bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Pasažier 23

Vydavateľ: Tatran (Vydavateľstvo TATRAN, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:320
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:58

Lepšia cena: 12,52 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,81 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,90 €
Ušetríte: 2,09 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,90 €
Formát: E-KNIHA
cena od:
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Pasažier 23

Autor využil túto skutočnosť ako východisko pre svoj psychotriler a podarilo sa mu vybudovať zlovestný a strhujúci kriminálny príbeh. Luxusný výletný kolos, ktorý sa plaví po šírom oceáne, je vlastne hotové malé mesto so svojím mikrokozmom, no bez polície. Ak sa tam stratia pasažieri a na lodi ich nenájdu, vyšetrovatelia predpokladajú, že spáchali samovraždu a skočili do mora. No keď sa zrazu stratený pasažier po dvoch mesiacoch objaví na lodi, to je už iný prípad.

Policajný psychológ Martin Schwarz prišiel pred piatimi rokmi za mysterióznych okolností o ženu a syna. Stalo sa to počas ich dovolenky na luxusnej zaoceánskej lodi. Martin je odvtedy psychicky na dne a vrhá sa ako utajený vyšetrovateľ do najnebezpečnejších policajných akcií, kde mu neraz ide o holý život. Keď sa dozvie, že na lodi sa objavilo dievčatko s medvedíkom jeho syna v náručí, ktoré zmizlo pred niekoľkými mesiacmi, neváha a vyberie sa na loď.

Príbeh Pasažiera 23 sa opiera o jedinečný nápad. Sebastian Fitzek našiel miesto, z ktorého niet úniku, ale kam sa ani nikto tak ľahko nedostane. Páchateľ teda musí byť na lodi a vyšetrovateľovi zostáva len málo času, aby ho našiel. Autor hneď od začiatku rozohráva viacero zápletiek, ktoré mu umožňujú udržať v celej knihe vysokú hladinu napätia. Nebol by to však Fitzek, keby nakoniec nebolo všetko inak.

Detaily o knihe

Názov: Pasažier 23

Objednávací kód NA600559

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Opäť nesklamal (Petra, 29.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dej sa odohráva na lodi Sultán, aj keď začiatok knihy tomu nenapovedal. Autor aj túto knihu napísal svojim nenapodobitelnym štýlom, ktorý mne maximálne vyhovuje. Neustále som premýšľala, ako to celé je a samozrejme, záver bol úplne iný, ako som čakala. Sklamal ma troška záver,lebo som nepochopila, čo sa stalo s páchateľom/páchateľkou a Timmym.

fitzek (Andrea Vojtech, 29.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Keď premýšľam nad týmto príbehom, aj pár dní po jeho dočítaní sa mi z neho mierne točí hlava. A nebude to len morskou chorobou, keďže dej sa odohráva na zaoceánskej výletnej lodi. S Fitzekom sa zatiaľ stále len zoznamujem, no mám pocit, že autor bude majstrom na spletité zápletky a nečakané závery. Milujem komplikované deje. Čím viac neistoty autor dokáže vo mne vzbudiť, čím dlhšie nie som schopná odhaliť zločinca, tým viac si ma kniha dokáže získať. Len neviem, či aj toto bol celkom ten prípad. Všetko bolo fakt skvelé, neskutočne prepracované, no ten záver v závere bol už aj na mňa asi moc. Kľudne by som sa uspokojila aj s jednoduchším záverom a rozuzlením. Mala som totiž z neho taký zvláštny pocit, akoby to chcel autor zbytočne komplikovať a zbytočne prekvapiť čitateľa tam, kde to už fakt nečaká. Fajn, účel to splnilo, ale nie celkom ma to nadchlo. Ale aby som len nefrflala, treba vyzdvihnúť, že ako thriller je to fakt skvelé aj napriek spomínanej prekombinovanosti. Páči sa mi košatosť príbehu, kedy neviete, čo s čím súvisí a koľko samostatných dejových línií príbeh obsahuje a ktoré sa prepletajú a ktoré nemajú nič spoločné, hoci na prvý pohľad to tak vyzerá. Fitzek je majstrom zavádzania. Tu niečo naznačí, tam dačo zahmlí, sem pošle postavu na prvý pohľad úplne nezmyselne, aby ste nakoniec zistili, že už ani neviete, kto je dobrý a kto zlý. Čo sa postáv týka, s tými sa autor fakt parádne pohral. Neverte nikomu a ničomu, čo vám autor ukáže, pretože pravda môže byť desivo prekvapujúca a nečakaná. A v mnohých prípadoch to tak aj naozaj bude, až vám z ich konania príde miestami zle. Za seba vám Pasažiera 23 určite odporúčam aj napriek môjmu miernemu frflaniu ohľadom prekombinovanej zápletky v závere knihy. Musím však povedať, že samotný záver osobného príbehu hlavnej postavy ma zastihol nepripravenú, no o to viac sa mi páčil a mierne stíšil moje hundranie, pretože mi to proste dobre padlo. Občas treba veriť a nestrácať nádej.

Výborný triler (Laura Löbbová, 12.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ďalšia od Fitzeka za mnou, a táto sa rozhodne zaradila medzi moje obľúbené. Originálny námet, výborné prostredie a zaujímavé postavy. Na konci som od napätia ani nedýchala, autor proste vie ako si udržať čitateľovu pozornosť a kvalitne mu popliesť hlavu. Jednoducho, ak máte radi psychotrilery a ešte ste nič od autora nečítali, tak určite odporúčam začať.

ahoj (Jana Kufelová, 5.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Prečo by som sa s Fitzekom nevybrala na výletnú plavbu, keď sme si už spolu aj zalietali. Fitzek svoje vymyslené príbehy dopĺňa o pravdivé informácie. V tomto prípade ide o výletné lode a fakty spojené s nimi. Je super, že fikciu mieša s realitou. O to je to zaujímavejšie čítanie. Okrem iného ma autor v tomto príbehu zaujal niečím, čím upozornil na svoje predchádzajúce dielo Zlodej duší. Ten, kto čítal obe knihy, tak už isto tuší...

Temný psychotriler (Alča, 7.12.2018) Odpovedať

vrelo odporúčam
Zbožňujem Fitzekove trilery! Pasažier 23 je nesmierne temným čítaním. Knižku som nevedela pustiť z ruky a prečítala som ju do poslednej strany. Bavia ma aj autorove doslovy a záverečná kapitola celý príbeh zaobalila do prekvapujúceho a rafinovaného závoja. Neustále som premýšľala nad konaním jednotlivých postáv, záležalo mi na tom, ako to s nimi celé dopadne a od toho sa spozná kvalitný príbeh. Už prvé kapitoly ma šokovali a na opis nechutného parazita len tak rýchlo nezabudnem...

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x