bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Láska a iné slová

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:53

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,70 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Láska a iné slová


Viac o tejto knihe aj v podcaste Knižný kompas. Vypočujte si rozhovor:


Koľko slov potrebuje mladá láska, aby pochopila, prečo sa to pred rokmi pokazilo?

Pediatrička Macy Sorensenová vedie pokojný život bez citových turbulencií. Väčšinu času trávi v náročnej práci, plánuje svadbu so starším, dobre zabezpečeným mužom a naďalej pchá hlavu do piesku, aby si chránila ubolené srdce. Keď narazí na Elliota Petropoulosa, lásku svojho života, bublina, ktorú si okolo seba vytvorila, praskne.
Kde bolo, tam bolo, bol raz jeden Elliot a okolo neho sa točil celý jej svet. Z vychudnutého kamaráta posadnutého knihami vyrástol muž, ktorý jej po strate matky znovu otvoril srdce. Trávili spolu víkendy aj lenivé letá na chalupe neďaleko San Francisca. Ponárali sa do knižných svetov, obľúbených slov a delili sa o trápenia aj radosti. To všetko až do osudného večera, keď jej vyznal lásku a vzápätí zlomil srdce. Po rokoch odmlky sa nečakane stretávajú. Hoci ich spomienky zahmlieva bolesť z udalostí, ktoré sa udiali v zlomový deň, Elliot napokon zistí skutočný dôvod Macinho desaťročného mlčania. Obnoviť jej vieru v nehynúcu lásku však nebude jednoduché.

Z anglického originálu Love and Other Words (Gallery Books, An Imprint of Simon & Schuster, New York 2018) preložila Katarína Kvoriaková.


ZUZANA JURIGOVÁ KAPRÁLIKOVÁ číta z knihy LÁSKA A INÉ SLOVÁ:

Detaily o knihe

Názov: Láska a iné slová

Originálny názov: Love and Other Words

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Krásny príbeh (Patrícia Lešková, 26.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pozerala som na túto knihu, keď vyšla a zaujala ma. Po smrti mamky ostáva desaťročná Macy s otcom, tak trochu stratená. Jej mama sa však snažila im svoju neprítomnosť uľahčiť a zanechala akýsi súbor rád a pravidiel k výchove svojej dcéry. To vedie jej ocka ku kúpe víkendového domu. V tom dome sa už 14 ročná Macy stretáva so susedom Elliotom ktorý rovnako ako ona, miluje čítanie kníh… V tomto chlapcovi nachádza Macy všetko. Stane sa pre ňu všetkým – najlepším kamarátom, bútľavou vŕbou, prvým frajerom, prvou láskou, celým svetom. Až kým sa medzi nimi niečo nestane a obaja sa jeden druhému stratia na dlhých 10 rokov. Príbeh má dve dejové línie. Minulú, ktorá postupne predstavuje vývoj vzťahu medzi Macy a Elliotom a súčasnú, ktorá predstavuje život 28 ročnej Macy, ktorá pracuje ako pediatrička, je zasnúbená a po dekáde náhodne natrafí na Elliota. Obe dejové línie sa mi čítali výborne. Macy aj Elliot mi boli ako postavy úžasne sympatické. Veľmi citlivo a pekne vykreslené. Elliot je mužom, akého by si zaslúžila mať v živote každá jedna žena. :-) Pekne predstavené boli aj vedľajšie postavy a oceňujem aj krátke exkurzy do sveta literatúry a zároveň veľmi príjemné dialógy medzi Macy a Elliotom, ktorých častou otázkou bolo: „Aké je tvoje obľúbené slovo?“ Vzťah, ktorý medzi nimi autorky vytvorili si nie je možné nezamilovať. To ešte viac podnecuje zvedavosť čitateľa k udalosti, ktorá ich mohla rozdeliť. Autorky si však toto odhalenie nechali až na posledné strany. To ma nútilo čítať rýchlo ďalej a ďalej, bola som veľmi zvedavá, ako to vymysleli a v duchu som sa obávala, aby to nebolo niečo naozaj hlúpe. Musím však zhodnotiť, že táto tajomná zápletka ma nesklamala a naozaj obsiahla silu, ktorá ma moc zo dňa na deň odstrániť z vášho života človeka, ktorý je - ako Macy hovorila: „Tým najlepším všetkým.“ Ja som na túto knihu čítala viaceré recenzie, ktoré sa veľmi líšia. Tým negatívnym nerozumiem, pretože ja som si Lásku a iné slova veľmi užila. Príbeh Macy a Elliota ma veľmi bavil, páčil sa mi, prišiel mi veľmi uveriteľný, dobre napísaný a čtivý. Som rada, že som si knihu mohla prečítať a radí sa medzi moje obľúbené.

Krásna oddychovka (Mária Orčová, 4.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Ku knihe som sa dostala náhodou.. poznáte to, bux má rôzne výpredajové akcie a vy neváhate a aj napriek ďalším 10 neprečítaným knihám v polici, si objednáte ďalšiu knihomoľskú várku romantiky. Veľmi rada čítam romantické knihy, je to pre mňa forma relaxovania a únik do dokonalého sveta. Tak teda knihu som otvorila raz, veľmi na nezaujala (nenaladila som sa žiadnym introm a nemala som teda žiadny obraz o čom vlastne idem čítať - nerobte to). Tak som sa ku knihe vrátila na druhý pokus a doslova som ju zhltla za jeden deň. Nevedela som prestať čítať... príbeh bol veľmi napínavo spracovaný a prelínala sa minulosť s prítomnosťou. Všetko celý čas viedlo k jednému bodu, v ktorom sa všetko malo vysvetliť, prečo sa hlavní hrdinovia odcudzili a aj po rokoch mali trošku problém vychádzať spolu aj napriek všetkej chémií a fyzickej príťažlivoti či zážitkom, ktoré spolu prežili. Často som sa nad istými pasážami len pousmiala prečo takto svet nefunguje normálne :D No na oddych a útek od bežných starostí bola táto kniha ako stvorená.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„Si láskou môjho života. Predpokladám, že jedného dňa ma to prejde, ale keď som ťa včera uvidel...“ Krúti hlavou. „Nemohol som sa vrátiť domov k inej a tváriť sa, že ju nadovšetko ľúbim.“
Prebehne mnou vlna nevoľnosti. Ak sa mám priznať, netuším, ako si vysvetliť ten ťaživý pocit v hrudi. Znamená to, že sa dokážem vcítiť do jeho pocitov, len som oveľa väčší zbabelec? Alebo presný opak? Že už som sa pohla ďalej, našla som niekoho iného a nechcem, aby Elliot prenikol do môjho jednoduchého a bezstarostného života?
„Macy,“ osloví ma teraz naliehavejšie a chystá sa pokračovať. Potiahnuť ďalšiu spúšť, nastoliť ďalšiu zmenu hry. Vrhnem sa za svojou peňaženkou – ženiem sa za bzučiakom, lenže tentoraz ma Elliot zastaví, nežne mi stisne rameno, líca mu sčervenejú od hnevu. „Toto už nerob. Nemôžeš stále utekať pred týmto rozhovorom. Uplynulo takmer jedenásť rokov.“ Nakláňa sa, zatína sánku. „Viem, že som to pokašľal, ale až tak veľmi? Tak veľmi, že si musela zmiznúť?“

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x