bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Vyššia spravodlivosť

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Séria:Sebastian Bergman: Policajný psychológ (6.diel)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:400
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 23.04.2024 03:54

Lepšia cena: 12,52 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,81 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,90 €
Ušetríte: 2,09 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,40 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Vyššia spravodlivosť

JUDITA HANSMAN číta z knihy VYŠŠIA SPRAVODLIVOSŤ:

Policajný psychológ Sebastian Bergman sa pomaly vyrovnáva s myšlienkou, že jeho spolupráca s oddelením vrážd sa končí, a vracia sa k prednášaniu. Nie však nadlho.
Bergmanova dcéra Vanja sa zamestná v Uppsale ako kriminalistka a pustí sa do vyšetrovania série znásilnení. Prípady vyvolajú vlnu strachu, páchateľ napadá ženy odzadu, injekčnou striekačkou im vpichne uspávaciu látku a na hlavu im navlečie vrece. Keď jednu z obetí nájdu mŕtvu, ukáže sa, že polícia nemá do činenia len so sériovým násilníkom, ale aj s vrahom. K prípadu povolajú Sebastiana Bergmana a ten sa spolu s kolegami, utápajúcimi sa vo vlastných problémoch a sporoch, púšťa do vyšetrovania. Indície naznačujú, že páchateľ si obete nevyberá náhodne. Čo ich však spája? A prečo je viacerým proti srsti, aby pravda vyšla najavo?
Vyššia spravodlivosť je šiestym pokračovaním úspešnej série o policajnom psychológovi Sebastianovi Bergmanovi a jeho tíme z Riksmordu.

Dostupné verzie titulu

Vyššia spravodlivosť Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Vyššia spravodlivosť

Originálny názov: En Högre Rättvisa

Objednávací kód NA204173

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Výborná séria (Mirka, 21.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Myslela som si, že po autoroch ako Jo Nesbo, Lars Kepler či Stieg Larsson už len ťažko natrafím na niekoho, kto by sa im aspoň sčasti vyrovnal. No príjemne ma prekvapila autorská dvojica Michael Hjorth a Hans Rosenfeldt. Prvých šesť kníh zo série so Sebastianom Bergmanom som prečítala za dva týždne a v poličke ma čaká posledná. Dej je napínavý ako sa na detektívku patrí a záver mimoriadne prekvapujúci. No na rozdiel od iných autorov veľký priestor venujú aj vývoju jednotlivých postáv a ich súkromným vzťahom a problémom (nielen vzťahu Sebastiana a jeho dcéry Vanje). Aj to prispieva k stupňovaniu napätia - najmä keď sa jednému z policajtov zapáči zabíjanie a začína mu prinášať až také uspokojenie, že sa postupne mení z kladnej postavy na zápornú. Milovníkom detektívok jednoznačne odporúčam.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko dní má týždeň?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Klara nemala potuchy, ako dlho útok trval, možno niekoľko sekúnd, hoci jej sa zdalo, že to trvalo celú večnosť, kým útočník začal cúvať, otočil sa, rozbehol sa k východu a zabočil doľava na ulicu Angkvarnsgatan.
Klara sa ani nepohla. Chrapľavo dychčala. Hlavou jej prebleslo, že kričala ako nepríčetná a pravdepodobne si to odniesli jej hlasivky. Od totálneho vysilenia sa zosunula na zem. Necítila chlad ani vlhkosť, ktoré jej nemilosrdne prenikali cez nohavice. Jej hlasné chrapčanie sa zmenilo na tiché stonanie. Prázdny pohľad upierala kamsi pred seba. Zrak jej padol na malý dlhý predmet na asfalte vedľa auta.
Injekčná striekačka s akousi tekutinou.
Mala ju uspať.
Uspať, aby ju mohli znásilniť.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x