bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Priepasť

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:272
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Lepšia cena: 11,68 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 11,95 € (vrátane DPH)
Bežná cena:13,90 €
Ušetríte: 1,95 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,70 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Priepasť

VLADO KOBIELSKY číta z knihy PRIEPASŤ:

Bývalý lezec trpiaci panickým strachom z výšok narazí na legendu o skalnej plošine v Tatrách, kde neznáma sila núti ľudí, ktorí tam zablúdia, skočiť do priepasti a zabiť sa. Nezvyčajné množstvo smrteľných nehôd v tejto oblasti mu nedá spávať. Rozbehne pátranie na vlastnú päsť, lenže skutočnosti, ktoré odhalí, sa vymykajú ľudskej predstavivosti a chápaniu. Za svoju zvedavosť kruto zaplatí – sám sa ocitne na hrane priepasti.
Je stará legenda horských vodcov o nadprirodzenej sile zhadzujúcej ľudí do hlbín iba strašidelná fáma, alebo obsahuje zrnko pravdy?
Nová nebezpečná kniha od autora fenomenálnej Trhliny – majstra strachu Jozefa Kariku, ktorá vás chytí a strhne. Do priepasti.

Detaily o knihe

Názov: Priepasť

Objednávací kód NA204076

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Priepasť (Natália Jurigová, 3.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Milujem knihy od Jozefa Kariku, no táto nebola až taká úžasná ako napríklad Strach alebo Tma. Nenudila som sa, ale ani ma nenadchla.

Priepasť (Silvia Valkovičová, 3.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ďalšie výborné dielo z pera slovenského autora. Knihu začneš čítať a nevieš prestať. Ale na to sme si už pri knihách tohto autora zvykli. Môžete sa tešiť na napätie a v niektorých chvíľach vám prebehne po chrbte i strach. Knihu určite odporúčam :)

Priepasť (Vladimír Jacko, 12.11.2018) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu začneš čítať a o chvíľu ťa pohltí ako tá priepasť. "Nekonečné" psychoanalýzy, ktoré niekedy pôsobia až trochu otravne, lebo čitateľ sa občas stráca v tom, čo je realita a čo blúznenie hlavnej postavy, chce už vedieť ďalšie pokračovanie deja a stále nič. Ale to vôbec nevadí, lebo práve to rozoberanie ľudskej psychiky, jej rôznych zákutí a podôb z nazberaných emócií zo života ju robia napínavou. Autor sa tu prejavil ako veľký znalec ľudského psyché. Zaujímavé je ukončenie opisovania deja vlastnej záchrany pri odchode z doliny-nekončiace halucinácie striedané zdanlivou realitou a zrazu strohé : "Dokázal som to! Zachránil som sa. Ani dnes, s takmer mesačným odstupom, tomu nemôžem uveriť." Dokonalé... Ale najdesivejšie pôsobili zmienky o tom, ako môže človeka úplne ovládnuť cudzia sila a z človeka sa stane len nástroj na vykonanie niečoho, čo je mimo jeho vôľovej zóny. Takže čistá schizofrénia... . No a ten epilóg - nič pre milovníkov šťastných koncov. Vďaka za knihu.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri plus jeden?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Nešlo o prvoaprílový žart. Bohužiaľ. Najprv som si myslel, že nás chcú Mirovi kolegovia popreháňať, že si chcú vystreliť z bažanta, ktorého iba nedávno prijali medzi seba.
„Kúsok pred Szontaghovým plesom?“ uistil sa Miro a pozrel na blankytnú oblohu. Napäto počúval, mobil pritlačený na ucho. Po chvíli prikývol, rozlúčil sa, ukončil hovor.
„Ideme?“ opýtal som sa, akoby mal kamarát na výber.
„Jasné, že ideme!“
Videl som na ňom, ako mu stúpol adrenalín. Lichotilo mu, že sa zúčastní ozajstnej akcie. Zatiaľ ich veľa nezažil, nanajvýš dve či tri.
Potriasol som hlavou. „V poriadku.“
Napokon, nič iné mi nezostávalo. Sám by som sa na Sennú kopu, náš pôvodný cieľ, aj tak neodvážil. Hlavne nie teraz. Veď v Tatrách sa ešte stále hovorilo o neobvyklej sérii tragických úmrtí spred troch mesiacov. V priebehu niekoľkých dní, od konca decembra do začiatku januára, tu na rôznych miestach utrpelo smrteľný úraz až sedem turistov a horolezcov. Ďalších šesť sa ich v rovnakom čase zabilo na poľskej strane.
Naozaj čierna séria.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x