bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Posledný džentlmen

Vydavateľ: Michaela Zamari (ZaMi)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:49

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,59 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Posledný džentlmen

Aké je to vydať svoju prvú knihu na knižnom trhu, kde vás nikto nepozná, a zamotať sa pri tom s kolegom v práci, kde vás poznajú všetci?
Jennifer vie o tom svoje. Pred oslavou jej dvadsiatych šiestych narodenín v nej naplno prepukne vášeň pre písanie a snaží sa dostať svoj debut na pulty kníhkupectiev za každú cenu. Nemá však ani poňatia, čo ju to bude stáť.
Počas tejto životnej etapy sa jej cesta pretne so starším kolegom, s ktorým na prvý pohľad nemá nič spoločné. Sú ako oheň a voda. Majú protichodné názory, odlišné záujmy a iné priority. Napriek tomu nedokážu prejsť okolo seba bez povšimnutia.
Začnú sa nezáväzne stretávať. Veď, čo sa môže stať?
Jareda to však jednostaj ťahá domov, preč z hlavného mesta, kde sa Jennifer cíti ako ryba vo vode. Má vôbec ich vzťah šancu stať sa niečím viac? Alebo sa už dávno stal?

Kritiky, recenzie
„V knižnej i mediálnej oblasti sa pohybujem už dlhšie, videla som typy autorov i rukopisy najrôznejšej úrovne. Hoci si to na Slovensku myslia viacerí, písať knihy nemôže hocikto, resp. dobré knihy. Už rukopis prvého románu Mišky Zamari ma oslovil na prvý kuk. Vôbec nepôsobil ako prvotina! Táto jej tretia kniha je očarujúca a podčiarkuje, aký má Miška vyzretý a čistý štýl, aj že presne vie, čo chce. Text má v sebe silný, hutný príbeh, vyvoláva milión emócií, autorka píše pútavo, inteligentne, aktuálne, krásne stupňuje napätie, dialógy sú rafinované, vtipné a každá postava v jej knihách má veľmi jasné kontúry. Toto dievča sa narodilo pre písanie. Bonusom je Miškina otvorenosť, ktorá miestami až vyráža dych, vysoká profesionalita a pokora – javy v súčasnosti nesmierne vzácne.“
Jana Benková (novinárka a autorka kníh)

„Hlavná hrdinka Jennifer si ma okamžite získala tým, že mi dovolila nahliadnuť do najintímnejších zákutí svojho života. Autorka dokonale vystihla triezve myšlienkové pochody a problémy, ktorými sa zaoberá azda každá žena. Okrem iného sa rozhodla podstúpiť odvážny krok, v ktorom odkrýva pozadie vydavateľského sveta na Slovensku. Najviac vo mne rezonuje neskrývaný odkaz priebojnosti hlavnej hrdinky, ktorá sa aj napriek mnohým úderom pod pás nevzdáva a bojuje o svoj sen vydať svoj debut. Knihe nechýbala ani erotická iskra, ktorá moderný dej obohatila. Príbeh vo mne zanechal myšlienku, že náhody neexistujú a že niektorí ľudia prichádzajú do nášho života ako požehnanie, iní ako lekcia.“
Monika Wurm (autorka kníh)

Detaily o knihe

Názov: Posledný džentlmen

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Teším sa na ďalšiu tvorbu (Slávka Beňáková, 14.10.2020) Odpovedať

priemerná kniha
Tak toto je kniha od Michaely Zamari, ktorá je inšpirovaná skutočnými udalosťami. Ja som na ňu bola hlavne zvedavá po prečítaní knihy Zákulisie samovydávania, nakoľko sa tam často spomína. Musím sa priznať, že mňa až tak neohúrila ako ostatné knihy tejto autorky. Hlavne mi tam chýbalo to také čo ma ženie vpred a núti ma knihu nepustiť z ruky. Romanticka línia bola dosť nudná (asi preto, že je to podľa skutočnosti). Naopak opis procesu vydávania knihy bol zaujímavý a pasaže o cestovaní by som vítala viac rozvynutejšie. Aj napriek tomu som rada, že som si knihu prečítala a teším sa už na ďalšiu tvorbu od Mišky.

