bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







V pravý čas

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:51

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,- €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: V pravý čas

Alexandru Winslowovú opustila matka, keď mala sedem rokov. Útechu našla v knihách a neskôr aj pri písaní vlastných príbehov. Už ako dieťa zvládla mrazivú kriminálnu novelu s prepracovanou zápletkou, čo len dokazovalo jej výnimočný talent, ale nie vždy sa stretlo s pochopením okolia.
V štrnástich rokoch jej zomrie aj otec a Alex sa dostáva do kláštora. Ten sa stane na dlhé roky jej domovom. Alex ďalej píše a cibrí si výnimočný talent. Ako sa šplhá po rebríku vydavateľských úspechov, stále má na pamäti otcovu radu: muži čítajú iba knihy od mužských autorov. Alexandra Winslowová preto publikuje pod pseudonymom Alexander Green. Jej skutočnú identitu pozná iba pár najbližších osôb, čo Alex izoluje od verných čitateľov a bráni jej nadväzovať vzťahy.
Výnimočný úspech Alexandra Greena sa stane tŕňom v oku hollywoodskych filmárov, ktorí netušia, o koho v skutočnosti ide. Alex má pravdu na jazyku, no zakaždým cúvne. V hre je príliš veľa, a tak naďalej vedie dvojitý život.

Z anglického originálu (Delacorte Press, an imprint of Random House, a division of Penguin Random House LLC, New York 2017) preložila Oľga Hlaváčová.

Dostupné verzie titulu

V pravý čas Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: V pravý čas

Originálny názov: The Right Time

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„Neboj sa byť sama sebou. Nikto ti tvoj talent nevezme, ani to neskúsi,“ povedal presvedčivo. Za tie mesiace, čo spolu pracovali, si ju veľmi obľúbil a bral ju ako dcéru, nielen ako žiačku.
„Ženy nemajú písať kriminálne príbehy,“ tvrdohlavo odporovala Alex. Ešte vždy sa riadila otcovou zaujatosťou a celkom si ju osvojila. „Ak budeš písať pod vlastným menom, muži to odmietnu čítať,“ vravieval jej otec a ona mu verila. Verila všetkému, čo povedal, nespochybnila jediný názor. Sám nemal rád ženy, čo písali kriminálne romány, a kupoval iba mužských autorov.
„Máš pravdu, je to stále mužská parketa,“ uznal Bert. „Problém je, že tvoje knihy sú ‚diabolskejšie‘ než tie, čo väčšinou píšu ženy. Pod akým menom chceš publikovať?“ zaujímal sa.
„Alexander Green,“ vyhlásila hrdo. Ak ju neprijmú do svojho klubu ako ženu, vkradne sa oknom ako muž.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x