bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Fantastické zvery: Grindelwaldove zločiny – pôvodný scenár

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Séria:Fantastické zvery
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:304
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:51

Lepšia cena: 10,84 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 11,09 € (vrátane DPH)
Bežná cena:12,90 €
Ušetríte: 1,81 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Fantastické zvery: Grindelwaldove zločiny – pôvodný scenár

Cesta čarodejníckym svetom pokračuje…

Na konci predchádzajúcej časti Fantastické zvery a ich výskyt s pomocou Mloka Scamandera v New Yorku zajali mocného temného čarodejníka Gellerta Grindelwalda. Ten splní hrozbu, unikne z väzenia a začne zhromažďovať svojich stúpencov. Väčšina z nich však netuší, aký má skutočný plán – zburcovať čistokrvných čarodejníkov a získať nadvládu nad nečarodejníckymi tvormi. V snahe zmariť Grindelwaldove plány Albus Dumbledore zverbuje svojho bývalého rokfortského študenta Mloka, ktorý Dumbledorovi sľúbi pomoc, pričom netuší, aké nebezpečenstvá mu hrozia. V čoraz väčšmi rozdelenom čarodejníckom svete sa aj najvernejší priatelia a členovia rodín ocitnú v opačných táboroch. Láska a vernosť sú podrobené ťažkým skúškam.

Fantastické zvery: Grindelwaldove zločiny sú druhým scenárom z päťdielnej série filmov od J.K. Rowlingovej, autorky medzinárodných bestsellerov o Harrym Potterovi. Hlavnú úlohu magizoológa Mloka Scamandera stvárnil držiteľ Oscara Eddie Redmayne. Dej sa odohráva v roku 1927, niekoľko mesiacov potom, čo Mlok Scamander pomohol odhaliť a zajať neslávne známeho temného čarodejníka Gellerta Grindelwalda. Tajomný príbeh plný mágie sa presunie z New Yorku do Londýna, Paríža, dokonca aj do Rokfortu a odkrýva novú kapitolu z čarodejníckeho sveta.

Z anglického originálu Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald – The Original Screenplay (Arthur A. Levine Books, New York 2018) preložila Oľga Kralovičová.

Detaily o knihe

Názov: Fantastické zvery: Grindelwaldove zločiny – pôvodný scenár

Originálny názov: Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald - The Original Screenplay

Objednávací kód NA204157

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Ozdoba poličiek alebo niečo viac? (Neliss, 11.2.2019) Odpovedať

Film ste už asi videli a viete, že nie je taký dobrý, ako mohol/mal byť. (Ide skôr o akési pripravovanie pôdy pre ďalšie pokračovania a Rowlingovej sa nepodarilo zachovať konzistentnosť.) Má však zmysel čítať scenár? Podľa mňa áno. Okrem samotného textu v knihe nájdete užitočný slovník filmových pojmov, zoznam tvorcov & hercov, krátky predslov a info o Rowlingovej. Samozrejme, všetko krásne graficky spracované. Osobne považujem za zaujímavé zisťovať, ako taký scenár vôbec vyzerá, z čoho presne sa pri vytváraní filmu vychádzalo a čo dotvárajú herci, efekty atď. Pri čítaní som si úspešne ujasnila niektoré veci a dodatočne ocenila detaily a prepojenia, ktoré mi v kine unikli. Taktiež som mala príležitosť sa k príbehu v pokoji ešte raz vrátiť vlastným tempom a zamyslieť sa nad ním bez toho, aby som si musela znova pozrieť film. Takže ak máte v deji nejaké nejasnosti, ste zvedaví na všetko spojené s natáčaním, prípadne ste jednoducho verný fanúšik Harryho Pottera... Určite knihe venujte pozornosť.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má pes?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x