Posledný džentlmen (Simona, 4.4.2020) Odpovedať

príjemné čítanie
Na túto knihu som bola nesmierne zvedavá. Nie len kvôli obsahu, ale najmä kvôli recenziám. Keďže som čítala naozaj rôzne hodnotenia, sama som bola zvedavá, čo sa v nej ukrýva. Už po prečítaní prvých pár desiatok strán som videla, že táto kniha je úplne iná od všetkých ostatných autorkiných kníh. Potešila som sa najmä paperbacku a aj nálepke „príbeh inšpirovaný skutočnými udalosťami.“ Čo sa však veľmi odlišovalo od ostatných kníh, bol iný štýl písania a celkový dojem z knihy. Veľmi ma prekvapili opisy, na ktoré som u autorky nebola zvyknutá. Nebol to taký typický jej štýl. A vtedy som pochopila, že sa na túto knihu nemôžem pozerať tak, ako na ostatné knihy z Miškinej tvorby. Táto kniha je naozaj špecifická. Ide o príbeh Jennifer, ktorá si chce splniť svoj sen a vydať si svoju prvú knihu. Pritom pracuje na plný úväzok a do cesty sa jej ešte pripletie 40-ročný muž – Jared. Musím sa priznať, že zo začiatku sa mi kniha veľmi nepáčila. Suchá romantika, siahodlhé opisy a až príliš veľa metafor a filozofovania. Ďalej to, ako sa s Jaredom doberali, tie jeho poznámky typu „keď budeš v mojom veku“, boli už niekedy veľa aj na mňa a mala som chuť ho vyfackať. Napriek tomu som si najviac užívala chvíle, keď Jennifer riešila vydanie knihy. Vtedy to bolo veľmi dobré. Ako to zvládala, všetky tie odmietnutia, pofidérne zmluvy a všetko okolo toho. Ja by som to už určite dávno vzdala. Aby som to zhrnula, nemyslím si, že kniha bola zlá. Skôr som ju brala ako spoveď autorky pri vydávaní jej prvej knihy. Čo všetko si musela zažiť, aby sa dostala tam, kde je teraz. A ak by nám k tomu chcela podať šteklivý erotický príbeh, určite by to urobila. Napriek všetkému ma táto kniha vôbec neodradila od Miškinej tvorby a budem sa tešiť na jej ďalšie skvelé príbehy a dobrodružstvá.

Silný príbeh (Mona, 1.8.2019) Odpovedať

vrelo odporúčam
Posledný džentlmen je moja prvá prečítaná knižka od Michaely Zamari. Hneď na úvod musím podotknúť, že autorka píše úprimne, emotívne, realisticky a má výborné vyjadrovanie, vďaka čomu sa kniha čítala nesmierne ľahko a rýchlo. V knihe sledujeme príbeh hlavnej hrdinky Jennifer, ktorá sa snaží preraziť v knižnom svete so svojou prvotinou a popritom sa zapletie s o niečo starším kolegom z práce, Jaredom. Obe dejové línie sa mi veľmi páčili. Milostná linka bola až surovo úprimná, okrem iného aj vďaka výborne vykresleným charakterom hlavných postáv. Jared - muž, podľa ktorého je kniha pomenovaná, je komplikovaný, zvláštny, má problémy s dôverou a svojim spôsobom je naozaj neznesiteľný, no o to viac reálny. Jennifer je inteligentná, optimistická a za každú cenu odhodlaná splniť si svoje sny, čo sa odráža nie len v jej snahe uplatniť sa na knižnom trhu (tejto problematike sa autorka venuje v druhej línii príbehu), ale aj v jej cestovateľskej vášni. Príbeh je inšpirovaný skutočnými udalosťami a postráda akékoľvek klišé. Autorka čitateľa nešetrí, obe dejové línie sú miestami až šokujúce, vďaka čomu som počas čítania nadobudla pocit, že sedím s Miškou niekde na káve a koláčiku a počas konzumovania som si vypočula jej životný príbeh. Ak máte radi knihy, ktoré opisujú realitu (či už vzťahovú, alebo v tomto prípade aj problematiku vydania knihy na Slovensku ) bez príkras, Posledný džentlmen je niečo pre vás :).

