bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Černicové dievčatá

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:256
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 16.04.2024 02:55

Lepšia cena: 9,16 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 9,37 € (vrátane DPH)
Bežná cena:10,90 €
Ušetríte: 1,53 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 7,60 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Černicové dievčatá

Ema má mamu a aj ona je mama. Zrazu je však sama – jej manžel Tobias nečakane zomrel. Zanechal jej zásuvku plnú starých obrázkov, zápiskov a tajomstiev rodiny a krajiny, s ktorou ju nikdy nezoznámil. Ema sa spolu s deťmi vydá na cestu za minulosťou svojho muža, za koreňmi rodu jej synov, za tajomstvami žien ukrývajúcich spálené duše v hustom černičí. Spolu s liečivými bylinkami v starej záhrade, takmer navlas rovnakej ako bola tá, v ktorej vyrastala, zbiera pradienka jednotlivých osudov a postupne ich spletá do veľkého príbehu o zranených, no múdrych ženách a o každodenných zázrakoch odohrávajúcich sa medzi bylinkovými záhonmi.

Dostupné verzie titulu

Černicové dievčatá Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Černicové dievčatá

Objednávací kód NA204089

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Černicové dievčatá (Marta Kučerová, 28.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tak táto knižka ma oslovila hneď po prečítaní obsahu. Bola som zvedavá, ako sa skončí Emin príbeh, ako dopadne jej pátranie po manželovom pôvode. Nepoznám nikoho s osudom hlavných hrdiniek, zažiť to musí byť neskutočne ubíjajúce. Silné, dojímavé čítanie.... stojí naozaj za to.

A príroda, rovnako ako láska, si nájde cestu... (Zuzana Danková, 25.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Niektoré knihy sa nám do rúk dostávajú náhodou. Niektoré sa nám dostanú do rúk, ale veľmi dlho si k ním nehľadáme cestu. A Černicové dievčatá bola pre mňa práve taká kniha. Je neuveriteľné, keď tak útla kniha dokáže ukryť príbehy miliónov ľudí zosobnených v príbehu piatich. Keď dokáže predostrieť nekonečné utrpenie ženy, ktorá čelí tomu najhoršiemu, čomu žena čeliť môže. Vysporiadava sa s vlastným zneuctením, stratou dieťaťa, zomiera tisíc ráz, aby potom znovu vstala a opäť čelila tomu, čo stretla. A predsa, predsa z vône černíc, boľavého tŕnia, ktorým sa obklopujú a ľadu, ktorý im zastiera pohľad, na vás dýchne nekonečná nádej... presvedčenie, že všetko, i to najhoršie v živote, môže pominúť. A príroda, rovnako ako láska, si nájde cestu. Príroda plná byliniek, prírodná lekáreň a liek na všetko. Táto kniha mnou trošku otriasla a predsa mám pri nej pocit, že tie najmenšie fialky môžu voňať najsladšie.

Černicové dievčatá (Katka, 12.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu milujem je presne z kategórie kníh, ku ktorým sa chcete vrátiť a prečítať ju ešte raz ale už pomalšie a pozornejšie. Číta sa ľahko hoc príbeh opisuje aj nepríjemné udalosti. Určite túto knihu môžte zvoliť ako darček pre ženu.

Vonava (Klára, 3.10.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Tato utla knizka je preplnena bylinkami ,ktore pri citani akoby ste citili vonu kazdej z nich. Lahko sa cita a pribech zien z Hrabloveho dvora a černičia je smutny a zaujimavy zaroven. Nik by nechcel zazit to co ony v dobe vojny a preto maju ladovy pohlad no vysvitne pribeh Emy synov a manzela Tobiasa o ktorom nevedela nic a zacne hladat jeho minulost a jeho dvojca Andreasa. Zaujimava spleť zivotovMargarete , Veroniky, Jazminy a dalsich a plus bonus recept na Lipove cukriky mnam

Krásny názov, krásny obal, krásna kniha (Veronika, 5.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Toto je jedna z tých kníh, ktorú musíte "nútiť" každému, aby si ju prečítal. Kolegyňa mi ju vrátila na druhý deň, že si kupuje svoju. Mňa tá knižka očarila :) plánujem ju čítať stále dokola.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko hodín má deň?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Veronika sa vznášala medzi stovkami dlhých, úzkych zásuviek z mahagónu zaberajúcich celú zadnú stenu, porcelánovými mažiarmi, pedantne naciachovanými váhami, skúmavkami a pipetami z bieleho, hnedého a zeleného skla. Tu i tam niečo ovoňala, urovnala, pohladila a ochutnala špičkou jazyka.
„To je sen!“ letmo objala pani Sitzlerovú a hneď nato zvedavo nazrela do plátenného mieška s akýmsi horko voňajúcim práškom. „Toto je splnený sen! Capsulae, Decocta infusa, Emplastra, Linimenta, Morsuli...“ čítala nápisy na zásuvkách. Po jednej ich vyťahovala, nakúkala do nich, privoniavala; oči jej žiarili a líca horeli.
„Toto je tvoj nový život, dievča,“ pán Sitzler jej láskavo vložil do náručia naškrobený biely plášť s menom vyšitým na vrecku na hrudi.
„Sirupi, Suppositoria, Trochisci...“ zásuvky sa s vŕzganím otvárali a zatvárali, každá vydýchla do čistej, tajomnej atmosféry lekárne svoju arómu, kde-tu i obláčik liečivého prášku.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x