bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Mira

Vydavateľ: YOLi (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:320
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 18.04.2024 02:54

Lepšia cena: 10,- € (vrátane DPH)
Vaša cena: 10,23 € (vrátane DPH)
Bežná cena:11,90 €
Ušetríte: 1,67 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,30 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Mira

Prežila. Bola to podľa všetkého nebezpečná nehoda za dosť zvláštnych okolností a Mira si z nej nič nepamätá. Vyviazla však takmer bez škrabanca a nezranila nikoho iného – skutočné šťastie v nešťastí. Mala by byť spokojná. Práve sa presťahovala k Táni, svojej bláznivej najlepšej kamarátke, popri práci v kaviarni sa znova začína pripravovať na prijímacie skúšky na vysokú školu a jej milujúci priateľ Peter ju vo všetkom oddane podporuje. Všetko sa uberá správnym smerom.
Lenže čo sa skutočne odohralo v deň nehody? Mira má pocit, že čosi nesedí, a tak sa na vlastnú päsť púšťa do pátrania. Podporí ju jedine Rado, jej spriaznená duša, a Mira pomaly začína tušiť, že má pred sebou pekelne zamotané klbko lží a temných tajomstiev...

Dostupné verzie titulu

Mira Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Mira

Objednávací kód NA204086

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Mira (Nikol, 9.4.2023) Odpovedať

neoslovila ma
Prva kniha od autorky, ktoru som precitala v stafete #podporujemeslovenskychautorov. Kniha je o vaznej nehode, amnezii a nasledkoch. Od zaciatku nejasny dej kde ani nasledky nehody nenarobi tolku skodu, ako nasledky klamstiev. Mira hlavna postava mi nebola sympaticka aj ked jej bolo ublizene. Mala som pocit, ze kazdy ma s kazdym problem. Kazdy skryva kostlivca vo svojej skrini. Pohlti vas velka pavucina klamstiev a polopravd v snahe "chranit". Daktore zapletky boli prehnane, reakcie mi neprisli adekvatne. Koniec neda odpovede na vsetky otazky. Mne kniha nesadla.

Mira. (Andrea Chovancová, 26.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Slovenská tvorba ponúka mnoho naozaj úžasných kníh. Pre mňa je jednou takou určite debut mojej rovesníčky Niny Protušovej s názvom Mira. Tejto knihe nemám, čo vytknúť. Páčili sa mi slovenské názvy miest a mien. Páčilo sa mi, ako si ma táto vskutku talentovaná autorka každou ďalšou stránkou omotáva okolo prsta. Páčilo sa mi, že do samého konca bolo čo nedočkavo čítať. Je vidieť, že príbehu venovala veľa času, aby to nebolo iba o krásnej obálke, ktorá zaujme ako prvá. Dokonca aj ja sama som si už pripadala miestami naivno paranoidná, tak ma Mira dokázala zmiasť. Na jesenné obdobie je ako stvorená. Urobila som len dobre, že som sa do nej pustila. A vy môžete tiež, milí priatelia.

Nina Protušová - Mira (Patrícia Kozánková, 6.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha je mojim prvým stretnutím s autorkou a ponúka príjemné oddychové čítanie. Páčilo sa mi, ako autorka vytvorila uveriteľný príbeh plný tajomstiev a klamstiev, a zároveň nenásilne dávkovala indície, ktoré nakoniec odhalili celú pravdu. Autorkin štýl písania (jednoduchý a zrozumiteľný) mi sadol už od prvých strán, a vďaka nemu som knihu zhltla na jedno posedenie. Musím sa priznať, že zo začiatku mi hlavná postava Mira miestami trochu liezla na nervy svojim paranoidným správaním a jej konšpiračnými teóriami, ale potom som musela zobrať na vedomie to, že je o 10 rokov mladšia ako ja, a že sa ocitla v neľahkej situácii. Napriek všetkému som si ju nakoniec obľúbila, autorka dokonalo vykreslila jej myšlienkové pochody, vďaka ktorým som postupne pochopila, prečo bolo jej správanie také, aké bolo. Koniec ma najviac prekvapil, absolútne som také rozuzlenie nečakala. Medzi postavami sa celým príbehom vyvíjala aj romantická linka, ktorá bola nenútená a veľmi milá. Okrem iného sa mi veľmi páči aj obálka knihy, ktorá je taká tajomná ako aj samotný príbeh. Túto knihu odporúčam všetkým, ktorí hľadajú nenáročné čítanie a chcú si trošku potrápiť mozgové závity.

Recenzia (Viktória Bernátová, 5.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha Mira si vás rozhodne získa, tak ako mňa. Už po pár stranách som sa od knihy nemohla odtrhnúť, pretože je tajomná a zaujímavá. Hlavne ma udržala v napätí a niekedy aj rozosmiala s vtipnými situáciami. Skoro celý príbeh sa točí okolo Miry, ktorej sa v deň pred prijímacími skúškami stane nehoda, z ktorej vyviazla takmer bez škrabanca so stratou pamäte. No aj keď by mala byť šťastná, tuší, že pred ňou ostatní niečo skrývajú a chce vypátrať čo sa presne stalo v ten osudný deň. Príbeh sa čítal úplne sám, nie je to len obyčajná oddychovka. Kniha mi ukázala, že nie je všetko tak, ako vyzerá. Pretože toľko nečakaných zvratov sa udialo v tejto knihe, aj keď už si budete myslieť, že už vás nič neprekvapí práve potom príde šokované odhalenie. Preto som si zamilovala ako autorka píše a ako sa dokázala pohrať s postavami, s dejom a hlavne s našou mysľou. Mira je jedna z tých postáv, do ktorej sa každý z nás dokáže vžiť. Je vtipná, zhovorčivá a hlavne nebojácna. Celú dobu som jej fandila a dúfala som, že sa k pravde dostane. Za tú dobu som podozrievala každého, no najmenej sympatický mi bol Mirin priateľ Peter. Knihu dotvorila aj jemná romantická linka, takže každý si v nej príde na svoje. Bola som rada za to, ako kniha dopadla, naše postavy si zaslúžili šťastný koniec aj keď jedna vec ešte ostala neodhalená, ja som si čítanie knihy užila a určite siahnem aj po ostatných knihách od autorky.