Perfektné (Barbora, 13.6.2019) Odpovedať

vrelo odporúčam
Z knihy Posledný džentlmen bolo cítiť, že život je jeden podivuhodný scenárista a pri plnení si svojich snov sa s nami vie nepekne zahrať. Fascinovala ma húževnatosť hlavnej hrdinky, ktorá sa vybrala kľukatou a tŕnistou cestou k vydaniu svojej prvej knihy a praktiky poniektorých vydavateľstiev ma občas naozaj zamrzeli. Nie je jednoduché preraziť v knižnom svete, no to, čím si Jennifer musela pri plnení sna prejsť, ma miestami naozaj vytáčalo. Hlavne keď z nejednej skúsenosti viem, že takto to naozaj chodí. Veľmi sa mi páčila zápletka s kolegom, s ktorým to už od začiatku vyzeralo komplikovane a nie príliš ružové do budúcna, no ich aférka dodala príbehu pridanú hodnotu, a to je- nie každý vzťah (hoci sa dvaja majú radi) skončí šťastne svadbou, deťmi, hypotékou na dva životy :-D Tu nám práveže dala autorka triezvy pohľad na to, že "iba mať rád nestačí", i keď sama by som sa rada dozvedela, prečo mal Jared také názory a povahu, akú mal. Podľa mňa mu musel niekto nepekne ublížiť, no toto autorka nechala na našej fantázií a hlavného hrdinu nevykresľovala ako dokonalý prototyp niečoho, čo vlastne ani neexistuje, nie v realite. Z knihy bolo celý čas cítiť, že inšpirácia skutočným životom bola hlavným mottom a nič nebolo prikrášľované alebo neuveriteľné. Ja som teda Michaele Zamari uverila všetko! Príbeh vo mne nechal mnoho emócií a otázok, pri ktorých naplno zaúradovala moja fantázia, a to oceňujem. Ďakujem za zážitok a idem sa vrhnúť na knihu Rozhodnutie a už teraz mám vysoké očakávania :)

Odporúčam! (Lenka, 3.2.2019) Odpovedať

vrelo odporúčam
Úžasná. Autorke gratulujem k takto podarenému dielu. Toto nie je kniha, ktorá sa dá zhltnúť za jedno poobedie, a ak to tu niekto tvrdí, tak dotyčný zrejme nevnímal čo číta. Kniha je perfektne spracovaná, čitateľa si pritiahne svojim dvojitým príbehom a taktiež pútavým písaním. Odporúčam každému kto má rád hlbšie príbehy a nie len plytké braky, ktoré su všetky na jedno kopyto. Nejedná sa o žiadne imaginárne skvosty plne dokonalej romantiky či sexu. Ide o príbeh ktorý má reálne korene a základy postavené na obycajnosti ľudí a zvrátenosti tohto sveta. Kniha ako celok ma nesmierne oslovila, takže vrelo odporúčam a autorke gratulujem k ďalšiemu úspechu. Teším sa na jej každý ďalší príbeh

Veronika z @kdebolotambolakniha: (Veronika, 7.1.2019) Odpovedať

“Romány pre ženy” som zvykla čítať na strednej. Tie malinké knižočky, v ktorých do seba neznáma dvojica narazila niekde na ulici Bratislavy a po 5 minútach už vedeli, že bez seba nemôžu žiť a dali by za toho druhého život, vtedy medzi mojimi rovesníčkami dosť fičali (áno, viem). Odvtedy však už ubehlo skoro desaťročie a ako som sa zmenila a dospela ja, tak sa zmenili aj môj vkus a nároky na knihy. A teda, ak mám byť úplne úprimná, tento žáner som úplne odstavila, nie na druhú koľaj, ale rovno na poslednú. Keď som si však prečítala anotáciu k Poslednému džentlmenovi, zaujala ma dejová linka mladej spisovateľky, ktorá chce vydať svoju prvú knihu a rozhodla som sa, že tomuto príbehu dám šancu. A vôbec to neľutujem. Spočiatku som si síce hovorila “tak toto ma teda asi baviť nebude”, ale nevzdala som to a po pár stranách som bola rada, že som knižku neodložila. Autorka v nej totižto popri ľúbostnej línii veľmi zaujímavo opisuje, ako to na Slovensku chodí, ak sa niekto verejne neznámy usiluje vydať svoju knihu. Je zvláštne a zároveň smutné vidieť, čím všetkým si hlavná hrdinka musela prejsť a myslieť pri tom na to, že takto to, bohužiaľ, na Slovensku funguje, keďže príbeh je inšpirovaný skutočnosťou... A hoci sa zo mňa teraz asi nestane milovník tohto žánru a nezačnem si vo veľkom doháňať resty, čítanie som si užila a odporúčam knihu aj tým, ktorí tomuto žánru neholdujú (áno, je to v prvom rade román, v ktorom sa riešia vzťahy, ale nečakajte žiadnu “červenú knižnicu”). Je fajn dozvedieť sa, čo všetko sa skrýva za jednou knihou a koľko úsilia a mravenčej práce musia spisovatelia vynaložiť pre to, aby sme v rukách mohli držať výsledné dielo. Ďakujem autorke, že mi ukázala, že tento žáner nemusí byť len plytký a prvoplánový, ale môže mať aj zaujímavý dej, byť vkusne napísaný a môže mi dokonca aj niečo predať.

posldený džentlmen (Eva Pekarová, 5.12.2018) Odpovedať

vrelo odporúčam
Posledný džentlmen podľa môjho názoru nie je kniha pre každého, nie je to oddychová jednohupka, ale kniha ktorú si treba vychutnať a práve vtedy dokážete prežiť celý príbeh spolu s hrdinkou. Pre mňa to bol krásny príbeh písaný od srdca, ktorý vám dá nahliadnuť do sveta vydavateľ verzus spisovateľ.

