bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







To najlepšie zo mňa - Čo s láskou, 2. vydanie

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:2.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:51

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 7,60 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: To najlepšie zo mňa - Čo s láskou, 2. vydanie

Každý by rád veril, že večná láska existuje. Aj ona tomu verila, keď mala osemnásť.

V roku 1984 boli Amanda a Dawson spolužiakmi na strednej škole. Pochádzali z odlišných sociálnych pomerov, napriek tomu medzi nimi vznikla priam osudová láska. Meštiacka spoločnosť severokarolínskeho mestečka Oriental im ju nedopriala. Sklamaná Amanda odišla študovať na vysokú školu a Dawsona po tragickej autonehode zavreli do väzenia.
Nevideli sa celé štvrťstoročie, až kým sa nestretli na pohrebe spoločného priateľa Tucka. Plnia jeho poslednú vôľu a spoznávajú, že staré city sa vracajú s novou silou. Ani jeden z nich nemá šťastný život. Dawson žije sám, pracuje na ropných plošinách v mori a tajne podporuje rodinu, ktorú nechtiac pripravil o otca. Amanda je vydatá, matka troch detí, ale jej vzťah s manželom alkoholikom, poznačený smrťou malej dcérky, stroskotal. Príležitosť zmeniť doterajší život je na dosah ruky, ale... je to ešte možné? Dá sa prepísať minulosť? A je láska naozaj to najcennejšie, čo môže človek darovať?
Sparksov román To najlepšie zo mňa sa, podobne ako ďalšie autorove bestsellery, stal predlohou filmu s názvom Čo s láskou, ktorý sa uvádza v našich kinách.

Z anglického originálu The Best of Me (Grand Central Publishing, Hachette Book Group, New York 2011) preložila Jana Seichertová.

Detaily o knihe

Názov: To najlepšie zo mňa - Čo s láskou, 2. vydanie

Originálny názov: The Best Of Me

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Nicholas Sparks - To najlepšie zo mňa - Čo s láskou (Monika J., 10.6.2019) Odpovedať

vrelo odporúčam
Toto bola len druhá kniha od tohto autora, ktorá sa mi dostala do rúk, no hneď po prečítaní prvých stránok som vedela, že som svoj "repertoár autorov" obohatila znova o jedného. Príbeh vás vtiahne do deja, len čo knižku otvoríte a zhltnete ju na jeden dych. Autorov opis postavy Dawsona nemá chybu, čítate stránku za stránkou a nie a nie ju pustiť. Ide o perfektne prepracovaný príbeh lásky dvoch mladých ľudí, ktorí pre odlišné spoločenské postavenie a vtedajšie pomery nedostali šancu prežiť svoj život bok po boku. Po rokoch sa znova stretávajú s hoci každý z nich si svoj život zariadil ináč, zisťujú, že ich city nevyprchali. Dostanú však druhú šancu? Odpoveď na túto otázku som chcela dostať aj ja, o to viac som čakala na posledné stránky knihy. Príbeh sa však medzitým zamotáva a rozuzlenie je pre mňa dosť prekvapujúce. Ešte veľmi dlho po prečítaní tohto príbehu som nad ním uvažovala a rozmýšľala, prečo sa autor rozhodol práve pre takýto koniec. Pre mňa bolo čítanie tejto knihy neskutočným zážitkom, i keď záver nedopadol práve tak, ako by som si priala ja. Odporúčam, pre mňa jedna z TOP kníh.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je päť mínus dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Amanda šoférovala automaticky, takmer si nevšímala pomalú víkendovú premávku. Rodiny v malých dodávkach a terénnych vozidlách, niektoré ťahajúce za sebou člny, zaplnili diaľnicu po víkende strávenom na pláži.
Nevedela si predstaviť, ako príde domov a bude predstierať, že uplynulé dni jednoducho neexistovali. Bolo jej jasné, že o nich nemôže nikomu porozprávať, ale spomienka na predchádzajúci víkend v nej akosi nevyvolávala pocit viny. Ak vôbec niečo cítila, tak ľútosť a v kútiku duše si želala, aby sa zachovala inak. Keby už na začiatku vedela, ako sa ich víkend skončí, zostala by prvú noc s Dawsonom dlhšie a neodvrátila by sa, keď ju chcel pobozkať. Stretla by sa s ním aj v piatok večer, pokojne by matke narozprávala kopu lží, a dala by všetko na svete za to, aby mohla stráviť celú nedeľu v jeho náručí. Keby podľahla svojim citom skôr, sobotňajšia noc by sa možno skončila inak. Možno by prekonala prekážky, ktoré sa vynorili spolu s jej manželským sľubom. Takmer sa jej to podarilo. Keď tancovali v obývacej izbe, nemyslela na nič iné okrem toho, že mu dovolí, aby sa s ňou pomiloval, a keď sa pobozkali, dobre vedela, čo sa stane. Túžila po ňom ako kedysi.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x