Kniha plná zvratov a prekvapení (Edita Velazquez, 4.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Mira, knižka, ktorá ma zlákala krásnou obálkou. Ako som už uviedla v popise kniha bola pre mňa plná zvratov a prekvapení. Knižka sa čítala veľmi ľahko, nakoľko si hrdinka pred nehody nič nepamätala všetko zisťujete spolu s ňou, s hrdinkou sa ľahko zžijete a budete prežívať jej problémy a rozmýšľať dopredu kto je za tým všetkým? Napriek mnohým zvratom som si celý čas myslela, že presne viem kam to všetko smeruje a čo mi autorka chce povedať A TAKÝ OMYL. Verte mi, že kým ju nedočítate nič neviete.

Perfektné (Barbora, 18.2.2020) Odpovedať

vrelo odporúčam
Už dlho sa mi nestalo, že som nejakú recenziu odkladala tak dlho - od októbra, prosím vás. A nie preto, žeby sa mi kniha nepáčila, ale bolo tu jedno ALE! (Viac o tom ALE na konci) Nina Protušová je talentovaná autorka a ja som hrdá na to, že je Slovenka. Patrí jej veľký potlesk za to, že ma ako čitateľku totálne zmiatla. Mne sa to nestáva. Väčšinou sa aspoň do polovice vecí trafím, no tu som mala smolu. Ninka mojimi "odhadmi" doslova pozametala zem. Ja som naozaj nič netipla správne a do konca som podozrievala ešte aj lavičku v meste :D. MIRA je príbehom s množstvom záhad a podivuhodných udalostí, ktoré vás nútia čítať ďalej a pátrať po skutočnej príčine všetkého, čím si hlavná hrdinka musí po zvláštnej autonehode prejsť. Celú situáciu sťažuje, že si nepamätá, čo nehode predchádzalo. Šípi, že sa stalo niečo omnoho väčšie, ako tvrdí jej rodina a blízki. Je možné, aby jej všetci klamali, alebo sa Mira do konca mýli? Príbeh rozhodne odporúčam každému milovníkovi záhad s neoblomnými hlavnými postavami. Dlho som váhala medzi 4* a 5*, preto dávam neoficiálne 4,5*. A dôvod? Mira mi občas prišla príliš HŔŔ a celkovo na mňa dej pôsobil miestami pesimisticky až deprimujúco, čo je, samozrejme, len môj názor. Inak knihe a ani autorke nemám čo vytknúť a teším sa na jej ďalšie autorské počiny.

Výborná kniha (Martina, 3.6.2019) Odpovedať

vrelo odporúčam
Vraví sa - nesúď knihu podľa obalu, ale mňa práve jej krásna obálka hneď upútala a neodolala som jej. Našťastie, obsah knihy sa vyrovnal obalu. Miru som prečítala za jeden večer, nebola som ju schopná pustiť z ruky. Dej plynie svižne, postavy sú veľmi dobre vykreslené a samotná Mira je sympatická hrdinka, ktorej sa dá fandiť, aj keď jej nie vždy môžete dôverovať. Zápletka je originálna a osobne som záver vôbec nevedela vydedukovať. Všetko však do seba zapadlo. Už dlho som nečítala takú dobrú knihu od slovenskej autorky, preto ju určite odporúčam.
Všetky komentáre (7)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri plus jeden?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„Tentoraz by som skúsila niečo iné,“ zasmiala som sa. „Ale nemyslíš si, že by to všetko dokonale vysvetľovalo? Toto mi taja! Mama, Peter, Táňa, všetci! Veď doktori vraveli, že je neskutočné, že som to prežila. Čo ak som tomu dopomohla? Čo ak som vytvorila nejaký... ja neviem, ochranný štít? Čo ak...“ nepokračovala som, sama som netušila, kam tým mierim. Prestala som sa prechádzať po izbe a dopadla som na matrac vedľa Rada. Vzala som si jeden z vankúšov a oprela som si oň bradu, no pohľad som nechala upretý na Rada. Mal tie najzelenšie oči na tejto planéte. Na tej jeho ich má možno každý druhý. A možno všetci vyzerajú rovnako. A postupne prichádzajú na tento svet, aby ho spravili lepším.
„Asi iba blúznim. Ty si superhrdina, ty mi povedz.“
„Stále? Niežeby mi to nelichotilo...“
„Až kým sa nepriznáš,“ uškrnula som sa. „Ja na to prídem. Aj na to, čo sa okolo mňa deje.“
„Možno je niekedy lepšie nevedieť,“ povedal.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x