Ahoj kniha - Ahoj hodnotenie (Lukáš, 4.12.2018) Odpovedať

vrelo odporúčam
Hrdinke príbehu autorka poodkrýva perinu, no je viac toho, čo si zaslúži pozornosť. :-) Dôkladne sonduje citovú rovinu romantickej ale realisticky pôsobiacej avantúry. Očakávať môžete pohodové, úprimné čítanie a príbeh podaný autorkiným prirodzeným a plynulým štýlom, ktorému nechýbajú vtip, nadhľad ani intelekt. Úžasné bolo, že sa autorka s verejnosťou podelila o svoje skúsenosti so slovenskými vydavateľstvami. Bol to veru slušný pingpongový kolotoč... Kniha vyniká spomedzi ostatných tohto žánru svojou otvorenosťou a úprimnosťou.

Prosím si viac takýchto kníh (Ria, 1.11.2018) Odpovedať

vrelo odporúčam
V poradí tretia knižka Mišky Zamari predstavuje osobnú spoveď na dvoch úrovniach - vo sfére spisovateľskej, kde opisuje priebeh vydania svojej prvej knihy, a vo sfére pracovno-súkromnej, kde nám dovolí nahliadnuť do jej života a kde odhaľuje inšpiráciu k napísaniu tohto príbehu. Tieto dve sféry sa dokonale prelínajú, takže ak si raz ku knihe sadnete, je vysoko pravdepodobné, že sa uvedomíte pri čítaní posledných strán. Miškin štýl písania som si zamilovala už pri prvej knihe a nie je tomu inak ani teraz. Postupné stupňovanie deja, priamosť, reálnosť... až občas máte chuť niektorú z postáv nakopať do zadku :D Veľmi sa mi páči aj nápad s textovými správami, ktoré Miška v tejto knihe použila. Je to príjemná novinka, ktorá pomáha bližšie spoznať charakter hlavných postáv. Musím pochváliť prepojenie na prvú knihu, bolo zaujímavé o nej čítať s odstupom a dávať si "dve a dve dokopy". Veľmi sa mi páčili charakterové vlastnosti Jennifer - trpezlivosť a priebojnosť a hlavne Miškina úprimnosť. Záver bol reálny, aj keď som si priala, aby to skončilo trocha inak. Ale život predsa nie je továreň na splnené sny... Jediné, čo dokážem na záver dodať je, že si prosím viacej takýchto kníh, takže Miške držím palce ku ďalším skvelým príbehom.

Jaji bloguje hodnotí (Jana Paveleková, 31.10.2018) Odpovedať

vrelo odporúčam
Posledného džentlmena by som vedela rozdeliť na dve časti. Milostný život Jennifer a jej snahu vydať knihu. Obe tieto časti sa navzájom dopĺňali, ale boli by zaujímavé aj ako osobitné príbehy. Autorka sa dotkla problematiky vydania knihy a s čím všetkým sa debutujúci autor môže stretnúť. Ako už niektoré reakcie prezrádzajú, príbeh bol inšpirovaný skutočnými udalosťami. Preto v mnohých prípadoch som nebola prekvapená, ale miestami som doslova zostala šokovaná. Páčilo sa mi, ako Zamari venovala Jenny trpezlivosť, odhodlanosť a cieľavedomosť. Tieto vlastnosti veľmi ovplyvnili to, kam sa kniha uberala a aký koniec na čitateľa čakal. Myslím si, že táto kniha by bola zaujímavá pre každého, kto chce alebo v ďalekej budúcnosti plánuje vydať knihu na našom trhu. Mohla by byť pre neho istým návodom ako na to a prípravou pred komplikáciami, ktoré ho čakajú.

Prečítané na jeden nádych (jana, 27.9.2018) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha posledný džentlmen od Zamari prekonala moje očakávania. Zaujala ma zaujímavým príbehom, realistickými tendenciami, sviežim a vtipným jazykom. Autorka sa v nej nenechala strhnúť sladkými koncami, ako to u väčšiny podobných románov býva, ale nebála sa poukázať na to, že človek nie vždy dostane čo chce. Bez príkras pomenovala nielen medziľudské a milostné vzťahy, ale taktiež snahu o presadenie na spisovateľskom poli. Za mňa určite veľký palec hore, pretože sa si pri čítaní poriadne oddýchnete, zasmejete a možno aj poplačete.
Všetky komentáre (11)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x