok. Ak nechce ohroziť šancu na transplantáciu pľúc, musí sa strániť každého kontaktu s možným nositeľom infekcie. Stella si potrpí na disciplínu a obmedzenia súvisiace s liečbou do bodky dodržiava. Dva metre od seba. Tak znie zlaté pravidlo každého pacienta s touto diagnózou. Bez výnimky.
Will Newman, naopak, na liečbu kašle. O týždeň má osemnásť a potom zbohom, nemocnica. Will je presne ten typ, od ktorého sa má Stella držať čo najďalej. Ak by ju nakazil baktériou, ktorá jeho už o šancu na predĺženie života pripravila, Stellu by čakal rovnaký údel.
Lenže čím viac sa zbližujú, tým je pre nich dvojmetrový odstup väčším trestom. Pľúca si chránia, no srdce trpí. Čo keby si ukradli aspoň kúsok slobody, o ktorú ich choroba pripravila, a skrátili bezpečnú vzdialenosť o jediný krok?

Z anglického originálu Five Feet Apart (Simon & Schuster BFYR, a Division of Simon & Schuster, Inc., New York 2018) preložila Martina Šturcelová.

Dostupné verzie titulu

Na pár krokov Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Na pár krokov

Originálny názov: Five Feet Apart

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Na pár krokov... (Kristína Drážovská, 25.5.2019) Odpovedať

priemerná kniha
3,75* Aj keď sami nepáči myšlienka, že táto kniha bola napísaná so zámerom uspieť skrz citové zahrávanie sa s čitateľmi... musím uznať, že sa mi páči krajšia stránka veci a to, že reálny pacienti liečiaci sa na danú chorobu, môžu nájsť obrovskú podporu a pochopenie v stránkach tejto knihy. Koniec koncov je to krásny príbeh mladej lásky, ktorá však nemôže byť taká bezhlavá a bláznivá, akou prvé lásky zvyčajne bývajú. Priznávam, že keď ma naplno zasiahla izolácia hlavných hrdinov, tak sa to dotklo mojich citov, viac než by som čakala. Taktiež záver bol milým prekvapením, ktorý som si pôvodne predstavovala inak a to, akým napokon bol ma potešilo... Postavy sú super a hlavne vás baví čítať o tom, ako si nachádzajú cestičky sami k sebe, bez ohrozenia na živote. Avšak začínam si byť vedomá toho, že s týmto žánrom sa už v blízkom čase budem musieť rozlúčiť. Že kedysi by som bola oveľa nadšenejšia, než som teraz. No, ako čas plynie, vkus čitateľa sa naozaj výrazne mení... No i tak vnímam Na pár krokov, ako príjemnú knihu, pri ktorej prežijete tie najrôznejšie pocity. A pokiaľ zvažujete jej prečítanie, tak si myslím, že nie je nad čím váhať :).

Oprava (Kristína D., 25.5.2019) Odpovedať

*sa mi

Dojímavá, nádherná love story! (Alča, 8.5.2019) Odpovedať

vrelo odporúčam
Jeden z najdojímavejších príbehov, aký som kedy čítala! Ešte dlho na neho budem myslieť. Na konci som mala slzy na krajíčku. Stella a Will sú zlatíčka, zamilovala som sa do nich od prvého momentu, ako sa stretli na nemocničnej chodbe. Táto knižka dá do povedomia mnohých čitateľov závažnosť ochorenia cystickej fibrózy.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Mohol by som jej zničiť život jediným zakašľaním, jediným dotykom. Pripraviť ju o šancu na nové pľúca. Ublížiť jej.
V kútiku duše som to vždy vedel, no odmietal som si to priznať.
Zabolí ma každá bunka v tele. Je to horšie ako operácie, infekcia, problémy s dýchaním hneď z rána. Horšie ako predstava, že sme spolu v jednej miestnosti, no nemôžem sa jej dotknúť.
Smrť.
Presne to som. To pre Stellu predstavujem.
Ibaže existuje aj čosi horšie, ako nemôcť sa k nej priblížiť... Život na svete, v ktorom by nebola. Obzvlášť, ak by som za to mohol ja.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x